Свържи се с нас

Новини

Кой влиза в надпреварата за общинския съвет на Габрово

Published

on

Спечелването на кметското място в Габрово е важно, но не по-малко важно е с какво мнозинство ще управлява бъдещият градоначалник на нашия град. Представяме ви кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ).

Водач на листата за общински съветници и кандидат за кмет е Ивелин Николов. Той е роден през 1962 г. в Габрово. Учи последователно в Начално училище „Петър Падалски” и в 8 Основно училище в Габрово, а през 1980 година завършва габровската Математическа гимназия. След завършването на Висшето военно артилерийско училище в Шумен е кадрови офицер в Ракетните войски и артилерията с гражданска специалност „Педагогика”. По-късно учи търговско право във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и е магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Служи шест години като офицер в Българската армия в ракетната база Марино поле край Карлово. Още тогава започва да сътрудничи на вестник „Българска армия”. През 1990 г. се завръща в Габрово и последователно работи като шофьор на такси, снабдител и монтажник в малка фирма и педагогически съветник в Осмо основно училище. В същия период специализира организационна психология и групова динамика в Прага и е председател на Общинския и Регионален съвет на БСП в Габрово. Бил е заместник-председател на Комитета за младежта и децата към Министерски съвет, заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, журналист във вестниците „Земя” и „Дума”, хонораван преподавател в Нов български университет, Варненския свободен университет и Висшето училище по телекомуникации и пощи. Съавтор на сборниците „Политически мениджмънт” (2000 г.), „Мениджмънт и комуникация в политиката” (2006 г.) и Учебник по политически мениджмънт в два тома (2011 г.).

Номер 2 в листата е инженер Здравко Кънчев, председател на Общинския съвет на БСП. Завършил е индустриален мениджмънт в Техническия университет в София. Има магистратура по Психология, а в момента е управител на фирма в сферата на металообработването. Бил е директор на Български пощи – Габрово.

Кандидат за общински съветник е и Николай Григоров, който е под номер 3. Завършил е История, има магистратура по Стопанско управление и специализация в Московската школа за политика. Бил е народен представител, областен управител, а в местата власт има опит като общински съветник.

Номер 4 е Пенка Петрова, главен учител по история в Националната Априловска гимназия, през годините е била инспектор в Регионално Управление на образованието – Габрово. Автор е на две книги, сред които Историята на Технически университет – Габрово, има статии, публикувани в научни списания и сборници. Работи активно в сферата на патриотичното възпитание.

Лена Енева е под номер 5. Завършила е топло и ядрена енергетика в Технически университет в София. Има специализации по финансов мениджмънт в Стопанска академия в Свищов и по информационни системи отново в ТУ София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност, в САЩ, Франция, Португалия, Полша , Естония. Дълги години бе директор на Дирекция „Бюро по труда” в Габрово. Има богат опит в местното самоуправление.

Шеста в листата е Донка Колева, представител на партия АБВ. Завършила е Национална Априловска гимназия, Европейско право в университета Уестминстър в Англия, има и магистратура по Стопанско управление. Днес тя управлява фирма за производство на шоколадови изделия. Майка е на едно дете.

Доктор Анелия Толева – Петрова е седма. Тя е специалист педиатър в Детското отделение в болница „Д-р Тота Венкова”. Вече 20 години трудовата й кариера е свързана с областната болница, като през годините е била и началник на детското отделение.Има две магистратури по Стопанско управление и Здравен мениджмънт. В момента завършва и втора специалност по Токсикология. Била е в Управителния съвет на фондация „Сила за живот”, работи по редица проекти в сферата на социалните дейности и с деца в неравностойно положение. Семейна с едно дете.

Осми е Евгени Димитров, инженер по машиностроене, завършил в Технически университе – Габрово. Организатор производство във фирма за производство на полиетиленови тръби. Член на Управителния съвет на ръгби клуб „Янтра“ – Габрово и бивш национален състезател по ръгби. Семеен с две деца.

Голмайсторът на Янтра Габрово за сезон 2004 – 2005 Генади Цитлакидис е под номер 9 в листата. Завършил е Националната спортна академия. Лицензиран треньор по футбол. В момента е наставник на отбора старша възраст в ФК „Чардафон”. Семеен с едно дете.

Иван Калчев е под номер 10. Той е икономист, завършил във Велико Търново и Магистърска степен в Стопанска академия – Свищов. Управлява строителна фирма.

Едва ли има майка в Габрово, която да не познава Мариана Върбанова. Дългогодишна акушерка, държала в ръцете си стотици габровци. Тя е с номер 11.

Гласът на габровското радио и един от най–активните читалищни дейци в общината Маргарита Стоянова е под номер 12. Дълги години тя съобщаваше най–важните новини на Габрово, а сега радва с читалищни проекти десетки деца и техните родители.

Владимир Тодоров е с номер 13. Завършил е Компютърни технологии в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на информационните технологии. Инвеститор клас А в Община Габрово.

Главният учител в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и бивш заместник – кмет на Габрово Миглена Пройнова е под номер 14. Госпожа Пройнова е завършила Българска и английска филология. Има богат опит в местното самоуправление, била е 4 мандата общински съветник.

Емилия Дженкова е номер 15. Тя е икономист професионален бакалавър от Колеж по „Мениджмънт, търговия и маркетинг“ – Велико Търново. В момента е служител във фирма и завършва магистратура по Икономика на търговията.

Още един млад предприемач е в листата на местната коалиция. Това е Първан Димитров, който е номер 16. Първан е завършил Комуникации в Технически университет – Габрово. Горд баща на две деца. Досегашен общински съветник.

Под номер 17 е Мирослав Семов. 45-годишният икономист е завършил Университета за национално и световно стопанство. В момента работи в сферата на туризма. Професионалният му опит е в сферата на управлението на стопански обекти.

Велислав Василев е завършил СУ „Райчо Каролев”. 7 години е мениджър и DJ в и най–известната дискотека в Габрово, а от една година е и управител на фирма. Той е с номер 18.

Научните среди също са намерили място в листата с номер 19. Техен представител е доц. д-р Добрин Ганчев, който е преподавател в Технически университет – Габрово. Добър познавач на икономическите науки.

Десислав Тодоров е инженер-геодезист, учил във Виена, а в момента управител на фирма за строителен надзор, е в листата под номер 20. С номер 21 е Галя Александрова, която е инженер по специалност Компютърни системи и технологии, работи в частна фирма. Майка е на две деца.

22-ра е Виктория Ноева. Тя е началник Транспорт и Логистика в италианска компания. Завършва обучението си Техническия Университет Габрово.

Доктор и инженер по компютърни системи, комплекси и мрежи е Георги Цанев, който е под номер 23, в момента той работи във фирма Лирекс.

Панко Панков е завършил Стопанската академия в Свищов, специалност Научна организация на управленческата дейност. Добре познава работата на общинската администрация.

Заслужилият майстор на спорта и най–добър треньор на България по ръгби Георги Петков е под номер 25. Стотици ръгбисти са израснали под грижите на Петков. С неговото име се свързват най–големите успехи на габровския отбор Янтра.

Росен Христов под номер 26 е завършил Икономика на търговията. В момента работи в транспортна фирма и познава добре проблемите на обществения транспорт в нашия град.

Вера Пърликова – социален и младежки работник към Българския червен кръст, също е сред кандидатите. Активно работи в сферата младежките дейности и доброволчеството. Инициатор и реализатор на редица благотворителни кампании.

Габриела Камбурова, която е под номер 28, е част от групата за автентичен фолклор на Народно читалище „Христо Ботев 1923” в село Драгановци. Работи в сферата на търговията и е студент по Стопанско управление в Техническия университет на Габрово.

В тези избори Коьо Коев е единственият кандидат за кмет на Яворец, който освен за доверието на своите съграждани ще се бори и за място в Общинския съвет. Най–дългогодишният кмет в община Габрово, който всеотдайно работи за доброто на жителите на село Яворец.

Иван Колев е кандидатът за кмет на село Поповци, който е под номер 30 в листата.

Арх. Иван Николов е доайенът в листата, 6 мандата общински съветник, бивш председател на Общински съвет – Габрово, общественик, винаги с активна гражданска позиция.

Номер 32 е Галина Петкова, средното си образование получава в Математическата гимназия в Габрово, завършва Технически университет – Габрово, по специалността Стопанско управление с допълнителна квалификация финанси.

33-ти е Павел Иванов, магистър по Публична администрация в ТУ – Габрово. От години е човекът, който най–добре знае кои улици в Габрово имат нужда от ремонт. Управлява фирма в сферата на пътното строителство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Помагач на измамници отнесе 4 „календара“ пандиз

Пратиха „на топло“ габровски помагач на телефонните измамници, правещи се на полицаи, участвал в 20 схеми за почти 180 000 лв.

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена вчера, 1 юни, състав на Районния съд осъди мъж от Габрово на 4 години лишаване от свобода за извършени телефонни измами.

Съдът призна подсъдимия габровец, с инициали К.В., за виновен в това, че периода 11 юли 2018 г. – 1 февруари 2019 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у двадесет лица от Габрово, Трявна, Севлиево и други населени места в областта, че участват в полицейска операция по залавяне на измамници, че е необходима спешна операция на техен роднина или че трябва да заплатят определена сума за получаване на пратка.

С това той им причинил имотна вреда в размер на общо 178 984,60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Видно от доказателствата по делото, според указания, давани му по телефона, подсъдимият вземал предоставени от пострадалите пари и ценности, и ги откарвал до определени места в България или Румъния, като малка част от паричните суми задържал за себе си.

За горепосоченото престъпление безскрупулният схемаджия от Габрово бе осъден на 4 години лишаване от свобода. Съдът уважи и предявените от част от пострадалите граждански искове, като осъди К.В. да им заплати обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди, в размер на общо 160 045,60 лева.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция – по чл.371 т.2 от НПК, като подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съгласно Закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното на подсъдимия наказание от 6 години „лишаване от свобода“ с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово почете Ботев и героите за Свободата и Независимостта на България

Published

on

С поднасяне на цветя днес, 2 юни, габровци почетоха паметта на големия революционер и поет Христо Ботев, и загиналите герои за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Общоградското поклонение в Габрово се проведе пред паметника на Никола Войновски, военен командир в Ботевата чета.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Представители на габровския клон на НД „Традиция“ организираха почетен караул, а граждани, организации, представители на политически партии, държавни и общински институции изразиха своето уважение.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Под неспирния дъжд своята признателност засвидетелстваха народният представител Кристина Сидорова, областният управител Невена Петкова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.-кметът на Габрово Нела Рачевиц, общински съветници, представители на Държавен архив – Габрово, РИМ – Габрово, общественици и граждани.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Точно в 12.00 часа сирените в продължение на две минути оповестиха отдаването в цялата страна на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

С  цветя и под съпровода на оркестър Габрово, присъстващите изразиха своята признателност към подвига на участника в Ботевата чета.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Така Габрово почете днес Деня на Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

За първи път 2 юни се отбелязва през 1884 г. във Враца и Пловдив. Официално обаче Денят за всенародна почит към героите започва през 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна е даден на 2 юни 1948 г. Датата е обявена за Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с решение на Министерски съвет от 31 май 1993 г.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства, с изключение на влаковете и самолетите, следва да преустановят движението си по улиците и площадите, като останат на място.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Таня Христова: Общинският енергиен мениджмънт ни помага в планирането

Published

on

снимка: Община Габрово

„За да имаме успешни инвестиционни концепции и планове в сферата на енергийната ефективност, трябва да разполагаме с достатъчно надеждни данни и информация, които да ни помогнат съвместно с новите технически решения да въведем онези мерки, които ще доведат до удължаване живота на сградите и ефективната им експлоатация.“

Това коментира кметът на Габрово и председател на Управителния съвет на „ЕкоЕнергия“ Таня Христова по време на онлайн семинар по темата „Енергиен мениджмънт и инструменти за разработване на общински инвестиционни концепции“, който се проведе в края на миналата седмица.

В събитието се включиха повече от 50 представители на общините, бизнеса, институции на централно, регионално и местно ниво. Срещата акцентира върху новаторските финансови инструменти, енергийното планиране и новата уеб базирана система за енергиен мениджмънт.

Първите тестове на новосъздадената от Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ общинска енергийна информационна система бяха проведени в Габрово. По думите на кмета Таня Христова въвеждането ѝ ще позволи на общините да участват в интегрирани проекти, да изготвят анализи за управление на енергийната политика, както и да работят в синхрон с изискванията на Закона за енергийна ефективност.

„Инструментът не просто събира данни за характеристиките на сградите, но позволява вземането на решения да бъде обосновано и базирано на конкретни показатели. Системата показва и какви са ефектите върху общността след въвеждането на различни енергийно ефективни мерки.“, поясни Христова.

Електронната система е създадена изцяло за нуждите на общините – членки на ОМЕЕ „ЕкоЕнергия“, и представлява интуитивен инструмент за съхранение, обработка и управление на информацията за енергийното потребление на обекти от общинския сграден фонд.

Тя разчита автоматично данните от енергийните обследвания на сградите и дава възможност за генериране на годишни отчети към Агенцията за устойчиво енергийно развитие, както и представяне на резултати от предприетите мерки пред заинтересованите страни и потенциалните инвеститори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица