Свържи се с нас

Новини

Зрелищно състезание край Севлиево даде старт на ендуро шампионата у нас

Лошото време не попречи на състезателите да триумфират на мотополигона „Горна Росица“ в Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Много емоции, адреналин, но и трудности за състезателите донесе стартът на тазгодишния Републикански шампионат по Ендуро. Състезанието се проведе на мотополигона „Горна Росица“ край Севлиево, като това бе и откриваща надпревара за шампионата през настоящия сезон. Тази година надпреварата се организира от МСК Ендуро Севлиево със съдействието на Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

След изсипалия се дъжд в последните няколко дни трасето не бе никак леко за участниците, но състезателите успяха да триумфират успешно. Над 1000 човека наблюдаваха зрелищното рали, а публиката непрестанно окуражаваше участниците и през двата дни от надпреварата, когато валежите създадоха доста трудности за участниците. Калният терен обаче не възпря състезателите и те показаха завидни умения при управлението на моторите в тежките условия.

снимка: Община Севлиево

Състезанието се проведе на два етапа – в първия ден участниците в различните класове преминаха през определени трасета в района около „Горна Росица“ като следваха зададената навигация. Зрелищният ендурокрос бе в неделя на специално създадено трасе до мотополигона.

снимка: Община Севлиево

При майсторското шофиране в клас „Профи“ първи стана Искрен Генов от WinBet Hard Riders с мотор Gas Gas EC 250. С много малка разлика от него втори се класира Теодор Кабакчиев от Екстрийм Рейсинг с машина KTM 300 EXC. Третото място на почетната стълбичка бе за Михаил Михайлов от МК Боляри също с KTM 300 EXC.

снимка: Община Севлиево

Първи в крайното класиране в клас „Експерт“ стана Кристиан Петров от WinBet Hard Riders с мотор KTM 300 EXC. Руслан Цветанов от Buhovo Extreme завърши втори с неговия KTM 300. За третото място се пребори Светослав Маринов от МСК Ендуро Севлиево с машина KTM 300 EXC TPI. Това бе и най-оспорвания клас, заради големия брой участници в него.

снимка: Община Севлиево

При клас „Стандарт“ състезател от Севлиево успя да надвие всички останали. Камен Дочев с мотор KTM 300 EXC от МСК Ендуро Севлиево спечели безапелационно първото място в категорията. Второ място на почетната стълбица зае Иван Михов от WinBet Hard Riders с машина Yamaha YZ 450. За третото място се пребори Мирослав Стоянов от Сикс Спортс с мотор KTM SXF350.

снимка: Община Севлиево

Въпреки тежките условия, имаше и смели дами, които успешно се състезаваха наравно с мъжете. В крайното класиране при представителките на нежния пол първото място покори Габриела Мартинова от „Екстрийм Рейсинг“ с мотор KTM 125 EXC. Второ и трето място бяха за дами от отбора на МК „Боляри“. След оспорваната битка и през двата дни второто място заслужено бе за Ина Джамбазова с мотор KTM 300 TPI. Третото място на почетната стълбица заслужено бе за Мария-Луиза Раева с машина Beta 300 RR.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

„Състезанието бе изключително спортсменско въпреки тежките условия и нямаше никакви инциденти с участниците“, обявиха организаторите. Надпреварата се провежда за трета поредна година, а за втора година Ендуро ралито в Севлиево е част от Републиканския рали шампионат.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Спонсори на събитието са фирмите: Хелиос, Bardahl, Ideal Standart, GBG, MM-74, Балея груп, Lazarov, BOBIMX, Chakala, Hamberger, ParmaTrans, Охрана и банков сервиз Севлиево, Редит – Н, Нео Титан, John Corneth BV, магазин 2+2, Севлиево Плаза, Euroins, Макси Колор Микс, Балканско Ехо, ML Racing, Mira-N, Никипласт – М, М-прес, Rompetrol, Maritrans и къщи за гости Балкан.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица