Свържи се с нас

Новини

ОДФ – Габрово стартира набирането на проекти

Published

on

Обществен дарителски фонд – Габрово стартира втората конкурсна сесия за набиране на проектни предложения, по темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

Кой може да кандидатства?
Юридически лица – регистрирани по Закона за закрила и развитие на културата, Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Закона за народните читалища, Закона за кооперациите и търговци по Търговския закон, както и Артисти на свободна практика. Държавни, общински и ведомствени организации са добре дошли като партньори.

Какви проекти ще бъдат подкрепени?
Проекти, свързани с темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“, но в условията на мерките за безопасност предвид на риска от разпространение на Covid 19. Това означава, че инициативите трябва да са насочени основно към съдържание и активности он-лайн. Допустимо е в рамките на летния период и съобразно спазването на поставените ограничения на национално и местно ниво да има и дейности на открито.

Основните цели на проектите трябва да са насочени към:
• Насърчаване на бизнеса и предприемачеството в условията на пандемия
• Създаване на нови възможности за туризма
• Спасяване на инициативите в сферата на културата и изкуствата
• Развитие на неформалното образование
• Създаване на нови възможности за спорт и осмисляне на свободното време на децата и семействата

Проектите следва да подпомагат обединяването на общността. Програмата не би подкрепила проекти, свързани с политически партии; хуманитарни проекти като например закупуване на дрехи и храна за бедни и лечение на болни; икономически дейности, свързани с дейността на фирми, освен ако не се касае за проекти, които развиват социално-предприемачески модели.

Има ли изискване за собствен принос към проекта?
Всеки от кандидатите трябва да осигури финансиране от местната общност в размер на 10% от размера на бюджета, включително нефинансов принос. Този процес ще бъде подпомогнат от Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“ чрез комуникация с потенциални дарители.

Има ли минимален и максимален размер на гранта, за който може да се кандидатства?
Бюджетът на проектите може да е от 500 до 10,000 лева.

Какви са сроковете за подаване и реализиране на проектите?
25.09.2020 г. – Подаване на проектите
10.10.2020 г. – Избор на проекти за подкрепа
До края на 2020 г. – Сключване на договори за реализация на подкрепените проектни идеи Указанията за Финансовото и техническо отчитане ще бъдат предоставени на одобрените организации преди подписването на договор.
30.09.2021 г. – Краен срок на реализация на проектите

Кой ще оценява проектите?
Постъпилите предложения ще бъдат разгледани от Обществена комисия към Фондацията, включваща 7 публични личности, които не са ангажирани към организации – потенциални конкуренти на кандидатстващите: представители на Обществен фонд – Габрово, на бизнеса и активното гражданство, на Областна администрация – Габрово, на Община Габрово, на Фондация „Америка за България“

Как и къде да подадем проектите?
Кандидатстването се извършва САМО по е-поща.

Изтеглете от страницата на Обществен дарителски фонд – Габрово формуляра – http://www.odfgabrovo.org/index.htm, попълнете го и го изпратете на адрес: odf_gabrovo@abv.bg.

За тема на съобщението посочете: „За втора сесия на „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“.

Насоките и формулярът за кандидатстване може да откриете на уеб-страницата на фондацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица