Свържи се с нас

Новини

Защо кметът оттегли предложението за „синята зона“ в Габрово?

Published

on

Върнах за доработване обхвата на зоните за платено паркиране, за да бъде обсъден с хората, живеещи в тях, заяви кметът на Габрово Таня Христова, цитирана от нейната администрация по отношение на оттеглянето на предложението, свързано с определяне на зони за платено паркиране.

Целта е то да бъде доработено и подложено на по-широко обсъждане с гражданите, които живеят в обхвата на зоните.

„Ще пристъпим към множество срещи и дискусии с идеята да информираме всички граждани, които живеят в зоните, предвидени за платено паркиране. Това, което предстои е да бъдат определени райони, които да обхванат всички хора, живеещи в зони за платено паркиране и да регламентират статута им в зоната. Този процес предстои, за това си позволих да върна предложението за доработване“, каза кметът на Габрово след оттеглянето на предложението от дневния ред на заседанието на местния парламент.

Предстоящите промени няма да възпрепятстват работа на репатриращия автомобил, който ще работи на територията на целия град, уточниха от ОП „Паркиране и репатриране“, отново цитирани от кметската администрация.

Съвместен екип служители на ОП „Паркиране и репатриране“ и ОД на МВР – Габрово ще следи за спазване на Закона за движение по пътищата, като нарушителите ще бъдат отстранявани принудително, чрез репатриращия автомобил.

До окончателното определяне на обхвата на зоните за платено паркиране в Габрово, платените паркинги в централата градска част отново ще заработят като такива, а всички служители на ОП „Паркиране и репатриране“ ще бъдат ангажирани с тяхното обслужване и с дейността на репатриращия екип, категорични са от Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица