Свържи се с нас

Новини

Международно състезание край Габрово в памет на загинали командоси, военни и служители на МВР

Международно състезание, в памет на загиналите командоси, военнослужещи и служители на МВР, ще се проведе на 27 и 28 септември край Габрово. Входът за всички зрители, желаещи да наблюдават състезанието е свободен.

Published

on

На 27 и 28 септември, от 9.00 часа на тактическия полигон на Международни центрове за специална подготовка по охрана и сигурност „Алфа-Метал“, намиращ се в село Мичковци край Габрово, за трети пореден път ще се проведе международното състезание COMMANDO CHALLENGE 2019.

Международната надпревара се организира в памет на загиналите по време на изпълнение на служебните си задължения командоси, военнослужещи и служители на МВР.

Инициативата е на СК „Алфа-Метал“, бивши и настоящи служители на СОБТ и 68-а Бригада – „Специални Сили“. Организатори на събитието са СК „Алфа-Метал“ и Община Габрово.

Мероприятието ще бъде открито от ген. Д.Шивиков, бивш бригаден генерал на 68-а бригада. Предстоящото състезание е продължение на COMMANDO CHALLENGE 2015, 2018. Тогава участие взеха 16 отбора, съставени от действащи и бивши служители на МО и МВР, както и цивилни граждани.

Тази година в съревнованието са записани 16 отбора от служители в сферата на сигурността и 12 отбора от цивилни граждани, 4 от които са от Гърция и 1 от Румъния.

COMMANDO CHALLENGE 2019 се състои от няколко основни компонента: преминаване на тактическа полоса с препятствия по определен ред; стрелба oт различни дистанции с дългоцевно оръжие – АК 47 и карабина М 4, стрелба с пистолет Глок 17, оказване на първа долекарска помощ и евакуация на ранен.

Входът за всички зрители, желаещи да наблюдават състезанието, е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица