Свържи се с нас

Икономика

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ практикуваха в Брага

Published

on

От ученическа практика в град Брага, Португалия се завърнаха четиринадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. Попитахме ги какви са впечатленията им от работата, хората и културата на страната, в която прекараха две седмици.

„Работехме две момичета в хотел „Hotel Villa Garden“ – сервиз и камериерка. Редувахме се и двете опитахме нещо ново. Персоналът там беше много любезен и приветлив към нас. Винаги можехме да се обърнем към тях с каквито и да е молби. Шефовете бяха изключителни хора. Лично на мен не ми се тръгваше от там. Градчето Брага е толкова красиво и специфично по свои си начини. Има много забележителности, които си струва да се посетят. Естествено, ние не обиколихме всичките, но тези, които посетихме, бяха изключително впечетляващи. Уникално беше преживяването. Надявам се да отново да имам възможността да отида там“, сподели Стилияна Цанева, ХІ б клас, специалност „Организация на хотелиерството”.

„Практиката в Брага за мен беше нещо много вълнуващо. Работих в ресторант „Palatu“, научих се да приготвям сьомга по различни начини, както и много интересни, типични за португалската кухня десерти – от тесто и много богати на шоколад, гарнирани с екзотични за българина плодове. Така че обогатих знанията си за приготвяне на торти и мусове. Особено внимание професионалните готвачи в Португалия обръщат на декорацията на ястията – там научих, че едно обикновено ястие може да изглежда неузнаваемо. През последните дни главният готвач започна да ни дава да изпълняваме самостоятелни поръчки – правихме главно традиционни португалски ястия с морски дарове и стекове. Сприятелихме се с персонала в ресторанта. Те не само ни учеха на нови неща в професията, но ни разказваха за град Брага и за държавата им. Лично на мен най-много ми хареса Порто, заради силната енергия, с която е зареден града“, разказа Лозан Тодоров, ХІІ б клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.

„Престоят ми в Брага, Португалия, беше изключително приятно и незабравимо преживяване. През двете седмици там успях да се запозная с една интересна за мен култура, в различни аспекти – като работник, и като турист. Домакините ни бяха планирали и свършиха работата си отлично, а работодателите – много дружелюбни и услужливи. Благодарение на тях успях да обогатя знанията си по професията. В кухнята, където работих, видях една изключително ефективна организация на процесите на подготовка на продукти и приготвяне на храна. Ако имам възможност, бих искала отново да отида там“, заяви Гергана Хачерян, ХІІ б клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.

Екип по проекта: Миглена Пройнова, Вера Димова.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица