Свържи се с нас

Новини

Помогни на човек, чийто дом е изгорял!

Целта на кампанията е да допринесе за ремонтирането на изгорелия дом на Наташа Шишкова, село Валевци, Габровско.

Published

on

57-годишната медицинска сестра Наташа Шишкова остана без дом и покъщнина, след като на 01.12.2020 г. сутринта пожар изпепели къщата ѝ в село Валевци, област Габрово.

Огънят тръгва от втория етаж, а причината остава неизяснена. Въпреки включването на две пожарни коли, къщата е напълно изгоряла. Наташа Шишкова е била сама, като успява да избяга само по пижама и чехли.

Жената тъкмо се е била завърнала вкъщи след лечение от коронавирусна инфекция. Останките от къщата ѝ са неизползваеми, заради тоновете вода, използвани при гасенето и вече са съборени с багер.

Нейни съграждани започнаха дарителска кампания, за да ѝ помогнат да възстанови дома си.

Целта на кампанията е събиране чрез дарения на 50 000 лева, с които да се изградят две стаички на мястото на разрушената къща, които да се обзаведат с най-необходимото.

Всеки, който иска и има възможност да помогне, може да се включи в кампанията по няколко начина:
*Изпрати SMS на 17 777 с текст: DMS Pojar
* Да дари онлайн с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal оттук
* Направи банков превод по сметка:
BG06UBBS 80 0210 2607 2940
Основание на превода: Дарение за DMS POJAR

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„ВАИКАР“ ще помисли за старата ви кола

Published

on

Ако старият ви автомобил, джип, бус или камион, се превърнал в „музеен експонат“ пред блока, на общински или държавен терен, и не желаете да бъдете санкционирани заради него. Има лесен и полезен начин да спечелите от него.

ВАИКАР“ ЕООД има правилното решение за Вас! Фирмата изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Плащането става веднага, на момента и на най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и със специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона.

Телефон за контакти: +359999009008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Ако имате излязло от употреба моторно превозно средство, което е без технически преглед, намира се на общински или държавен терен, и не желаете да бъдете санкционирани заради него. Не се колебайте, а позвънете веднага!

Освен това „ВАИКАР“ изкупува ретро и класически автомобили!

Зареди още

Новини

До края на есента обновяват детски площадки и кътове

Published

on

Община Габрово, СУ „Райчо Каролев“, ОУ „Ран Босилек“ и детските градини „Дъга“ и „Радост“ получават финансиране, за да реализират проекти в националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). От постъпилите 833 заявления на общини и кметства предложени за финансиране са 457 проекта със средства до 10 000 лв.

Сред тях са два проекта на Община Габрово – за обновяване на детска площадка на ул. „Свищовска“ № 88-92 на стойност 9 990 лв. и за изграждане на кът за отдих в село Янковци на стойност 9 996 лв.

От постъпилите 432 проекта на училища и детски комплекси са одобрени 248 със средства до 5 000 лв. За Габрово това са инициативите на СУ „Райчо Каролев“ – „Природата – мой приятел“ на стойност 4 910.60 лв., и на ОУ „Ран Босилек“ – „Безопасно училище – екомисия възможна“ на стойност 4 982 лв.

От постъпилите 392 проекта на детски градини са одобрени 253 със средства до 5 000 лв. За Габрово това са активностите на ДГ „Дъга“ със „Забавна детска еколаборатория“ на стойност 4 968.15 лв. и на ДГ „Радост“ с „Обичам природата – и аз участвам“ на стойност 4 553.86 лв.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 ноември 2021 г. за общините и кметствата, а за училищата и детските градини – до 31 октомври 2021 г.

Благодарение на кампанията „Чиста околна среда“ с доброволния труд и участието както на възрастните, така и на подрастващите са постигнати резултати, които формират ново отношение към природата и опазването ѝ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Героите и свободата“ е темата за Трети март в НМО-Габрово

Published

on

Националният музей на образованието, който на Трети март ще работи с вход свободен, е подготвил за посетителите ретроспективна изложба на тема „Героите и свободата“.

Връщането назад във времето не е само заради паметта на героите от националноосвободителните борби, чиито подвиг изгради идеала за Свободата.

Изложбата от живописни рисунки, графики и постери на няколко поколения ученици (от 80-те години на миналия век до днес) е интересна най-вече като светоусещане.

Любопитно е да се види как в ученическите творби отпреди три-четири десетилетия четката и моливът са преобладаващи изразни средства, после идва времето на колажа, постерите и уменията на днешните деца да съчетават текст, звук и картина като използват съвременните технологии.

Затова освен изложбата „Героите и свободата“, подредена в арткоридора на музея, в киносалона ще бъде показано свързано с темата ученическо творчество – филми и мултимедийни презентации.

Музейните специалисти очакват ретроспективната изложба да докосне и емоционално някои от порасналите вече участници в нея.

Например един от изявените с творческите си умения ученик през 2007 година Велизар Гутов, включен в изложбата с две прекрасни графики, днес се реализира успешно в сферата на банковото дело.

Но явно и сега все така пламенно изразява патриотичните си и родолюбиви чувства, защото на видно място в личния му блог стои фотомонтаж с Паметника на свободата.

Също много интересни като композиция и силни като цветово решение са някогашните рисунки на Айдън Шукриева, която днес трябва да е над 60-годишна; на Марин Пейков и Венетка Георгиева, които са били в основното училище, когато България е празнувала 100 години от Освобождението…

Авторите в ретроспективната изложба вероятно днес имат деца, може би и внуци, които също рисуват (с обикновена или електронна четка) Раковски, Левски, Бенковски…, кръст, знаме и сабя…, гордия връх на Балкана.

И не на последно място, Националният музей на образованието иска да каже на своите приятели – участници в изложби, ателиета, конкурси през годините, че пази творбите им, съхранили най-чистите детски чувства, за техните поколения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица