Свържи се с нас

Новини

Лятна програма на Община Дряново събра любители на тенис на маса и дартс

Published

on

„Лято 2011” по традиция събра любителите на тениса на маса и дарст в надпревара инициирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Дряново, съобщават от местната администрация.

Турнирът по тенис на маса на практика е шести по ред, а сборно място за желаещите играчи /момичета и момчета/ бе „Консултативния кабинет за социална превенция”. Така в тениса на маса участваха общо 16 подрастващи, а съдия на турнира бе Светозар Велчев.

Тенисът на маса е сред най-масовите и предпочитани спортове в света, а децата и учениците в Дряново не правят изключение от това. На финала на турнира, в класирането бяха подреди по трима победители в три категории.

При момчетата от V до VІІІ клас с първото място се отличи Константин Йорданов, втори остана – Димитър Русинов, а на престижната трета позиция се нареди Емил Златанов.

Във възрастта от ІХ до ХІІ клас, участниците бяха едва трима на брой. Затова организаторите решиха да отличат само едно от момчетата, т.е. първото място зае Христо Христов.

При момичета, турнирът по тенис на маса съвсем не бе лишен от спортен хъс и надпревара, а първото място зае Еманоела Пиете. Втора се нареди Тони Димитрова, а трета Десислава Йосифова.
В „Лято 2011” се проведе и турнир по Дартс, в който се включиха над 20 деца. Съдийската роля тук бе поета от Ирина Стайкова – обществен възпитател към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Класирането тук показа, че най-добра в хвърлянето на стрелички е Людмила Крумова, следвана от втория по точност Илияз Хюсеинов. Трети по точност в мишената се оказа Димитър Русинов.

След приятно прекараните часове в игрова надпревара победителите получиха награди, осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Всички участници пък, без оглед на броя победи или загуби в общото класиране, се почерпиха със сладки и безалкохолни.

Най-малките участници в тази проява на „Лято 2011” – Десислав Стефанов, Петър Георгиев и Станислав Йорданов бяха отличени с поощрителни награди.

Припомняме целта на Община Дряново – чрез „Лято 2011” да бъда изпълнени поредица дейности, част от Плана за лятна работа с деца. Но всяка задача или ангажимент за подрастващите следва да увлича и радва децата на Дряново, с което във ваканционните им дни ще има часове за трудова дейност, спортни инициативи и забава.

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица