Свържи се с нас

Новини

Христо Иванов и ген. Атанасов подкрепиха кандидатите на „Демократична България – обединение“

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

„Демократична България – обединение“

Съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов посетиха Габрово, за да подкрепят кандидата за кмет Григор Григоров и листата за общински съветници.

„Демократична България – обединение“

На импровизирани срещи в центъра на града бяха коментирани теми от национално и местно значение. Водещи бяха въпросите за правосъдната реформа и досиетата на лица свързани с ДС.

„Демократична България – обединение“

Защо не бяха разсекретени досиетата, има ли достъп до микрофилмите, има ли унищожени досиета и начина, по които през годините се даваха на порции информация за лица, заемащи публични длъжности.

„Демократична България – обединение“

Граждани поставиха въпроси относно изразходването на публичните средства, сметосъбиране, защита на габровския малък и среден бизнес от договорените обществени поръчки.

„Демократична България – обединение“

В програмата за управление на Демократична България са посочени някои наложителни стъпки за промяна модела на управление на общината.
• Ефективно разпределение на общинския бюджет чрез контрол върху разходване на публичните средства при процедури по ЗОП. Ефективен контрол по време на изпълнение на поръчките и съблюдаване на спазване на технологията и сроковете.
• Ще отстояваме нова политика, която да гарантира достойното присъствие на всички фирми и еднолични търговци от община Габрово, които са гръбнакът на местната икономика и осигуряват работни места за жителите на общината. Няма да допуснем принудителното напускане на тези фирми от Габровска територия, заради задкулисни схеми на хора с властови позиции. Занимаващите се с бизнес, в условията на финансова криза, заслужават респект, уважение и политика на облекчени условия от страна на общинските власти. Ангажирането на техния капацитет ще допринесе за ускореното и устойчиво развитие на общината в полза на обществото.
• Строг контрол върху дейностите сметосъбиране и сметоизвозване.

„Демократична България – обединение“

Коментирано беше и постоянно спадащите цени на недвижимите имоти. Това е показател, който тревожи. Имотите в Севлиево са по атрактивни и с по-високо цена. Това е индикация за настъпваща демографска криза и неатрактивност на града.

„Демократична България – обединение“

*Публикуваният материал е предоставен от коалиция „Демократична България – обединение”. Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица