Свържи се с нас

Новини

ОДФ – Габрово стартира набирането на проекти

Published

on

Обществен дарителски фонд – Габрово стартира втората конкурсна сесия за набиране на проектни предложения, по темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

Кой може да кандидатства?
Юридически лица – регистрирани по Закона за закрила и развитие на културата, Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Закона за народните читалища, Закона за кооперациите и търговци по Търговския закон, както и Артисти на свободна практика. Държавни, общински и ведомствени организации са добре дошли като партньори.

Какви проекти ще бъдат подкрепени?
Проекти, свързани с темата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“, но в условията на мерките за безопасност предвид на риска от разпространение на Covid 19. Това означава, че инициативите трябва да са насочени основно към съдържание и активности он-лайн. Допустимо е в рамките на летния период и съобразно спазването на поставените ограничения на национално и местно ниво да има и дейности на открито.

Основните цели на проектите трябва да са насочени към:
• Насърчаване на бизнеса и предприемачеството в условията на пандемия
• Създаване на нови възможности за туризма
• Спасяване на инициативите в сферата на културата и изкуствата
• Развитие на неформалното образование
• Създаване на нови възможности за спорт и осмисляне на свободното време на децата и семействата

Проектите следва да подпомагат обединяването на общността. Програмата не би подкрепила проекти, свързани с политически партии; хуманитарни проекти като например закупуване на дрехи и храна за бедни и лечение на болни; икономически дейности, свързани с дейността на фирми, освен ако не се касае за проекти, които развиват социално-предприемачески модели.

Има ли изискване за собствен принос към проекта?
Всеки от кандидатите трябва да осигури финансиране от местната общност в размер на 10% от размера на бюджета, включително нефинансов принос. Този процес ще бъде подпомогнат от Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“ чрез комуникация с потенциални дарители.

Има ли минимален и максимален размер на гранта, за който може да се кандидатства?
Бюджетът на проектите може да е от 500 до 10,000 лева.

Какви са сроковете за подаване и реализиране на проектите?
25.09.2020 г. – Подаване на проектите
10.10.2020 г. – Избор на проекти за подкрепа
До края на 2020 г. – Сключване на договори за реализация на подкрепените проектни идеи Указанията за Финансовото и техническо отчитане ще бъдат предоставени на одобрените организации преди подписването на договор.
30.09.2021 г. – Краен срок на реализация на проектите

Кой ще оценява проектите?
Постъпилите предложения ще бъдат разгледани от Обществена комисия към Фондацията, включваща 7 публични личности, които не са ангажирани към организации – потенциални конкуренти на кандидатстващите: представители на Обществен фонд – Габрово, на бизнеса и активното гражданство, на Областна администрация – Габрово, на Община Габрово, на Фондация „Америка за България“

Как и къде да подадем проектите?
Кандидатстването се извършва САМО по е-поща.

Изтеглете от страницата на Обществен дарителски фонд – Габрово формуляра – http://www.odfgabrovo.org/index.htm, попълнете го и го изпратете на адрес: odf_gabrovo@abv.bg.

За тема на съобщението посочете: „За втора сесия на „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“.

Насоките и формулярът за кандидатстване може да откриете на уеб-страницата на фондацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преоборудваха центровете за деца и младежи с увреждания

Published

on

Центровете от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Габрово имат ново оборудване чрез финансиране от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Договорът за предоставяне на средствата за подобряване на материалната база на социалните заведения беше подписан през лятото. Общият бюджет е 30 670 лв., като собственият принос на Община Габрово е в размер на 3 067 лв.

За всеки център са осигурени пералня, сушилня, инвалидна количка, проходилка, терапевтичен стол, басейн за психомоторика, детска кошара за игра и фотьойли за релакс. Закупени са антидекубитален дюшек и възглавница, електрически лифтер и фурна за вграждане.

Обзавеждането ще замени амортизираните стари и негодни уреди. Изпълнител на доставката е фирма „Перун – ККБ“ ЕООД от Благоевград. Социалните услуги функционират в кварталите „Борово“ и „Трендафил“.

Към момента в двете къщи са настанени 18 момичета и момчета, за които се грижи персонал от 29 специалисти. Грижата е 24-часова с общ капацитет от 28 места. Обхванати са деца и младежи на възраст от 7 до 35 години с физически и умствени увреждания.

Центровете за настаняване от семеен тип са изградени по европейски проект през 2013 г., а услугата стартира от 2014 г. Финансират се като делегирана държавна дейност и чрез местните приходи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Четирима починали и 59 потвърдени с коронавирус за 24 часа в Габровско

Published

on

Четирима човека са починали, а 59 са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през вчерашния ден, 30 ноември, територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 1 декември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с коронавируса са загубили двама мъже и две жени. Сред починалите е 12-годишно момиче, което е било с придружаващо сърдечно заболяване. Останалите трима са на възраст от 73 до 81-годишна възраст.

През последното денонощие в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 47 случая. Единадесет са потвърдените в Севлиево, един положителен резултат в Трявна и нито един в Дряново.

От потвърдените 59 случаи в областта, 14 човека са хоспитализирани с вирусна пневмония, 36 души са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 9 лица към момента са без симптоми на заболяването.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 10-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Конкурс за детска рисунка или картичка „Зимата ухае на снежинки“

Published

on

ОБЩИНА ТРЯВНА и Местната комисия за борба с противообществените Прояви на малолетни и непълнолетни
ОБЯВЯВАТ
КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА ИЛИ КАРТИЧКА НА ТЕМА “ЗИМАТА УХАЕ НА СНЕЖИНКИ”

РЕГЛАМЕНТ

1. ЦЕЛ: Конкурсът е насочен към всички деца и младежи на територията на общината. Целта на конкурса е да провокира творческото мислене у подрастващите. Участниците в конкурса ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение. Дейността цели и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните.

2. ОРГАНИЗАТОР: Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

3. РЕГЛАМЕНТ:

Конкурсът е индивидуален. Желаещите могат да участват с 1 рисунка и 1 картичка.

Възрастови групи: Първа възрастова група – от 6 до 10 години; Втора възрастова група – от 11 до 15 години; Трета възрастова група – от 16 до 19 години.

Изисквания към оформлението на картичките: Към всяка творба да бъдат посочени имената, възрастта на участника, детско/учебно заведение или социална услуга за деца или младежи, точен адрес и телефон за връзка.

4. КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КАРТИЧКИТЕ И РИСУНКИТЕ:
17 декември 2020 г. в сградата на Община Трявна, етаж I, “Деловодство”.

5. НАГРАЖДАВАНЕ: Тричленно жури ще разглежда постъпилите картички. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група.

Ще бъде присъдена специална награда на МКБППМН – Община Трявна, а отличената творба ще бъде включена в новогодишния календар на комисията за 2022 г.

Награждаването на отличените творби в конкурса ще се състои на 21 декември 2020 г. от 14:00 ч. в Заседателната зала на Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица