Свържи се с нас

Новини

Красимира Йорданова ще изпълнява временно длъжността кмет на община Севлиево

Решението бе взето на заседание на Общинския съвет

Published

on

Общинският съвет в Севлиево определи инж. Красимира Йорданова за временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, след като кметът д-р Иван Иванов излезе в отпуск, за да се включи в предизборната кампания за трети мандат.

Красимира Йорданова ще заема поста от 25 октомври до полагането на клетва на новоизбрания кмет, решиха общинските съветници.

снимка: Община Севлиево

В Община Севлиево временно изпълняващи длъжността кметове ще има в още 11 населени места. Това са селата Батошево, Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Душево, Кормянско, Крамолин, Крушево, Ряховците, Сенник и Шумата.

Причината е, че в посочените населени места настоящите кметове също са се регистрирали за участие в предстоящите местните избори на 27 октомври. Следващото заседание на Общинския съвет в Севлиево ще бъде на 16 октомври.

До полагането на клетва на новоизбрания кмет изпълняващ длъжността за село Батошево ще бъде Росица Недева. Тя ще замести Росица Георгиева.

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Горна Росица пък ще бъде Павлина Петкова, която заема поста от Пламен Матейчев.

Временният кмет на кметство Дамяново по време на изборите ще е Пламенка Къжелова. Тя ще изпълнява функциите на Николай Колев.

В село Добромирка на мястото на Боню Петков временно изпълняващ кмет ще бъде Павлина Колева.

В кметство Душево Христинка Станчева ще бъде временен кмет, а поста ще получи от настоящия Нено Христов.

В кметство Кормянско временно изпълняващ длъжността кмет ще бъде Пенка Стоянова. Тя ще заеме поста на Момчил Спиров до клетвата на новоизбрания кмет.

снимка: Община Севлиево

В кметството на Крамолин изпълняващ длъжността кмет става Фатме Салиева. Тя идва временно на поста на Любомир Василев.

При кметство Крушево изпълняващ длъжността кмет става Румянка Костова. Тя ще бъде на поста на досегашния кмет Илия Илиев, който също участва в предизборната надпревара.

В село Ряховците временно изпълняващ кмет ще бъде Красимира Пешева, която наследява поста от Али Алиаджъ.

Досегашният кмет на село Сенник Цветан Цонев отстъпва мястото на Румянка Мичева до клетвата на новоизбрания кмет.

В кметството на село Шумата временен кмет става Росица Ненчева, която ще бъде на поста на досегашния кмет Байкал Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица