Свържи се с нас

Крими

Пътна полиция стартира акция „Зима“

Published

on

От 1 до 30 ноември на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, ще се проведе традиционната акция „Зима“. Новината за медиите съобщи днес, 31 октомври, на брифинг началникът на Сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Пенчо Пенчев.

Той информира, че акцията ще бъде разделена на три основни етапа и ще се реализира в партньорството на Съюза на българските автомобилисти и Български Червен кръст. От 1 до 10 ноември работата на служителите на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово ще бъде насочена върху извършването на проверки на велосипедисти и водачи на превозни средства, с животинска тяга.

От 11 до 20 ноември акцент на акцията ще бъде поставен върху правилното движение на пешеходците по пътното платно, както и поведението на водачите спрямо пешеходните. В рамките на третата кампания от акция „Зима“, от 21 до 30 ноември, ще бъдат наблюдавани водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение при зимни условия.

Гл.инспектор Пенчо Пенчев съобщи още, че във връзка обявените кампании ще бъдат планирани специализирани полицейски операции със съответната насоченост, при които независимо от обявените теми при установяване на нарушение по ЗДвП ще бъде вземано отношение на място.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ще бъде отбелязан по време на акция „Зима“ на 17 ноември от 11.30 часа в храма „Света Богородица“ ще бъде отслужена служба.

По време на акцията доброволци от Детското полицейско управление и БЧК – Габрово ще раздават на участниците в движението листовки и брошури, специално подготвени с изискванията за леките автомобили и препоръките за зимния период.

Участие в брифинга за медиите взеха и Любен Симеонов, председател на СБА – Габрово, и Стефан Стойчев, директор на Секретариат на областен съвет на БЧК – Габрово, които представиха препоръки за безопасност при зимни условия и оказване на първа помощ при пътнотранспортно произшествие.

Пред журналистите беше представен и новият началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Габрово комисар Зина Радулова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Тихомир Петков е новият окръжен прокурор на Габрово

Published

on

Прокурор Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. Актът за встъпване в длъжност беше връчен днес, 2 декември, от Таня Недкова – административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На встъпването присъстваха Антоанета Чакърова – прокурор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, отговорник за Габровски съдебен район в АП, Атанас Йорданов – завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорите от ОП Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 16.11.2022 г.

Прокурор Петков има над 33 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в Следствен отдел при ОУ МВР – Габрово. От 2009 г. започва работа като прокурор в Районна прокуратура – Севлиево и заема последователно длъжностите „заместник-районен прокурор“ и „районен прокурор“.

От 2021 г. е на ръководни длъжности в Районна прокуратура–Габрово като „заместник на административния ръководител- заместник районен прокурор“, „и.ф.административен ръководител – районен прокурор“ и „административен ръководител-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен крими младеж бяга през глава в Габрово, погнат от полицаи

Published

on

Полицията в Габрово залови 20-годишен криминално проявен местен младеж, шофирал напушен и опитал да осуети проверката си, бягайки от опитващите да го проверят органи на реда.

Екшънът се разиграл в сряда, 30 ноември. Около 17.05 часа в района на ул.“Генерал Николов“ полицейски служители подали знак за спиране със стоп-палка на водача на “Фолксваген Поло“.

Въпреки подадения сигнал, шофьорът на автомобила вместо да отбие за проверка, продължил движението си в посока площад “Марсел де Бископ“, където на паркинга пред ЖП-гарата изоставил колата си и побягнал през железопътните релси.

Там обаче бил задържан от хукналите по петите му униформени служители. При извършената справка била установена самоличността на лицето. Това бил 20-годишен криминално проявен габровец.

Младежът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Младежът отказал кръвна проба.

Същият бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от село Поповци бе уличен в кражбата на мултифункционален комплект “BOSCH” от голям търговски обект, съобщават още от полицията по отношение на разкритите престъпления от последните дни.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица