Свържи се с нас

Новини

Специалисти и родители обсъждат ранното детско развитие

Поредица от седем дискусии, посветени на ранното детско развитие, започва от 15 октомври Комплексът за социално-здравни услуги за деца и семейства. Сесиите ще се провеждат всеки вторник до 26 ноември от 17:30 часа на ул. „Ивайло“ № 13, съобщи Миглена Въгленова от Община Габрово.

Инициативата е насочена към родителите на деца до 7-годишна възраст и е част от стартиралата през миналия месец кампания „Първите 7“.

По време на срещите ще се обсъждат основни аспекти на развитието и потребностите на подрастващите в периода на ранното детство. Лекциите ще се водят от здравни специалисти и педагози, а в екипа са включени още социални работници, психолог и юрист.

Родителите ще могат да общуват с други родители, да обменят опит и мисли, както и да получат ценни съвети за грижите към техните деца. Комплексът за социално-здравни услуги за деца и семейства е разкрит по проект на Община Габрово.

В него се предоставят услуги, насочени към развитие на родителски умения, дейности за превенция на заболяванията, педагогическа подкрепа за деца с увреждания, допълнителна подготовка за повишаване на готовността за училище и др.

снимка: facebook.com/ – КСЗУДС 

Срещите ще се провеждат по следния график:
15.10.2019 г.
1. „Норми и отклонения в развитието на детето“ Водещи: д-р Д. Нанева – педиатър/М. Башева – логопед 22.10.2019 г.
2. „Как да се грижим за нашите недоносени деца?“ Водещи: д-р А. Толева – педиатър/М. Минчева – социален работник 29.10.2019 г.
3. „Масаж и двигателно развитие на новороденото“ Водещи: Г. Левичаров – рехабилитатор/Д. Денчева – акушер 5.11.2019 г.
4. „Първи дни в училище – физиологични и емоционални особености при детето“ Водещи: Г. Левичаров – рехабилитатор/А. Стефанова – социален философ 12.11.2019 г.
5. „Естествени кризи в развитието на детето“ Водещи: Р. Бъчварова – психолог/Н. Недялкова – специален педагог 19.11.2019 г.
6. „Живот без тормоз – агресията във и извън дома“ Водещи: Д. Колева – юрист/Е. Цветкова – социален работник 26.11.2019 г.
7. „Ревността у децата в различните ѝ аспекти“ Водещ: Р. Бъчварова – психолог

Лицата, проявяващи интерес, могат да се обръщат за повече информация на тел. 066 985 353 и моб. 0884 191 516, ел. поща: zadecata@gabrovo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово вече има „Дърво на приятелството“ с Аалст

От днес, 16 октомври, на площад Марсел де Бископ в Габрово има „Дърво на приятелството“, символизиращо отношенията между Габрово и белгийския град Аалст, и защото отношенията вече са далеч от протоколните, дипломатически и политически.

снимка: Областна администрация – Габрово

Корените на първото бяха посадени от Почетен консул на Република България в Кралство Белгия и дългогодишен приятел на Габрово Вили Ван Импе и Марияна Башева от Клуб „Приятели на Белгия“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Последваха ги посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан; извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург Н.Пр. Мая Добрева; областният управител Невена Петкова; изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово Нела Рачевиц; Лена Георгиева, председател на Общински съвет Габрово; заместник – кметът Николай Меразчиев, заедно с представители от Дневния център за възрастни с увреждания.

Церемонията съвпада с отбелязването на 140 години дипломатически отношения между България и Белгия. А поводът за посещението на дипломатите в Габрово бе официалното предаване на мобилен дефибрилатор на Община Габрово от Фондация „Хора в помощ на Габрово“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Отношенията между две държави не са само в столиците им, а се изразяват най – вече във връзката между хората“ – каза посланикът на Белгия, който определи събитието като истински важно, защото в центъра стоят хората.

снимка: Областна администрация – Габрово

Визитата е повод да се обсъдят и нови възможности за сътрудничество включвайки културно – историческото наследство на Габрово и изкуство в градска среда, затова в програмата на гостите е предвидено и посещение на Дома на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица