Свържи се с нас

Новини

Викове „Оставка“ огласиха пл.“Възраждане“ и улиците на Габрово

Published

on

Викове „Оставка“, нецензурни изрази по адрес на премиера Бойко Борисов и дюдюкания огласиха тази вечер площад „Възраждане“ и улиците на Габрово.

Протестиращите, които далеч надвишаваха по численост присъстващите при вчерашната демонстрация и сега наброяваха няколкостотин, отново се събраха на централния градски площад, за да заявят своята позиция. В знак на солидарност с недоволните хора от няколко български града, габровци за пореден път поискаха оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Митингът премина спокойно и при засилено полицейско присъствие. Охраняващите обществения ред носеха светлоотразителни жилетки, на които пишеше „Антиконфликт“. Директорът на Областната дирекция на МВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров също бе редом до колегите си, опазващи сигурността на мероприятието. До ескалация на напрежението не се стигна, въпреки няколкото хвърлени бомбички.

Демонстрацията започна малко след 18.00 часа, протече мирно и продължи близо час и половина. Сред протестиращите имаше общински съветници, някои от които се изказаха на мегафон и мотивираха присъствието си на събитието, което предизвика известни коментари на възмущение сред събралите. Изказваха се и граждани, които от своя страна получиха одобрение.

От площад „Възраждане“ протестът се пренесе по улиците на Габрово. Със скандирания „Оставка“ демонстрантите преминаха през пешеходната пътека на бул.“Априлов“, след което шествието им премина по ул.“Априловска“, ул.“Юрий Венелин“, моста „Игото“, през площад „Първи май“, пешеходната улица „Радецка“ и отново се върна на пл.“Възраждане“ пред Община Габрово. Заедно с протестиращите се движеше и силно полицейско присъствие.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Дядо Коледа ще раздава подаръци в Terra Mall – Габрово

Published

on

Дядо Коледа ще зарадва с подаръци всички добри деца в Габрово. Коледното тържество ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на сцената на Тера Мол – Габрово.

Заедно с Добрия белобрад старец ще бъде и Снежанка, а за празничното настроение на всички ще се погрижат с музикални изпълнения възпитаниците на Музикална школа „Звезди в аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви.

Всички предварително опаковани и надписани подаръци родителите могат да доставят до 22 декември в администрацията на Тера Мол, етаж 3. За допълнителна информация позвъните на тел: 0886 248 892.

Всички присъстващи на празника деца ще получат и подарък – изненада.

Зареди още

Любопитно

Рождественски концерт „Свята нощ“

Published

on

В празничния месец декември и по повод светлите Рождественски празници, Камерният детски хор към Ротари клуб Габрово и тази година дарява габровци с концерта „Свята нощ“. Това е годишният концерт на момчетата, който и този път обещава да е различен.

Репертоарът включва изпълнения на празнични песни, преработка за детско хорово изпълнение. Мястото е новият храм „Свети Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. Голо бърдо.

Освен хора на габровските момчетата, в програмата са включени поетични композиции в изпълнение на деца от детските градини „Дъга“, „Младост“,„Радост“, „Явор“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празнични песнопения ще изпълни Мъжки хор при Храм „Успение Богородично“ Габрово. Заповядайте на 11-тия ден от декември от 17.30 часа.

Зареди още

Култура

Трио Звън и „Хопни ми тропни ми” в телевизия BBR TV

Published

on

„В Сливовица традициите оживяват в коледно-новогодишен концерт…” Така започват своя репортаж домакините на събитието, а медиен партньор на проявата стана телевизия BBR TV. Поканата за севлиевското участие дойде от Драган Драганов – художествен ръководител на Фолклорна танцова формация „Земляци” и хореограф в ансамбъл „Искра” Велико Търново.

Двадесет години поддържал българския дух чрез фолклора в Англия, като ръководител на танцови формации. Приятелството му с трио „Звън” датира от 2019 г, когато на сцената в лондонския театър Мийлфилд чрез песни и танци оживя малка България.

В тясно сътрудничество се свързва вече и севлиевският танцов състав „Хопни ми, тропни ми”. Заедно с Пламен Христов –художествен ръководител на групата и Беньо Пенев- хореограф, се поставя ново начало и заявка за съвместни изяви.

Четири танцови и певчески формации сътвориха истински празник за жителите на великотърновското село Сливовица. На сцената на местното читалище „Просвета 1927“ рецитираха, танцуваха и пяха Трио „Калатина“ от гр. Г. Оряховица, ФТГ „Земляци“ от с. Горско Ново село и от гр. Севлиево ФТГ „Хопни ми тропни“ и Трио „Звън“.

Всички участници се раздадоха на сцената, а публиката бурно аплодираше изпълненията.

Вечерта завърши с народни хора на празнично украсения площад. Чрез тази телевизия, нашите сънародници зад граница ще имат възможност да се докоснат макар и за малко до своите корени и нашето изкуство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица