Свържи се с нас

Любопитно

Фотоконкурс „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“

Published

on

Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово обявява онлайн конкурс за фотографии на тема:

 „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“.

Целта на фотоконкурса е да се покажат и популяризират красивите кътчета на Стара планина, които участниците лично са опознали и посетили.

Конкурсът е част от дейностите по проект на „Европа директно“ Габрово, съфинансиран от Европейската комисия, който е насочен към опазването на биоразнообразието и борбата с изменението на климата.

Конкурсът ще се проведе  във фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово, като награда ще получи снимката, събрала най-много харесвания от публиката.

Регламент

  1. Участници

За участие в конкурса се допускат ученици от Габровска област на възраст от 10 до 19 години, които представят авторски снимки по темата. Един участник може да се включи с не повече от 3 снимки.  Снимките се изпращат на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com, като е необходимо да отговарят на темата, посочените технически изисквания и да са получени в предварително обявените срокове.

Тъй като всички снимки, допуснати до участие, ще бъдат качени в страницата Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово във Facebook, е необходимо да са спазени следните правила:

  • снимките трябва да са подходящи за темата на конкурса;
  • да са придружени от: име, възраст на автора, училище, в което учи, клас, информация за контакт (телефон, електронна поща), заглавие на снимката, кратък обяснителен текст (например място, където е направена).
  • да са направени от Вас и Вие да притежавате всички авторски права.
  • Технически изисквания към снимките

Изпратените снимки трябва да не са по-малки от 1 МB или 1200 пиксела по дългата страна и да не са подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения. Участниците трябва да изпратят снимките в цифров вид – чернобели или цветни фотографии. Участието на всеки автор се осъществява само по електронен път на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com.

С изпращането на фотографията, участникът дава изричното си съгласие тя да бъде публикувана по преценка на организаторите.

Ако на снимката има заснети хора, те трябва да са съгласни на публикации с тяхното изображение. При предявяване на претенции от заснети лица преди приключване на конкурса, снимката не се допуска до участие или ако е допусната, се сваля от гласуване в момента на предявяването. Ако в по-късен етап от конкурса бъдат предявени претенции към съдържанието или собствеността на снимката от трети лица, авторът на фотографията носи пълната отговорност за удовлетворяване на потенциални искове и права към нея.

  • Гласуване

Гласуването се извършва на страницата на „Европа директно“ Габрово във Facebook, чрез маркиране на „Харесва ми”. Това става като откриете Вашата снимка в раздел „Снимки”, албум „Фотоконкурс” и кликнете „Харесва ми“ под снимката, за която искате да гласувате, а не под целия Фотоалбум, защото в този случай гласът Ви няма да бъде отчетен.

За да сте сигурни, че ще получите повече гласове, помолете Вашите приятели също да се включат в гласуването. Победител е снимката, която в края на обявения период е събрала най-много гласове.

  • Срокове

Можете да изпращате Вашите снимки на e-mail: europedirect@chamber-gabrovo.com до 18 декември 2020 г. Снимките ще бъдат качени във страницата на Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово във Facebook в раздел „Снимки“, албум „Фотоконкурс“ на 21 декември 2020 г. Гласуването за тях ще продължи до 16.00 часа на 23 декември 2020 г., когато ще бъде обявен победителят.

  • Награди

Победителят в конкурса ще получи ваучер на стойност 100 лв. от Технополис. Организаторите ще уговорят лично с него начина на връчване на наградата поради извънредните епидемиологични мерки.

Организатори на конкурса са „Европа директно” Габрово, Областен информационен център – Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина”.

КОНТАКТИ С ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

„Европа директно“ Габрово

Галина Михнева, тел.: (066) 803 142 и ел. поща: europedirect@chamber-gabrovo.com

ОИЦ – Габрово

Маринела Събева, тел.: (066) 807 222 и ел. поща: oic@gabrovo.bg

РСО „Централна Стара планина“

Мариела Петрова, тел.: (066) 804 613 и ел. поща: rso-csp@rso-csp.org

Култура

Празник на щирника този петък пред Дечковата къща

Published

on

Този петък, 21 май, от 17.00 ч. Регионален исторически музей – Габрово кани любителите на кулинарията и любопитните да вкусят традиционни габровски ястия пред Дечковата къща на VI Празник на щирника.

Събитието тази година е част от програмата „Музейна нощ“. В надпреварата традиционно ще се включи Народно читалище „Христо Ботев – 1929 г.” от село Донино.

Жури от познавачи ще оценява участниците в три категории: „Най-добро габровско ястие”, „Най-вкусен щирник” и „Най-вкусен сладкиш”.

Кулинарното пътешествие в миналото ще бъде гарнирано с изпълнения на фолклорната група към Народно читалище „Съгласие – 1911“ село Велковци.

Не пропускайте възможността да разберете как гощават габровци!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Сандвичарница на жар отваря врати в Габрово

Published

on

Посетете първата по рода си Сандвичарница на жар в Габрово, която съвсем скоро ще отвори врати в центъра на града, и си доставете истинска наслада от вкусната храна!

Ние обичаме работата си! Изпичаме месото на момента, което винаги е прясно и не е замразено!

Опитайте вкусните ни сандвичи със сръбски домашни питки, в комбинация с прясно изпечена на барбекю плескавица, вешалица, стек, батак или кълцано филе, пържени домашни картофки и домашно приготвени сосчета, и всичко това гарнирано по желание със свежи зеленчуци!

Очаквайте от 1 юни, като можете да ни откриете на адрес: гр. Габрово, ул. „Петко Каравелов“ 6, телефон за поръчки: +359893791335.

Зареди още

Любопитно

Още един успех за ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово

Published

on

Пламена Добрева, ученичка в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, получи правото да бъде студентка в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов или ПУ „Паисий Хилендарски“ след приз в Националното състезание за зрелостници „Финанси 2021“.

И тази година изданието, организирано от катедра „Финанси и кредит“, Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Д. А. Ценов“ – Свищов и фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ привлече интереса на ученици от всички краища на България.

Възпитаници на средни училища от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Перник, Монтана, Ямбол, Луковит, Хайредин и Клисура влязоха в оспорвана битка за призовите места в надпреварата и затрудниха максимално журиращата комисия, в състав от професори, финансисти-практици и журналисти от национални медии.

Крайните победители бяха селектирани при засилена конкуренция на основата на техните авторски разработки на базата качество, обоснованост, оригиналност и реализуемост на идеята.

С разработките си, достигналите до втория етап на Състезанието деветнадесет участници, демонстрираха висока обща култура, добри икономически познания и ангажираност към обществени проблеми.

Наградата за второ място, с парично изражение 300 лв, бе за Пламена Монева Добрева, възпитаник на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, с ментор г-жа Петя Пълевска, учител по икономически дисциплини, за разработка на тема „Проектът, който бих предложил на моя роден град“.

Авторът извежда смехотерапията като терапевтичен метод за лечение на тялото, емоциите и душата. В тази насока предлага създаването на “Therapy Stand-up Comedy Bar“ в града на хумора и сатирата – Габрово. Местни и гостуващи артисти ще се грижат за доброто настроение, но и за здравето на жителите на Габрово и околността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица