Свържи се с нас

Новини

Областният обсъди предстоящите пътни ремонти в Севлиевско

Published

on

Областният управител Габрово, заедно с кмета на община Севлиево Иван Иванов, директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев и директора на ВиК – Габрово инж. Владимир Василев обсъдиха инвестиционната програма за текущи ремонти на пътни участъци от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево.

„Предстои изключително много работа в това направление и затова очаквам добра координация между действията на заинтересованите институции, защото освен пътните ремонтни дейности, продължава и изпълнението на ВиК дейности, за които в края на 2020 година Правителството отпусна допълнително средства за справяне с водния проблем в общината“, заяви областният управител.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ е одобрено допълнително задание за превантивен ремонт на път Ш-404 „I-4-Богатово-Севлиево“ от км 0+000 до км 4+777, където предстои стартиране на строително – ремонтни работи.

Освен това за изготвяне на технологични проекти за превантивен ремонт през настоящата година са одобрени още път III-403 „Кормянско-Малки Вършец-Крамолин“ от км 0+000 до км 26+685; път III-6072 „Кръвеник-Стоките-Батошево“ от км 4+766 до км 26+594 и път III-401 „граница Ловеч – Кормянско-М.Вършец/“ от км 46+177 до км 56+344.

Сключено е и допълнително споразумение към Договора за „Укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления“, в което е включено и свлачището в района на с. Малък Вършец.

Общо петнадесет обекта попадат в обхвата на Договора, като за територията на община Севлиево са три. Става въпрос за трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-6072 „Граница Ловеч-Кръвеник-Стоките-Батошево-(Горна Росица- Гъбене), в района на с. Селище, при км 11+672; укрепване на свлачище на републикански път III-403 „(о.п.Севлиево-Велико Търново)-Кормянско-Малки Вършец-Сухиндол-Павликени“ в участъка при км 11+300; трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-405 „(О. п. Севлиево – Велико Търново) – Добромирка – Вишовград – Бяла Черква – Павликени – Батак – Караисен – Алеково – Царевец – Свищов“ в участъка от км 2+133 до км 2+980.

Още едно свлачище е включено за укрепване, но по ОП „Околна среда“, информира инж. Георгиев, който уточни, че е приключила процедурата за избор на изпълнител и строителен надзор за Проект „Укрепване на свлачище на път I-4 (Е-772) Коритна – Български извор – Микре – о.п. Севлиево – Велико Търново – о.п. Омуртаг – о.п. Търговище – (о.п. Разград – о.п. Шумен), от км 84+624 до км 84+905 и откоса от южната му страна, област Габрово“.

Чрез реализацията на предвидените ремонтни дейности ще се подобри технико-експлоатационното състояние на пътищата, носимоспособността на настилката и ще се повиши безопасността на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица