Свържи се с нас

Новини

Веселин Пешев:”Кандидатирането ми за кмет на Габрово е осъзнато, лично предизвикателство”

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кандидадът на БСП за кмет на Габрово  Веселин Пешев бе   представен на пресконференция днес. Роден на 4 септември 1956 година в Габрово, завършил Априловската гимназия,  Пешев е дипломиран икономист от   Варненския университет. През годините е бил управител на  търговски фирми, има опит  и  в частния бизнес.  В момента е управител на „Нова Деница“ АД, филиал Габрово. От  1991 година е президент на отбора по ръгби.  В местното самоуправление има опит като общински съветник 1 мандат. Женен с един син.

„За Габрово може да се направят много неща, а не да бъде един изчезващ град. Габрово не заслужава след 5 или 10 години да изглежда на нивото на една запустяла туристическа атракция. В града ни  има бизнес и индустрия. Всички габровци спокойно да могат да работят и да се усъвършенстват в родния си град, а не в Габрово да се смята, че доходите от 250-300 лева на месец са пределът на оцеляване.  За родния ми град и за хората от него не се случват нещата, така както трябва да се случват в една европейска държава“, заяви Веселин Пешев.

Той допълни, че има неща, които са направени добре, но и че има такива в сферата на социалната политика, образованието и доходите на гражданите, които не се случват по начин, достоен за габровци. „Това ме провокира да участвам в местните избори и да убедя тези, които не ме познават, а и другите, които ме познават да започнем да работим заедно за Габрово. Да постигнем онова, което нашият град заслужава“, заяви кандидатът на социалистите.

Той сподели пред журналистите, че едно от хубавите неща, които могат да се случат в Габрово са  габровските фирми  да поемат по законен ред голяма част от обществените поръчки и проекти, които се извършват в общината. „Тези фирми ще носят доходи на населението, ще влизат данъци в Общината и ще има работа за хората, а няма младото поколение да търси начин за доходи извън града“. Също така беше засегната и липсата на комуникация между габровци с кметската управа, както и обратната връзка. „Един гражданин, който е данъкоплатец в този град, когато има проблем, който Общината може да реши, трябва да стига до кмета, обратната връзка да бъде възобновена“, каза още Пешев.

По отношение на социалните политики той изрази мнение за изграждането на повече публично-частни партньорства и да се използват наличните лостове, за които не са нужни средства.

 

 

 

Новини

Първо издание на „Габрово найт рън“

Published

on

Габрово се включва във веригата „Рън България“ (Run Bulgaria) с нощно бягане на 24 септември. На среща на кмета Таня Христова, с Антон Бонов, от Българската федерация по лека атлетика, бе уточнено трасето на 7 км шосейно бягане, което ще премине през едни от най-емблематичните места в центъра на града.

Денят преди състезанието ще бъде посветен на леката атлетика, като сутринта ще се организира семинар по „Детска атлетика“, а следобед ще има занимание с деца от града на реновираната писта на стадион „Христо Ботев“.

„Габрово найт рън“ (Gabrovo Night Run) ще предложи и къса дистанция от 1.6 км за деца и начинаещи бегачи. Стартът на състезанието ще бъде от 21.00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“.

Най-добрият български параолимпиец Християн Стоянов, който е специалист в бяганията на средни и дълги разстояния и е от родом от Габрово, е едно от лицата на“Габрово найт рън“. До дни ще бъде открита електронната регистрация за нощното бягане, която ще е безплатна за габровци!

Всеки участник ще получава брандирана тениска и устройство /стартов пакет/, което ще отчита персоналните резултати. Предвидени са атрактивни награди, медали за всички участници, както и интересна музикална програма. За участие се насърчават любители и професионалисти от всички възрасти.

Предварителна програма на Gabrovo Night Run

23 септември (четвъртък)
10:00 – 18:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово

24 септември (петък)
10:00-19:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово
9:00-11:00 часа – Семинар „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
14:00-17:00 часа – „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
21:00 часа – Старт на Gabrovo Night Run
21:45 часа – Награждаване
22:15 часа – Музика на площада

„Габрово найт рън“ е част от инициативите на Община Габрово като носител на наградата Европейски зелен лист за 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ново обвинение за севлиевеца, убил роднина при скандал

Published

on

На 26 юли се проведе заседание по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против А.А. от Севлиево, обвинен за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

Деянието бе осъществено на 20 юли 2020 г., в апартамент в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево, а пострадалият е родственик на подсъдимия.

В хода на заседанието бяха разпитани двама свидетели. На страните бяха предявени всички писмени и веществени доказателства по делото, както и видеозапис, изготвен при огледа на мястото на престъплението и аудио-запис от обаждане на телефон 112 във връзка със случая.

Преди приключване на съдебното следствие прокурорът упражни правомощията си по чл.287 ал.1 от НПК, като с оглед установени в хода на процеса нови обстоятелства, повдигна на А.А. ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление, а именно – по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

Съдът счете, че искането за изменение на обвинението е направено своевременно и че са налице законовите предпоставки за допускане на същото.

С оглед заявеното от подсъдимия желание да се подготви по новото обвинение и съобразявайки разпоредбата на чл. 287 ал. 3 от НПК, съдът отложи разглеждането на делото за 4 август 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Три полицейски акции в Габрово и региона

Published

on

Три полицейски акции са били проведени в Габрово и региона, става ясно от информация, разпространена от пресцентъра Областната дирекция на МВР, откъдето обявиха резултатите от тях.

За периода от 19 до 23 юли на територията, обслужвана от РУ-Габрово, е била реализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на акцията са били проверени 234 лица и 75 автомобила, 26 търговски обекта. Изготвени са били 26 протокола за полицейско предупреждение, като са извършени 28 обхода в малки населени места и са били констатирани 128 нарушения.

За периода от 19 до 25 юли, на територията, обслужвана от РУ-Севлиево, се е провела специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

Проверени са били общо 203 автомобила и 403 лица. В хода на акцията е било задържано едно лице, като срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, проведена в периода от 23 до 25 юли, служители на „Пътна полиция“ са проверили на общо 258 МПС-та и 302 лица.

Установени са били трима водачи, употребили алкохол и двама неправоспособни. Констатираните нарушения за превишена скорост са 336. Санкционирани за неправилно изпреварване са 7 лица, а за неспазване на пътни знаци и маркировка- 20.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица