Свържи се с нас

Любопитно

Фестивал „Четирите стихии“ – вдъхновение от природата

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Знаете ли защо бабите и дядовците са толкова обичани от децата Ви? Заради таблета като подарък, екскурзията в чужбина или приятелството във Фейсбук? Не. Обичат ги, заради времето. Времето, в което могат да седнат заедно и да им прочетат от любимата книжка. Да им връчат лъжицата, когато редят баница и яйчената смес да попада извън тавата. Да им дадат отвертката, когато притягат разхлабената видия на вратата на шкафа. Да им разкажат за земята, за водата, за огъня и вятъра…. Естествено вие нямате време и нерви, бързате, уморени сте, не знаете как!

Ако искате да се научите как да подарите време и преживяване на децата си, заедно с Вас – прочетете това:
За пръв път в Габрово: Семеен фестивал „Четирите стихии“,
11 май, събота, 16 часа, парк Маркотея.
С финансовата подкрепа на „Обществен дарителски фонд“ – Габрово и Фондация „Америка за България“, както и местни предприемачи и производтели.
Идея и организация – рекламна агенция „Елмазови“

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Баби, дядовци, майки и бащи, деца и внуци, приятели и роднини ще четат, ще рисуват, ще подчиняват водата и огъня, ще се радват на свежия въздух и аромата на тревите. Всеки ще бъде щастлив да рисува с пяна, да се научи как се правят свещи, да меси хляб, да си направи билкова смес за чай….

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

За пръв път фестивалът „Четирите стихии“ се състоя с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Община Габрово в началото на лятото миналата година в Боженци. Събитието протече при голям интерес от посетители и гости от цялата страна и чужбина.

Това ново творческо и развлекателно събитие за пръв път тази година ще бъде в града, в новия и широк парк „Маркотея“. Организаторите искат да въвлекат в творческо участие, чрез различни активности, семействата, които да се забавляват заедно и да овладяват нови знания и умения, създавайки и споделяйки.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Фестивалът добавя положителни нагласи към природата и с помощта на познанието за основните земни стихии показва, че те могат да бъдат не само важни и полезни за живота ни, а и вдъхновяващи.

На сцената на фестивала ще се изявят децата от детските градини в Габрово, ученици, както и талантите от детския фолклорен ансамбъл „ Габровче“, фолклорна формация „Боженци“, групата за огнeни изкуства „Fire shadows“, нестинари, майстори и др.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

На всеки ъгъл ще бъде отворена безплатна работилничка. А приятелите на фестивала от НП „Централен Балкан“ ще споделят своя опит и знания и ще допринесат за доброто настроение на всички присъстващи.

Ако искате да научите какво още ще се случи тази година в парк „Маркотея“ и каква е била атмосферата на фестивала миналата година в Боженци, следете информацията в медиите и във фейсбук групата: Фестивал “Четирите стихии”.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Майки с колички се състезават в Градинката с мечето

Една нестандартна и весела надпревара за майки с деца ще се състои този петък – 20 септември, в парка до Театъра, по-известен сред габровци като Градинката с мечето.

Община Габрово ще организира приложно каране на бебешки и детски колички в градска среда под надслов „Мама е добър „шофьор“.

Събитието е част от инициативите на Община Габрово за Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2019-а е „Безопасно ходене и колоездене“, а подканващата фраза – „Върви с нас!“.

В „Мама е добър „шофьор“ ще бъдат демонстрирани умения по приложно управление на бебешки и детски колички в градска среда. За участниците в състезанието е подготвен маршрут, по който – заедно с дете в количка, ще бягат в дисциплината „Слалом между конуси“.

снимка: Община Габрово

По пътя си майките с колички ще трябва да покажат знания за разделното събиране на отпадъци, изхвърляйки правилно домашния боклук, а на финала ще представят как се слага памперс на бебе … на открито.

За най-сръчните, бързи и съобразителни мами са подготвени атрактивни награди – козметични продукти, професионална фотосесия, посещение на театрална постановка и други полезни неща.

Идеята гарантира незабравимо изживяване, както за всички състезатели, така и за публиката.

Записването започва в 09.30 часа, а състезанието ще се проведе от 10.00 до 12.00 часа. Участието е напълно безплатно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Латино парти над Янтра

За втора поредна година клуб Steffi Dance LC и Община Габрово ще подарят на габровци и гостите на града една латино вечер в последните дни на отиващото си лято.

Всички, които искат да научат основните стъпки и движения на ритмичния танц Меренге, са добре дошли на 20 септември, петък, от 19.00 часа на пешеходния мост над Река Янтра, в района на сградата на НТС.

Освен в танци и забавления ще може да се включите и в латино анимации и Зумба с инструкторките от Body Art – Габрово – Катя и Альона.

В събитието ще участват танцьори от Салса Клуб Десита – Добрич, Салса Алегрия – София и харизматичният инструктор по Зумба, Davo Garcia от Мексико, който на 21 септември, събота, от 17 часа, в залата на Body Art – Габрово, ще направи специален Клас по Зумба.

За три часа мостът над река Янтра ще се превърне в оживен дансинг, а всички, които обичат да танцуват латино танци и да се забавляват да заповядат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица