Свържи се с нас

Новини

Срокът на решенията на ТЕЛК и НЕЛК, изтичащи през извънредното положение, е до 12 юни

Published

on

Във връзка с обявеното извънредно положение и в изпълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, Агенцията за социално подпомагане (АСП), уведомява гражданите, че сроковете на всички експертни решения на ТЕЛК /НЕЛК на лица с увреждания, които изтичат по време на обявеното извънредно положение и нямат постановени нови решения, се удължават с два месеца – към момента до 12 юни.

В този период лицата могат да подават заявления – декларации за отпускане на различни социални плащания по тях.

Всички индивидуални оценки на потребностите, заповеди за отпускане на месечна финансова подкрепа и направления за включване в механизма за лична помощ, издадени въз основа на пожизнени експертни решения на ТЕЛК/НЕЛК, чийто срокове изтичат в периода от 13 март до 12 април, се удължават за срок до 12 май.

Срокът на всички месечни семейни помощи за деца , отпуснати на основание чл.7 от Закона за семейните помощи за деца, който изтича в периода от 1 февруари до отмяна на извънредното положение, се удължава служебно да края на месеца, в който е отменено извънредното положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица