Свържи се с нас

Крими

Пътна полиция стартира акция „Зима“

Published

on

От 1 до 30 ноември на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, ще се проведе традиционната акция „Зима“. Новината за медиите съобщи днес, 31 октомври, на брифинг началникът на Сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Пенчо Пенчев.

Той информира, че акцията ще бъде разделена на три основни етапа и ще се реализира в партньорството на Съюза на българските автомобилисти и Български Червен кръст. От 1 до 10 ноември работата на служителите на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово ще бъде насочена върху извършването на проверки на велосипедисти и водачи на превозни средства, с животинска тяга.

От 11 до 20 ноември акцент на акцията ще бъде поставен върху правилното движение на пешеходците по пътното платно, както и поведението на водачите спрямо пешеходните. В рамките на третата кампания от акция „Зима“, от 21 до 30 ноември, ще бъдат наблюдавани водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение при зимни условия.

Гл.инспектор Пенчо Пенчев съобщи още, че във връзка обявените кампании ще бъдат планирани специализирани полицейски операции със съответната насоченост, при които независимо от обявените теми при установяване на нарушение по ЗДвП ще бъде вземано отношение на място.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ще бъде отбелязан по време на акция „Зима“ на 17 ноември от 11.30 часа в храма „Света Богородица“ ще бъде отслужена служба.

По време на акцията доброволци от Детското полицейско управление и БЧК – Габрово ще раздават на участниците в движението листовки и брошури, специално подготвени с изискванията за леките автомобили и препоръките за зимния период.

Участие в брифинга за медиите взеха и Любен Симеонов, председател на СБА – Габрово, и Стефан Стойчев, директор на Секретариат на областен съвет на БЧК – Габрово, които представиха препоръки за безопасност при зимни условия и оказване на първа помощ при пътнотранспортно произшествие.

Пред журналистите беше представен и новият началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Габрово комисар Зина Радулова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Акция на полицията и жандармерията днес в Габрово

Published

on

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност, с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен, ще се проведе днес, 4 август, на територията обслужвана от Районното управление на полицията в Габрово.

Акцията стартира в 14.00 часа. Целта е противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, престъпни посегателства върху личността и собствеността на гражданите, установяване и санкциониране на нарушители по Закона за движението по пътищата, както и недопускане на прояви против обществения ред.

Във връзка с целите на операцията, ще се извършват полицейски проверки на лица, моторни превозни средства и адреси, с цел установяване на нарушители на Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Наредби на Общината и други нормативни актове.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция срещу битовата престъпност се проведе в Габровско

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред бе проведена на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода операцията са били проверени 53 моторни превозни средства, 88 души и десет адреса.

В резултат на полицейските действия са били констатирани 18 нарушения, за които са съставени 2 акта по Закона за движението по пътищата, 7 – по Закона за гражданската регистрация и са били наложени 9 глоби с фиш.

Връчените електронни фишове са четири.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Марихуаната създаде проблеми за четирима

Published

on

Двама габровци и двама севлиевци ще си имат проблеми със Закона, след като бяха хванати да извършват различни престъпления, свързани със забраненото наркотично вещество марихуана. Трима от тях са били арестувани заради притежанието ѝ, а четвъртият бе установен да шофира след употреба.

Първи от всички бил установен 33-годишен криминално проявен габровец, шофирал под въздействието на канабис. Той бил спрян за проверка в петък, 31 юли, около 03.45 часа, в района на площад „Ракетата“ в Дряново, по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества.

Лекият автомобил, който габровецът управлявал, бил собственост на трето лице. При извършена проверка на водача за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичното вещество канабис. Водачът не е дал кръв за химически анализ, а по случая е образувано бързо производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Същият ден, но около 22.15 часа в района на булевард „Могильов“ в Габрово при проверка, полицейски служители задържали 29-годишен, криминално проявен местен жител, за когото били налице данни, че е придобил и държи в себе си хартиена „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест тя дала характерната реакция и оцветява на наркотичното вещество марихуана.

Двата ареста на севлиевците били извършени в събота, по едно и също време, около 23.00 часа. При специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Севлиево, били задържани 30 и 33-годишен.

В хода на проведените процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, двамата по отделно предали на полицейските служители известно количество суха зелена листна маса, която при проведените полеви наркотестове реагирала на наркотичното вещества марихуана.

По случаите са започнати досъдебни производства под надзора на районната прокуратура в Севлиево.

*Снимка: Пресцентър МВР, Архив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица