Свържи се с нас

Новини

Свалиха председателя на общинския съвет в Дряново

Галин Герганов вече не е председател на общинския съвет в Дряново. Освободиха го предсрочно.

Published

on

снимка: Румяна Станчева

След няколко часово инфарктно заседание на местния парламент в Дряново, провело се вчера (27 май), чрез тайно гласуване, със 7 гласа „за“, 5 „против“ и една недействителна бюлетина, Общинският съвет прекрати предсрочно мандата на досегашния му председател Галин Герганов.

До отстраняването му се стигна след арогантно поведение, не спазване Закона за местното самоуправление и местната администрация от негова страна, а мотивите за освобождаването му бяха включени в точка 14 от дневния ред, които в зала прочете общинският съветник от „Воля“ Тодор Георгиев.

Бившият председател на ОбС – Дряново Галин Герганов, снимка: Румяна Станчева

Така се стигна до тайното гласуване за предсрочното прекратяване на правомощията на Герганов, като при вота съпартийците му от ГЕРБ демонстрираха явното си разцепление в редиците си и не гласуваха като група, с което махнаха доскорошния председател.

През следващите 2 седмици предстои насрочването на ново заседание на Общински съвет – Дряново, по време на която сесия местните парламентаристи трябва да изберат нов председател.

Преслава Демирева

Вчерашното заседание на местния парламент в Дряново ще бъде запомнено и с неподхождащото за обществена личност поведение на председателката на ГЕРБ и общински съветник Преслава Демирева, нашумяла напоследък в медиите със сдобиването си през 2012 г. на апартамент за 8 200 лв на тройно по-ниски от пазарните цени.

Потърсена за мнение от журналиста Румяна Станчева да коментира защо при гласуването на групата на ГЕРБ по кандидатурата на Стефан Косев за директор на ОП „Чисто Дряново“ е била „против“, за разлика от съпартийците си д-р Мъглова и Надя Кукурякова, гласували със „за“, Демирева отсече, че не желае да говори с представителката на четвъртата власт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража извършителя на грабеж

Published

on

Състав на Окръжния съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж от Габрово, с инициали А.К., обвинен в извършване на грабеж, при условията на опасен рецидив.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 5 юни 2020 г. в Габрово, при условията на опасен рецидив, противозаконно отнел лек автомобил „Рено“ от владението на мъж от севлиевското село Батошево като употребил за това сила.

От анализа на събраните до момента доказателства съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че А.К. е извършил престъплението, за което е обвинен. Наказуемо от закона с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Съдебният състав счете, че е налице и другата законова предпоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно – наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, за да осуети започнатото срещу него наказателно преследване или да извърши престъпление.

Предвид изложеното съдът уважи искането на прокуратурата и постанови „задържане под стража” по отношение на А.К. Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Музикална четвъртък вечер на пл. Възраждане

Published

on

снимка: Община Габрово

Най – новото от репертоара си с народна музика ще представи пред своите почитатели Оркестър Габрово на 9-ти юли, четвъртък, от 19.00 часа, на площад „Възраждане“.

Солист на оркестъра ще бъде Таня Соколова. Диригентът – Николай Венков, споделя, че аранжиментите са правени през последните месеци на изолация и музикантите са нетърпеливи да ги представят пред публика.

Изберете четвъртък вечер, за да споделите емоцията от един много български и много габровски концерт! Входът е свободен!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Обявиха процедура за модернизиране на уличното осветление на Габрово

Published

on

С решение на кмета на Община Габрово е открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки, с предмет: Внедряване на енергоспестяващи мерки и ремонт на уличното осветление на Габрово чрез договор с гарантиран резултат.

Основните дейности в предмета на обществената поръчка включват подмяна на улични и паркови натриеви осветители с нови енергийно-ефективни, с оглед осигуряване на нормативните изисквания за осветеност за съответния клас улици и паркови площи.

Изграждане и монтаж на нови касети, извън съоръженията на енергоразпределителното дружество за улично осветление на подходящо място, в това число комутационната апаратура.

Изграждане на Нова интелигентна система за контрол, наблюдение и управление на уличното и парково осветление.

Поддръжка на системата за улично осветление, реализирана в резултат на инвестицията за срока на изплащане на инвестицията след въвеждане в експлоатация на ЕСМ за срока на договора.

При реализиране на предвидените инвестиции, в Доклада за обследване на енергийната ефективност, се предвижда минимален размер на икономиите на енергия спрямо нормализираното потребление – 1558229 kwh/година.

Цената за изпълнение предмета на поръчката следва да се изплаща от реализираните за срока на откупуване спестявания от разход за електрическа енергия.

Допълнителна информация, както и повече обявената процедура можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица