Свържи се с нас

Новини

Лятна програма на Община Дряново събра любители на тенис на маса и дартс

Published

on

„Лято 2011” по традиция събра любителите на тениса на маса и дарст в надпревара инициирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Дряново, съобщават от местната администрация.

Турнирът по тенис на маса на практика е шести по ред, а сборно място за желаещите играчи /момичета и момчета/ бе „Консултативния кабинет за социална превенция”. Така в тениса на маса участваха общо 16 подрастващи, а съдия на турнира бе Светозар Велчев.

Тенисът на маса е сред най-масовите и предпочитани спортове в света, а децата и учениците в Дряново не правят изключение от това. На финала на турнира, в класирането бяха подреди по трима победители в три категории.

При момчетата от V до VІІІ клас с първото място се отличи Константин Йорданов, втори остана – Димитър Русинов, а на престижната трета позиция се нареди Емил Златанов.

Във възрастта от ІХ до ХІІ клас, участниците бяха едва трима на брой. Затова организаторите решиха да отличат само едно от момчетата, т.е. първото място зае Христо Христов.

При момичета, турнирът по тенис на маса съвсем не бе лишен от спортен хъс и надпревара, а първото място зае Еманоела Пиете. Втора се нареди Тони Димитрова, а трета Десислава Йосифова.
В „Лято 2011” се проведе и турнир по Дартс, в който се включиха над 20 деца. Съдийската роля тук бе поета от Ирина Стайкова – обществен възпитател към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Класирането тук показа, че най-добра в хвърлянето на стрелички е Людмила Крумова, следвана от втория по точност Илияз Хюсеинов. Трети по точност в мишената се оказа Димитър Русинов.

След приятно прекараните часове в игрова надпревара победителите получиха награди, осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Всички участници пък, без оглед на броя победи или загуби в общото класиране, се почерпиха със сладки и безалкохолни.

Най-малките участници в тази проява на „Лято 2011” – Десислав Стефанов, Петър Георгиев и Станислав Йорданов бяха отличени с поощрителни награди.

Припомняме целта на Община Дряново – чрез „Лято 2011” да бъда изпълнени поредица дейности, част от Плана за лятна работа с деца. Но всяка задача или ангажимент за подрастващите следва да увлича и радва децата на Дряново, с което във ваканционните им дни ще има часове за трудова дейност, спортни инициативи и забава.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица