Свържи се с нас

Новини

Убедителни победи за лидерите на Неделната по футбол

Започна третият полусезон на лигата по минифутбол

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

В първия кръг от третия полусезон на Английската неделна лига по минифутбол на Габрово лидерите във временното класиране записаха убедителни победи.

Отборът на „ФК Палаузово“ надигра „ФК БМБ“ с 15:3. Десет гола наниза Павел Велчев – Парфето, с хеттрик се отличи Драгомир Стефанов, а по един гол добавиха Иван Недков и Николай Стоянов. За „ФК БМБ“ Мариян Йорданов бе точен на два пъти, а веднъж вкара Тихомир Геков.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ надигра „Идеал Стандарт Видима“, с 5:1. С хеттрик се отличи Божидар Василев, а по един гол добавиха Христо Христов и Кирил Каменополски. За севлиевци точен беше Мирослав Тодоров.

снимка: АНЛ – Габрово

Тимът на „Копакабана“ също бе убедителен, надигравайки „Веспа“ със 7:1, въпреки че губеше в началото след гол на Андриян Христов. Пламен Меразов отбеляза хеттрик за победителите, а с два гола се отчете Ивайло Райнов – Доктора. По веднъж се разписаха Петко Моровяков и Даниел Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

В най – оспорваната и интересна среща на 19 кръг, „МФК Борово“ и „Pasta Gabrovo“ не излъчиха победител, завършвайки 2:2. Цветан Димитров от „боровци“ си отбеляза автогол, но Петър Недялков набързо направи обрат с два красиви гола. В крайна сметка Николай Банов изравни за миналогодишните шампиони и двата тима поделиха точките.

снимка: АНЛ – Габрово

В петата среща силно играещият напоследък тим на „Рио“ записа втора поредна победа, този път над „Eagles“ с 4:2. Още в първите три – четири минути „Рио“ нанесе своя удар, след като поведе с три гола разлика. Точни бяха Деян Пенев, Момчил Вътков и Димитър Стоянов. Последва масиран натиск на „орлите“, довел до намаляване на резултата, след два гола на Божидар Борисов. В тяхната защита обаче се отвориха и пролуки, от които се възползва отново Деян Пенев, фиксирайки крайното 4:2 за своите.

През тази седмица мачове от АНЛ – Габрово няма да има, за да може всички състезатели и участници да бъдат със своите семейства на светлия християнски празник Великден. Лигата ще се поднови със срещите от 20 кръг по-следващата неделя, 5 май.

БАМФ Габрово и Габрово Нюз пожелават на всички участници весел празник, семейна топлина и добро настроение, с което да продължим заедно следващата неделя.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица