Свържи се с нас

Новини

Веселин Пешев:”Кандидатирането ми за кмет на Габрово е осъзнато, лично предизвикателство”

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кандидадът на БСП за кмет на Габрово  Веселин Пешев бе   представен на пресконференция днес. Роден на 4 септември 1956 година в Габрово, завършил Априловската гимназия,  Пешев е дипломиран икономист от   Варненския университет. През годините е бил управител на  търговски фирми, има опит  и  в частния бизнес.  В момента е управител на „Нова Деница“ АД, филиал Габрово. От  1991 година е президент на отбора по ръгби.  В местното самоуправление има опит като общински съветник 1 мандат. Женен с един син.

„За Габрово може да се направят много неща, а не да бъде един изчезващ град. Габрово не заслужава след 5 или 10 години да изглежда на нивото на една запустяла туристическа атракция. В града ни  има бизнес и индустрия. Всички габровци спокойно да могат да работят и да се усъвършенстват в родния си град, а не в Габрово да се смята, че доходите от 250-300 лева на месец са пределът на оцеляване.  За родния ми град и за хората от него не се случват нещата, така както трябва да се случват в една европейска държава“, заяви Веселин Пешев.

Той допълни, че има неща, които са направени добре, но и че има такива в сферата на социалната политика, образованието и доходите на гражданите, които не се случват по начин, достоен за габровци. „Това ме провокира да участвам в местните избори и да убедя тези, които не ме познават, а и другите, които ме познават да започнем да работим заедно за Габрово. Да постигнем онова, което нашият град заслужава“, заяви кандидатът на социалистите.

Той сподели пред журналистите, че едно от хубавите неща, които могат да се случат в Габрово са  габровските фирми  да поемат по законен ред голяма част от обществените поръчки и проекти, които се извършват в общината. „Тези фирми ще носят доходи на населението, ще влизат данъци в Общината и ще има работа за хората, а няма младото поколение да търси начин за доходи извън града“. Също така беше засегната и липсата на комуникация между габровци с кметската управа, както и обратната връзка. „Един гражданин, който е данъкоплатец в този град, когато има проблем, който Общината може да реши, трябва да стига до кмета, обратната връзка да бъде възобновена“, каза още Пешев.

По отношение на социалните политики той изрази мнение за изграждането на повече публично-частни партньорства и да се използват наличните лостове, за които не са нужни средства.

 

 

 

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица