Свържи се с нас

Новини

Прецедентен в историята на Дряново: Не приеха Бюджет 2020!

Published

on

Преслава Демирева, д-р Нено Ненов, д-р Костадин Йорданов, Стефан Енчев, Галин Герганов, Теодора Мъглова, Надя Кукурякова и Милен Стоянов, общински съветници от състава на Общински съвет – Дряново немотивирано гласуваха „въздържал се“, с което не беше приет проектобюджетът за 2020 година в града на Майстор Колю Фичето.

На заседанието на Общински съвет – Дряново, проведено на 31.01.2020 г., беше внесен за обсъждане и гласуване най-важният финансов документ за общината – Бюджетът на Община Дряново за тази година.

След проведените дебати и гласуване, за първи път в историята на Дряново, Бюджетът на Общината, не беше приет, заради прецедентния акт, станал възможен благодарение на изброените общински съветници.

„Позволявам си да напомня, че само преди по-малко от три месеца, избраните общински съветници и кметове положихме клетва, с която се заклехме при изпълнение на нашите пълномощия „Да спазваме Конституцията и законите на Република България, във всичките си действия да се водим от интересите на гражданите от Дряновска община и да работим за тяхното благоденствие“.

Но в случая – с отказа си да подкрепят Бюджет 2020 – гореспоменатите общински съветници не показаха желание да се работи за решаване на проблемите, а с решението си генерираха сериозни последствия, с отрицателен и негативен знак за развитието на общината“, написа в специално обръщение към гражданите на община Дряново кметът Трифон Панчев.

Според него неприемането на Бюджет 2020 ще има своите сериозни за хората последствия, откроявайки четири основни. В бюджета бяха заложени капиталови средства за ремонт на обекти в Дряново и селата, но с неприемането, респективно забавяне приемането на Бюджет 2020 г., изпълнението на тези проекти може да бъде сериозно застрашено и дори провалено, от което потърпевши ще бъдат всички граждани на общината.

Дряновският кмет посочва на първо място невъзможност за изпълняване на капиталовата програма на общината и невъзможност за извършване на важни за общината ремонти, включително извършване на ремонта на улица „Шипка“ и извършване на спечелен проект по мярка „Красива България“.

Неподкрепеният Бюджет ще доведе до спряно финансирането на училища и детски градини, което ще пък от своя страна ще доведе до отпадане на социални придобивки като безплатни ясли и подобряване на средата на учениците в учебните заведения.

„Въздържането“ на осемте общински съветници ще постави сериозни затруднения за всички спортни клубове, поради липса на финансиране от страна на Община Дряново. Няма да е възможно безвъзмездното подпомагане на НЧ „Развитие 1869“ чрез заем за завършване на проекта по европейска програма за ремонт на сградата на киното, пояснява още Панчев.

От името на ръководството на Община Дряново и лично от свое име Трифон Панчев заявява, че ще противодейства с всички законни средства на опитите да бъде спряно развитието на Общината.

По тази причина ще внесе за ново разглеждане Бюджет 2020 г., като призовава общинските съветници да загърбят политическите си страсти и заедно да работят за благото на дряновци.

„Нека не забравяме, че сме избрани да представляваме интересите на гражданите и да решаваме проблемите им, а не да водим политически битки. Независимо от различията, каузата ни е една и отговорността е наша и за правилните, и за неправилните решения. Нека помним това през следващите четири години и когато се съберем на последната си сесия, да можем да се погледнем в очите и да кажем: „Заедно успяхме!“, пише в кметското обръщение до гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица