Свържи се с нас

Новини

Европа в моя град: Промяната в Габрово!

Published

on

Европа в моя град пристигна в Габрово с изложба за най-забележителните обекти в града, изградени с европейски средства, представяне на резултатите от състезанието „Селфи с Европа“, награждаване на най-добре представилия се отбор, дискусия и идеи за обекти, които да се изградят през следващия програмен период.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Събитието, организирано от Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово, Областен информационен център – Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“, с активното съдействие на Регионалното управление на образованието – Габрово , и съфинансирано от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на Европейската комисия, се проведе в сградата на ИМКА – Габрово, като част от инициативата „Европа в моя град: Промяната в Габрово/Севлиево/Трявна“.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

То бе открито от ръководителя на Европейския информационен център „Европа директно Габрово“ Галина Михнева, която подчерта важността на политиката за сближаване на Европейския съюз за облика на нашите градове и региони и отражението им във всекидневието на всеки български гражданин.

Как политиката за сближаване на Европейския съюз е променила нашия град присъстващите участници и гости разгледаха в подредената мобилна изложба с най-забележителните обекти, изградени с евросредства, дискутираха и дадоха предложения какво може да бъде направено в бъдеще.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Отборите на Национална Априловска гимназия, ПГТ „Пенчо Семов“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“, участвала с 2 отбора, презентираха своите снимки от състезанието „Селфи с Европа“, а компетентно жури в лицето на главния експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово Миглена Въгленова и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов оцени представянията им.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Младежите представиха и своите виждания какво още може да се обнови в Габрово и околните населени места. Участниците в дискусията „Европа в моя град: Промяната в Габрово“ дадоха много идеи какво да се изгради или обнови в нашия град.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Според регламента на състезанието участниците трябваше да си направят селфи пред посочени три обекта, изградени с европейски средства за всеки конкретен град и да го изпратят на организаторите до определен срок. По време на събитието в Габрово изпратените снимки бяха показани пред публика, а всеки от отборите представи кратка информация за един от тях, избран по желание.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Много от участниците показаха артистичност, прекрасни презентационни умения и познания за обектите, които далеч надхвърлиха предоставената им за тях информация. За журито беше трудно да отличи и награди само по един отбор, затова във всеки град беше присъдена и по една поощрителна награда.

снимка: Европа директно Габрово
снимка: Европа директно Габрово
снимка: Европа директно Габрово

В състезанието „Селфи с Европа“ отлично се представи отборът на Национална Априловска гимназия, в състав: Велислава Йовкова, Виктория Джамбазова, Вероника Първанова, Катя Тодорова и ръководител Веселин Горанов – преподавател, който спечели Първа награда.

снимка: Европа директно Габрово
снимка: Европа директно Габрово
снимка: Европа директно Габрово

Организаторите не предвиждаха допълнителни награди, но един от двата отбора на ПТГ „Д-р Никола Василиадии“, в състав: Самуил Тотев, Илиян Димов, Стоян Стоянов, Добрин Василев с ръководител Пенка Пенева – старши учител по икономика и предприемачество, състезаващ се под името „Механо тийм“, спечели сърцата на журито с оригинален подход при направата на селфи снимките си и получи поощрителна награда.

снимка: Европа директно Габрово

Конкурсът „Селфи с Европа“ продължава с гласуване за наградата на публиката. С такава ще бъде отличена снимката на един от отборите, събрала най-много харесвания до 16 часа на 25 октомври 2019 г. на фейсбук страницата на Европа директно Габрово.

снимка: Европа директно Габрово
снимка: Европа директно Габрово

Изпълнена с емоции беше и третата част на събитието, когато отборите дискутираха помежду си и после представиха пред присъстващите своето виждане за обекти, които да бъдат изградени през следващия програмен период.

Предложенията бяха разнообразни – велоалея, басейн, спортна зала, зоопарк, санирано училище, приют за животни, детски център, планетариум… – все неща, свързани с живота и свободното време на младите хора. Предложенията им ще бъдат предоставени на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица