Свържи се с нас

Любопитно

Фотоконкурс „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“

Published

on

Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово обявява онлайн конкурс за фотографии на тема:

 „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“.

Целта на фотоконкурса е да се покажат и популяризират красивите кътчета на Стара планина, които участниците лично са опознали и посетили.

Конкурсът е част от дейностите по проект на „Европа директно“ Габрово, съфинансиран от Европейската комисия, който е насочен към опазването на биоразнообразието и борбата с изменението на климата.

Конкурсът ще се проведе  във фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово, като награда ще получи снимката, събрала най-много харесвания от публиката.

Регламент

  1. Участници

За участие в конкурса се допускат ученици от Габровска област на възраст от 10 до 19 години, които представят авторски снимки по темата. Един участник може да се включи с не повече от 3 снимки.  Снимките се изпращат на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com, като е необходимо да отговарят на темата, посочените технически изисквания и да са получени в предварително обявените срокове.

Тъй като всички снимки, допуснати до участие, ще бъдат качени в страницата Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово във Facebook, е необходимо да са спазени следните правила:

  • снимките трябва да са подходящи за темата на конкурса;
  • да са придружени от: име, възраст на автора, училище, в което учи, клас, информация за контакт (телефон, електронна поща), заглавие на снимката, кратък обяснителен текст (например място, където е направена).
  • да са направени от Вас и Вие да притежавате всички авторски права.
  • Технически изисквания към снимките

Изпратените снимки трябва да не са по-малки от 1 МB или 1200 пиксела по дългата страна и да не са подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения. Участниците трябва да изпратят снимките в цифров вид – чернобели или цветни фотографии. Участието на всеки автор се осъществява само по електронен път на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com.

С изпращането на фотографията, участникът дава изричното си съгласие тя да бъде публикувана по преценка на организаторите.

Ако на снимката има заснети хора, те трябва да са съгласни на публикации с тяхното изображение. При предявяване на претенции от заснети лица преди приключване на конкурса, снимката не се допуска до участие или ако е допусната, се сваля от гласуване в момента на предявяването. Ако в по-късен етап от конкурса бъдат предявени претенции към съдържанието или собствеността на снимката от трети лица, авторът на фотографията носи пълната отговорност за удовлетворяване на потенциални искове и права към нея.

  • Гласуване

Гласуването се извършва на страницата на „Европа директно“ Габрово във Facebook, чрез маркиране на „Харесва ми”. Това става като откриете Вашата снимка в раздел „Снимки”, албум „Фотоконкурс” и кликнете „Харесва ми“ под снимката, за която искате да гласувате, а не под целия Фотоалбум, защото в този случай гласът Ви няма да бъде отчетен.

За да сте сигурни, че ще получите повече гласове, помолете Вашите приятели също да се включат в гласуването. Победител е снимката, която в края на обявения период е събрала най-много гласове.

  • Срокове

Можете да изпращате Вашите снимки на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com до 18 декември 2020 г. Снимките ще бъдат качени във страницата на Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово във Facebook в раздел „Снимки“, албум „Фотоконкурс“ на 21 декември 2020 г. Гласуването за тях ще продължи до 16.00 часа на 23 декември 2020 г., когато ще бъде обявен победителят.

  • Награди

Победителят в конкурса ще получи ваучер на стойност 100 лв. от Технополис. Организаторите ще уговорят лично с него начина на връчване на наградата поради извънредните епидемиологични мерки.

Организатори на конкурса са „Европа директно” Габрово, Областен информационен център – Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина”.

КОНТАКТИ С ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

„Европа директно“ Габрово

Галина Михнева, тел.: (066) 803 142 и ел. поща: europedirect@chamber-gabrovo.com

ОИЦ – Габрово

Маринела Събева, тел.: (066) 807 222 и ел. поща: oic@gabrovo.bg

РСО „Централна Стара планина“

Мариела Петрова, тел.: (066) 804 613 и ел. поща: rso-csp@rso-csp.org

Любопитно

Занималня за вашето дете SmartyЛЯТО 2024!

Published

on

Лято 2024 е почти тук и с него идва най-очакваната целодневна занималня SmartyЛЯТО. Програмата е предназначена за деца от 1 до 4 клас и ще стартира на 1-ви юли, като ще продължи до края на лятото. Заниманията ще се провеждат всеки ден от 08.00 до 17.00 часа.

Какво предлага SmartyЛЯТО за вашите деца?

📖 Четене и читателски дневник Децата ще имат възможността да четат задължителната литература и да попълват читателски дневник, развивайки своите четивни умения и любов към книгите.

📖 Бързо четене Интензивните занимания с курс „Бързо четене“ ще помогнат на децата да усъвършенстват уменията си за бързо и ефективно четене.

🧮 Ментална аритметика с Абакус Чрез запознаване с Абакус и основите на менталната аритметика, децата ще придобият ценни математически умения и ще развият концентрацията си.

💶 Финансова грамотност Децата ще се запознаят с основните финансови понятия и ще научат как да управляват семейния бюджет.

Развитие на когнитивни умения Заниманията ще са насочени към подобряване на концентрацията и паметта, както и към развитието на въображението, логиката и пространственото мислене.

Игри на открито Редовните игри на открито ще осигурят активност и забавление за децата през цялото лято.

Посещения и беседи в габровските музеи Организираме интересни посещения и беседи в габровските музеи, които ще обогатят знанията на децата за културата и историята.

Опция за обяд и следобедна закуска Осигуряваме опция за обяд и следобедна закуска, с внимание към здравословното хранене на вашите деца през деня.

Не пропускайте тази възможност!

Местата са ограничени, затова побързайте да запишете вашето дете за SmartyЛЯТОСвържете се с Детски образователен център SmartyKids – Габрово за повече информация и записване на телефон: 0897 970 400.

Осигурете на вашето дете едно незабравимо и образователно лято със SmartyЛЯТО!

Зареди още

Любопитно

Даниел Верстапен тази вечер на сцената на Дома на културата „Ем. Манолов“

Published

on

Тази вечер на сцената в обновения Дом на културата „Емануил Манолов“ посрещаме международно признатия белгийски пианист и композитор Даниел Верстапен. Габровската публика и гостите на града ще се насладят на определяния за „концерт без аналог“ „Мост между културите“, който е част от световното турне на музиканта.

Целта на маестро Верстапен е да свързва поколенията чрез музиката си и да поставя класическото си пиано в една модерна роля. Освен с авторските композиции от „Reconnection“- албумът на Даниел Верстапен- тази вечер публиката ще стане свидетел и на специалната изненада за България- уникална комбинация между белгийското пиано и вселенските гласове на обичаните Нина Николина и Любо Киров.

В едно фантастично сътрудничество на сцена ще видим и чуем още перкусиите на Калин Вельов и кавала на Дамян Йорданов. Също така тази вечер на живо и специално за публиката ще звучи песента „Райна“, създадена от Даниел Верстапен и Нина Николина.

Концертите на Даниел Верстапен в България са под патронажа на посланика на Кралство Белгия в България по случай Белгийското председателство на Европейската комисия. Събитието в Габрово е с любезната подкрепа на Община Габрово.

Билети днес – на касата на ДТ „Рачо Стоянов“ или Купи билети за ДАНИЕЛ ВЕРСТАПЕН – МОСТ МЕЖДУ КУЛТУРИ, Габрово ~ Дом на културата „Емануил Манолов“ (eventim.bg).

Зареди още

Любопитно

SmartyЛЯТО 2024 – Идеалната лятна занималня за вашето дете!

Published

on

Лято 2024 е почти тук и с него идва най-очакваната целодневна занималня SmartyЛЯТО. Програмата е предназначена за деца от 1 до 4 клас и ще стартира на 1-ви юли, като ще продължи до края на лятото. Заниманията ще се провеждат всеки ден от 08.00 до 17.00 часа.

Какво предлага SmartyЛЯТО за вашите деца?

📖 Четене и читателски дневник Децата ще имат възможността да четат задължителната литература и да попълват читателски дневник, развивайки своите четивни умения и любов към книгите.

📖 Бързо четене Интензивните занимания с курс „Бързо четене“ ще помогнат на децата да усъвършенстват уменията си за бързо и ефективно четене.

🧮 Ментална аритметика с Абакус Чрез запознаване с Абакус и основите на менталната аритметика, децата ще придобият ценни математически умения и ще развият концентрацията си.

💶 Финансова грамотност Децата ще се запознаят с основните финансови понятия и ще научат как да управляват семейния бюджет.

Развитие на когнитивни умения Заниманията ще са насочени към подобряване на концентрацията и паметта, както и към развитието на въображението, логиката и пространственото мислене.

Игри на открито Редовните игри на открито ще осигурят активност и забавление за децата през цялото лято.

Посещения и беседи в габровските музеи Организираме интересни посещения и беседи в габровските музеи, които ще обогатят знанията на децата за културата и историята.

Опция за обяд и следобедна закуска Осигуряваме опция за обяд и следобедна закуска, с внимание към здравословното хранене на вашите деца през деня.

Не пропускайте тази възможност!

Местата са ограничени, затова побързайте да запишете вашето дете за SmartyЛЯТО! Свържете се с Детски образователен център SmartyKids – Габрово за повече информация и записване на телефон: 0897 970 400.

Осигурете на вашето дете едно незабравимо и образователно лято със SmartyЛЯТО!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица