Свържи се с нас

Новини

Кой влиза в надпреварата за общинския съвет на Габрово

Published

on

Спечелването на кметското място в Габрово е важно, но не по-малко важно е с какво мнозинство ще управлява бъдещият градоначалник на нашия град. Представяме ви кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ).

Водач на листата за общински съветници и кандидат за кмет е Ивелин Николов. Той е роден през 1962 г. в Габрово. Учи последователно в Начално училище „Петър Падалски” и в 8 Основно училище в Габрово, а през 1980 година завършва габровската Математическа гимназия. След завършването на Висшето военно артилерийско училище в Шумен е кадрови офицер в Ракетните войски и артилерията с гражданска специалност „Педагогика”. По-късно учи търговско право във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и е магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Служи шест години като офицер в Българската армия в ракетната база Марино поле край Карлово. Още тогава започва да сътрудничи на вестник „Българска армия”. През 1990 г. се завръща в Габрово и последователно работи като шофьор на такси, снабдител и монтажник в малка фирма и педагогически съветник в Осмо основно училище. В същия период специализира организационна психология и групова динамика в Прага и е председател на Общинския и Регионален съвет на БСП в Габрово. Бил е заместник-председател на Комитета за младежта и децата към Министерски съвет, заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, журналист във вестниците „Земя” и „Дума”, хонораван преподавател в Нов български университет, Варненския свободен университет и Висшето училище по телекомуникации и пощи. Съавтор на сборниците „Политически мениджмънт” (2000 г.), „Мениджмънт и комуникация в политиката” (2006 г.) и Учебник по политически мениджмънт в два тома (2011 г.).

Номер 2 в листата е инженер Здравко Кънчев, председател на Общинския съвет на БСП. Завършил е индустриален мениджмънт в Техническия университет в София. Има магистратура по Психология, а в момента е управител на фирма в сферата на металообработването. Бил е директор на Български пощи – Габрово.

Кандидат за общински съветник е и Николай Григоров, който е под номер 3. Завършил е История, има магистратура по Стопанско управление и специализация в Московската школа за политика. Бил е народен представител, областен управител, а в местата власт има опит като общински съветник.

Номер 4 е Пенка Петрова, главен учител по история в Националната Априловска гимназия, през годините е била инспектор в Регионално Управление на образованието – Габрово. Автор е на две книги, сред които Историята на Технически университет – Габрово, има статии, публикувани в научни списания и сборници. Работи активно в сферата на патриотичното възпитание.

Лена Енева е под номер 5. Завършила е топло и ядрена енергетика в Технически университет в София. Има специализации по финансов мениджмънт в Стопанска академия в Свищов и по информационни системи отново в ТУ София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност, в САЩ, Франция, Португалия, Полша , Естония. Дълги години бе директор на Дирекция „Бюро по труда” в Габрово. Има богат опит в местното самоуправление.

Шеста в листата е Донка Колева, представител на партия АБВ. Завършила е Национална Априловска гимназия, Европейско право в университета Уестминстър в Англия, има и магистратура по Стопанско управление. Днес тя управлява фирма за производство на шоколадови изделия. Майка е на едно дете.

Доктор Анелия Толева – Петрова е седма. Тя е специалист педиатър в Детското отделение в болница „Д-р Тота Венкова”. Вече 20 години трудовата й кариера е свързана с областната болница, като през годините е била и началник на детското отделение.Има две магистратури по Стопанско управление и Здравен мениджмънт. В момента завършва и втора специалност по Токсикология. Била е в Управителния съвет на фондация „Сила за живот”, работи по редица проекти в сферата на социалните дейности и с деца в неравностойно положение. Семейна с едно дете.

Осми е Евгени Димитров, инженер по машиностроене, завършил в Технически университе – Габрово. Организатор производство във фирма за производство на полиетиленови тръби. Член на Управителния съвет на ръгби клуб „Янтра“ – Габрово и бивш национален състезател по ръгби. Семеен с две деца.

Голмайсторът на Янтра Габрово за сезон 2004 – 2005 Генади Цитлакидис е под номер 9 в листата. Завършил е Националната спортна академия. Лицензиран треньор по футбол. В момента е наставник на отбора старша възраст в ФК „Чардафон”. Семеен с едно дете.

Иван Калчев е под номер 10. Той е икономист, завършил във Велико Търново и Магистърска степен в Стопанска академия – Свищов. Управлява строителна фирма.

Едва ли има майка в Габрово, която да не познава Мариана Върбанова. Дългогодишна акушерка, държала в ръцете си стотици габровци. Тя е с номер 11.

Гласът на габровското радио и един от най–активните читалищни дейци в общината Маргарита Стоянова е под номер 12. Дълги години тя съобщаваше най–важните новини на Габрово, а сега радва с читалищни проекти десетки деца и техните родители.

Владимир Тодоров е с номер 13. Завършил е Компютърни технологии в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на информационните технологии. Инвеститор клас А в Община Габрово.

Главният учител в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и бивш заместник – кмет на Габрово Миглена Пройнова е под номер 14. Госпожа Пройнова е завършила Българска и английска филология. Има богат опит в местното самоуправление, била е 4 мандата общински съветник.

Емилия Дженкова е номер 15. Тя е икономист професионален бакалавър от Колеж по „Мениджмънт, търговия и маркетинг“ – Велико Търново. В момента е служител във фирма и завършва магистратура по Икономика на търговията.

Още един млад предприемач е в листата на местната коалиция. Това е Първан Димитров, който е номер 16. Първан е завършил Комуникации в Технически университет – Габрово. Горд баща на две деца. Досегашен общински съветник.

Под номер 17 е Мирослав Семов. 45-годишният икономист е завършил Университета за национално и световно стопанство. В момента работи в сферата на туризма. Професионалният му опит е в сферата на управлението на стопански обекти.

Велислав Василев е завършил СУ „Райчо Каролев”. 7 години е мениджър и DJ в и най–известната дискотека в Габрово, а от една година е и управител на фирма. Той е с номер 18.

Научните среди също са намерили място в листата с номер 19. Техен представител е доц. д-р Добрин Ганчев, който е преподавател в Технически университет – Габрово. Добър познавач на икономическите науки.

Десислав Тодоров е инженер-геодезист, учил във Виена, а в момента управител на фирма за строителен надзор, е в листата под номер 20. С номер 21 е Галя Александрова, която е инженер по специалност Компютърни системи и технологии, работи в частна фирма. Майка е на две деца.

22-ра е Виктория Ноева. Тя е началник Транспорт и Логистика в италианска компания. Завършва обучението си Техническия Университет Габрово.

Доктор и инженер по компютърни системи, комплекси и мрежи е Георги Цанев, който е под номер 23, в момента той работи във фирма Лирекс.

Панко Панков е завършил Стопанската академия в Свищов, специалност Научна организация на управленческата дейност. Добре познава работата на общинската администрация.

Заслужилият майстор на спорта и най–добър треньор на България по ръгби Георги Петков е под номер 25. Стотици ръгбисти са израснали под грижите на Петков. С неговото име се свързват най–големите успехи на габровския отбор Янтра.

Росен Христов под номер 26 е завършил Икономика на търговията. В момента работи в транспортна фирма и познава добре проблемите на обществения транспорт в нашия град.

Вера Пърликова – социален и младежки работник към Българския червен кръст, също е сред кандидатите. Активно работи в сферата младежките дейности и доброволчеството. Инициатор и реализатор на редица благотворителни кампании.

Габриела Камбурова, която е под номер 28, е част от групата за автентичен фолклор на Народно читалище „Христо Ботев 1923” в село Драгановци. Работи в сферата на търговията и е студент по Стопанско управление в Техническия университет на Габрово.

В тези избори Коьо Коев е единственият кандидат за кмет на Яворец, който освен за доверието на своите съграждани ще се бори и за място в Общинския съвет. Най–дългогодишният кмет в община Габрово, който всеотдайно работи за доброто на жителите на село Яворец.

Иван Колев е кандидатът за кмет на село Поповци, който е под номер 30 в листата.

Арх. Иван Николов е доайенът в листата, 6 мандата общински съветник, бивш председател на Общински съвет – Габрово, общественик, винаги с активна гражданска позиция.

Номер 32 е Галина Петкова, средното си образование получава в Математическата гимназия в Габрово, завършва Технически университет – Габрово, по специалността Стопанско управление с допълнителна квалификация финанси.

33-ти е Павел Иванов, магистър по Публична администрация в ТУ – Габрово. От години е човекът, който най–добре знае кои улици в Габрово имат нужда от ремонт. Управлява фирма в сферата на пътното строителство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица