Свържи се с нас

Новини

Убедителни победи за лидерите на Неделната по футбол

Започна третият полусезон на лигата по минифутбол

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

В първия кръг от третия полусезон на Английската неделна лига по минифутбол на Габрово лидерите във временното класиране записаха убедителни победи.

Отборът на „ФК Палаузово“ надигра „ФК БМБ“ с 15:3. Десет гола наниза Павел Велчев – Парфето, с хеттрик се отличи Драгомир Стефанов, а по един гол добавиха Иван Недков и Николай Стоянов. За „ФК БМБ“ Мариян Йорданов бе точен на два пъти, а веднъж вкара Тихомир Геков.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ надигра „Идеал Стандарт Видима“, с 5:1. С хеттрик се отличи Божидар Василев, а по един гол добавиха Христо Христов и Кирил Каменополски. За севлиевци точен беше Мирослав Тодоров.

снимка: АНЛ – Габрово

Тимът на „Копакабана“ също бе убедителен, надигравайки „Веспа“ със 7:1, въпреки че губеше в началото след гол на Андриян Христов. Пламен Меразов отбеляза хеттрик за победителите, а с два гола се отчете Ивайло Райнов – Доктора. По веднъж се разписаха Петко Моровяков и Даниел Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

В най – оспорваната и интересна среща на 19 кръг, „МФК Борово“ и „Pasta Gabrovo“ не излъчиха победител, завършвайки 2:2. Цветан Димитров от „боровци“ си отбеляза автогол, но Петър Недялков набързо направи обрат с два красиви гола. В крайна сметка Николай Банов изравни за миналогодишните шампиони и двата тима поделиха точките.

снимка: АНЛ – Габрово

В петата среща силно играещият напоследък тим на „Рио“ записа втора поредна победа, този път над „Eagles“ с 4:2. Още в първите три – четири минути „Рио“ нанесе своя удар, след като поведе с три гола разлика. Точни бяха Деян Пенев, Момчил Вътков и Димитър Стоянов. Последва масиран натиск на „орлите“, довел до намаляване на резултата, след два гола на Божидар Борисов. В тяхната защита обаче се отвориха и пролуки, от които се възползва отново Деян Пенев, фиксирайки крайното 4:2 за своите.

През тази седмица мачове от АНЛ – Габрово няма да има, за да може всички състезатели и участници да бъдат със своите семейства на светлия християнски празник Великден. Лигата ще се поднови със срещите от 20 кръг по-следващата неделя, 5 май.

БАМФ Габрово и Габрово Нюз пожелават на всички участници весел празник, семейна топлина и добро настроение, с което да продължим заедно следващата неделя.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Новини

Празник на географията в Габрово

Published

on

Община Габрово, Областна администрация-Габрово, РУО – Габрово, ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – Габрово организират „Пролетен празник на географията“.

Празникът ще се проведе на 22 април, понеделник, по повод „Деня на Земята“ в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието ще започне в 15.00 часа. Ще бъде излъчен екологичният филм „Море на вятъра“, след чийто край ще бъдат наградени изявени ученици, постигнали успехи по География и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г.

След награждаването ще се проведе викторина за училищни отбори от общините на област Габрово, придружена от кратка фолклорна програма.

Викторината е на тема: „Габрово в географията и историята на България“. Въпросите за нея са подготвени от комисия, чиито членове не са от област Габрово, с председател проф. Марин Русев, председател на УС на АПГР.

Заявка за участие са заявили ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, НАГ, ПТГ“Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица