Свържи се с нас

Новини

Свалиха председателя на общинския съвет в Дряново

Галин Герганов вече не е председател на общинския съвет в Дряново. Освободиха го предсрочно.

Published

on

снимка: Румяна Станчева

След няколко часово инфарктно заседание на местния парламент в Дряново, провело се вчера (27 май), чрез тайно гласуване, със 7 гласа „за“, 5 „против“ и една недействителна бюлетина, Общинският съвет прекрати предсрочно мандата на досегашния му председател Галин Герганов.

До отстраняването му се стигна след арогантно поведение, не спазване Закона за местното самоуправление и местната администрация от негова страна, а мотивите за освобождаването му бяха включени в точка 14 от дневния ред, които в зала прочете общинският съветник от „Воля“ Тодор Георгиев.

Бившият председател на ОбС – Дряново Галин Герганов, снимка: Румяна Станчева

Така се стигна до тайното гласуване за предсрочното прекратяване на правомощията на Герганов, като при вота съпартийците му от ГЕРБ демонстрираха явното си разцепление в редиците си и не гласуваха като група, с което махнаха доскорошния председател.

През следващите 2 седмици предстои насрочването на ново заседание на Общински съвет – Дряново, по време на която сесия местните парламентаристи трябва да изберат нов председател.

Преслава Демирева

Вчерашното заседание на местния парламент в Дряново ще бъде запомнено и с неподхождащото за обществена личност поведение на председателката на ГЕРБ и общински съветник Преслава Демирева, нашумяла напоследък в медиите със сдобиването си през 2012 г. на апартамент за 8 200 лв на тройно по-ниски от пазарните цени.

Потърсена за мнение от журналиста Румяна Станчева да коментира защо при гласуването на групата на ГЕРБ по кандидатурата на Стефан Косев за директор на ОП „Чисто Дряново“ е била „против“, за разлика от съпартийците си д-р Мъглова и Надя Кукурякова, гласували със „за“, Демирева отсече, че не желае да говори с представителката на четвъртата власт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

*Очаквайте още снимки от Карнавала в Габрово на по-късен етап.

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица