Свържи се с нас

Новини

Нов колективен трудов договор в Детското и училищно здравеопазването

Published

on

В Габрово подписаха нов колективен трудов договор в Детско и училищно здравеопазването между кмета Таня Христова и синдикатите в здравеопазването към КНСБ и КТ „Подкрепа”.

В него се договаря 12% увеличение на основните месечни заплати за работещите в детски ясли, здравни кабинети в детските градини и училища, и млечна кухня от 01.01.2020 г.

Предвижда се през месец юли, въз основа на анализ на изпълнение на бюджета за дейността, да бъде договорено отново увеличение на основните заплати на персонала.

Договорът предвижда медицинските специалисти по здравни грижи да получават допълнително трудово възнаграждение за придобита специалност 50 лева, за придобита квалификационна степен професионалист с издаден първи сертификат – 20 лева и професионалист с издаден втори и последващ сертификат – 40 лева.

На педагогическите специалисти в детските ясли се заплаща допълнително трудово възнаграждение за образователна степен 50 лв и за придобита пета професионална-квалификационна степен 20 лв, за четвърта – 35 лв, за трета и следваща – 40 лв.

Запазва се допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит от 1 % за всяка година, както и размерът на основният и допълнителен годишен отпуск за медицинския и помощния персонал.

Реализираните икономии от фонд „Работна заплата” ще продължат да се предоставят като допълнително материално стимулиране в края на годината.

Договореностите между ръководството на Община Габрово и синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” се реализират в добър социален диалог. Общинският колективен трудов договор за детско и училищно здравеопазване влиза в сила от 1 януари и е със срок на действие две години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Арестуваха криминален тип, блудствал с непълнолетна

Published

on

Полицията задържа многократно осъждан за кражби, грабежи и блудства, 30-годишен дряновец, извършил блудство с непълнолетно момиче.

Насилникът бил хванат в събота, 17 октомври. Мъжът, чрез заплахи и сила, извършил блудствени действия спрямо непълнолетно момиче от Дряново.

На лицето е била наложена полицейска мярка „задържане“ за срок до 24 часа.

По случая в РУ-Дряново е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Социалистите с „Виртуална приемна“ за граждани

Published

on

Във времена на епидемия от КОВИД – 19, общинските съветници на БСП – Габрово и народният представител Кристина Сидорова ви дават възможност да поставите вашите проблеми и въпроси, да изкажете мнение и препоръка във виртуалната им приемна.

Те се ангажират да отговорят на всеки, който спазва добрия тон, използва кирилица и е предоставил имейл или телефон за обратна връзка.

„Виртуалнaта приемна” е наша идея, която смятаме, че ще бъде полезна за жителите на Габрово. Тя ще даде възможност за много по-облекчен контакт и по-бързо решаване на поставените казуси”, коментираха инициаторите от БСП – Габрово.

Виртуалната приемна може да откриете на сайта на БСП – Габрово или оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Служител „под градус“ е с комоцио след злополука

Published

on

Служител „под градус“ бе приет в габровската болница с мозъчно сътресение след претърпян инцидент.

Злополуката е станала в събота, 17 октомври, около 09.30 часа на бул.“Столетов“ в областния град.

Пристигналият на мястото екип на „Пътна полиция“ установил, че 38-годишен мъж, возещ се в задната част на степенка на специализиран товарен автомобил за събиране на смет, е паднал на земята.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където била установена диагнозата „комоцио“. За щастие животът на пострадалият бил вън от опасност.

Мъжът обаче бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 0.23 промила. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица