Свържи се с нас

Любопитно

В Севлиево започва Националният фестивал „Семе българско“

Празникът и тази година е с подкрепата на Общината


Шестото издание на националния фестивал „Семе българско“ ще се проведе този уикенд, 20 и 21 април, в парк „Казармите“ в Севлиево. Събитието тази година съвпада с едни от най-хубавите християнски празници – Лазаровден и Цветница, а организатори са „Семе Българско“ и Община Севлиево. Целта на фестивала е да продължава традицията да съхранява и предава на поколенията българското в различните му измерения.

снимка: Община Севлиево, Архив

„Очаквам шестото издание на „Семе Българско“ да бъде наистина впечатляващо, заради богатата програма която сме подготвили. Ще се радвам ако севлиевци и гостите на града споделят своите впечатления и участват активно в различните инициативи през двата фестивални“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

Посетителите ще могат да се насладят на ръчно приготвени подбрани продукти, изцяло произведени от български майстори. Организаторите очакват близо 100 изложители на храни, напитки, семена, цветя, билки, мед, керамични и дървени изделия да се включат в базара, съпътстващ фестивала.

снимка: Община Севлиево

Инициативата „Дом за семена“ ще даде възможност на всеки посетител, който желае да отглежда сам храната си, да си вземе семена, които да засади в дома си. Предвидена е и богата културна програма с игри и забавления за малки и големи.

снимка: Община Севлиево

На разположение на гостите ще бъде и първото в България пътуващо читалище. Ансамбъл „Тракия“, Яница, Илия Луков, ансамбъл „Развитие“, оркестър „Севлиево“, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ и още много други ще допринесат за българския дух по време на фестивала.

снимка: Община Севлиево

Тази година, в рамките на фестивала, ще бъде създадена книга, която организаторите са нарекли „За мен България е…“, а нейни автори ще бъдат посетителите на събитието. Идеята е всеки да сподели своята истина какво е България за него, защото добрите мисли и избори са заразни.

снимка: Община Севлиево

Ще има и три различни изложби с една обща тема – красотата на България и българското. Техни автори са родолюбивият фотограф Асен Великов, участници в конкурс на тема „Бъди вдъхновението“ на Интеракт клуб – Севлиево и фотоси на служители на „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

снимка: Община Севлиево

Организаторите на „Семе Българско“ са предвидили за първи път тази година да има и томбола с награди за всички присъстващи. Традиционно и тази година „Семе българско“ ще има две благородни каузи, които ще подкрепи – кампания в помощ на хората с репродуктивни проблеми и кампания за хората със зрителни нарушения.


Заповядайте да отпразнуваме заедно със „Семе българско“ Лазаровден и Цветница, като обещаваме да има за всеки вкус по нещо! Очакваме Ви на 20 и 21 април в парк „Казармите“ в Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ния Вичева е в Топ 5 на конкурса Мис BGathletic.com 2019, нуждае се от подкрепа

Чаровната състезателка на АК „Орловец 93“ Ния Вичева намери място сред петте претендентки за титлата Мис BGathletic.com 2019, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

На 15-ти август приключи първата фаза от конкурса за най-красивите след българските лекоатлети и вотът на гласувалите определи петте момичета и момчета, които ще спорят за първото място в решителната финална фаза.

Номинациите бяха направени от читателите на BGathletic.com и от екип на ЕС МЕДИА АД, който е организатор на конкурса. В него участват само картотекирани състезатели в Българска федерация по лека атлетика на възраст над 16 години.

снимка: sport-gabrovo.com

Изборът на Мис и Мистър BGathletic.com 2019 ще продължи до 23:59 часа на 25 септември. Според гласуването на читателите на BGathletic.com ще бъдат оформено класирането в Топ 5.

За всеки етап гласовете се нулират, така че Ния се нуждае отново от подкрепа. Можете да дадете гласа си за съчетаващата в себе си интелект, красота и талант габровска лекоатлетка на интернет платформата оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица