Свържи се с нас

Новини

Областният обсъди предстоящите пътни ремонти в Севлиевско

Published

on

Областният управител Габрово, заедно с кмета на община Севлиево Иван Иванов, директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев и директора на ВиК – Габрово инж. Владимир Василев обсъдиха инвестиционната програма за текущи ремонти на пътни участъци от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево.

„Предстои изключително много работа в това направление и затова очаквам добра координация между действията на заинтересованите институции, защото освен пътните ремонтни дейности, продължава и изпълнението на ВиК дейности, за които в края на 2020 година Правителството отпусна допълнително средства за справяне с водния проблем в общината“, заяви областният управител.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ е одобрено допълнително задание за превантивен ремонт на път Ш-404 „I-4-Богатово-Севлиево“ от км 0+000 до км 4+777, където предстои стартиране на строително – ремонтни работи.

Освен това за изготвяне на технологични проекти за превантивен ремонт през настоящата година са одобрени още път III-403 „Кормянско-Малки Вършец-Крамолин“ от км 0+000 до км 26+685; път III-6072 „Кръвеник-Стоките-Батошево“ от км 4+766 до км 26+594 и път III-401 „граница Ловеч – Кормянско-М.Вършец/“ от км 46+177 до км 56+344.

Сключено е и допълнително споразумение към Договора за „Укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления“, в което е включено и свлачището в района на с. Малък Вършец.

Общо петнадесет обекта попадат в обхвата на Договора, като за територията на община Севлиево са три. Става въпрос за трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-6072 „Граница Ловеч-Кръвеник-Стоките-Батошево-(Горна Росица- Гъбене), в района на с. Селище, при км 11+672; укрепване на свлачище на републикански път III-403 „(о.п.Севлиево-Велико Търново)-Кормянско-Малки Вършец-Сухиндол-Павликени“ в участъка при км 11+300; трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-405 „(О. п. Севлиево – Велико Търново) – Добромирка – Вишовград – Бяла Черква – Павликени – Батак – Караисен – Алеково – Царевец – Свищов“ в участъка от км 2+133 до км 2+980.

Още едно свлачище е включено за укрепване, но по ОП „Околна среда“, информира инж. Георгиев, който уточни, че е приключила процедурата за избор на изпълнител и строителен надзор за Проект „Укрепване на свлачище на път I-4 (Е-772) Коритна – Български извор – Микре – о.п. Севлиево – Велико Търново – о.п. Омуртаг – о.п. Търговище – (о.п. Разград – о.п. Шумен), от км 84+624 до км 84+905 и откоса от южната му страна, област Габрово“.

Чрез реализацията на предвидените ремонтни дейности ще се подобри технико-експлоатационното състояние на пътищата, носимоспособността на настилката и ще се повиши безопасността на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица