Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево направи първа копка на реконструкцията на пътя за яз.“Ал.Стамболийски“

Проектът е за над 7 млн. лева. като участъкът се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов направи първа копка на проекта за рехабилитация на пътя, свързващ гр. Севлиево с язовир Александър Стамболийски. Проектът предвижда да се обнови изцяло пътя и прилежащата му инфраструктура в гр. Севлиево и селата Крушево и Младен до язовир „Александър Стамболийски“.

снимка: Община Севлиево

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на път GAB1169/III-404, Севлиево –Крушево –Младен –яз. „Александър Стамболийски“ се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“. Той се изпълнява по подмярка 7.2. ,,Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка – 7,,Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на ПРСР „2014-2020“. Общата стойност на проекта е 7 033 393,45лв., от които 5 978 384,44лв. са европейско финансиране. Дейностите по проекта се очаква да бъдат завършени до 21 декември 2020 г.

снимка: Община Севлиево

На официалната церемония по проекта присъстваха цялото общинско ръководство на Община Севлиево, председателя на Общинския съвет Здравка Лалева, народният представител от партия ГЕРБ Иглика Иванова, Минчо Минчев, директор на Областната дирекция в Габрово на Държавен фонд „Земеделие“, кметските наместници и изпълнителите по проекта.

снимка: Община Севлиево

„Искам да благодаря на колегите, които направиха възможно този проект да стартира. Благодарение на „ПРПС 2014 – 2020“ ние успяваме за пореден път да използваме възможностите, която ни предоставят европейските фондове, за да продължим да обновяваме инфраструктурата не само в град Севлиево, но и в останалите населени места на Общината“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той пожела проектът да бъде приключен в срок и с необходимото качество, както подобава.

„Това събитие е резултат от усилията на две администрации – Държавен фонд „Земеделие“ и Община Севлиево. Искам да благодаря на д-р Иванов и неговия екип за тяхната усърдна работа за благоустрояването на Община Севлиево“, добави и Минчо Минчев.

„Вратите на Фонд „Земеделие“ са широко отворени за всички кметове, за хора, които имат идеи в областта на селските райони, както и такива, които имат идеи за развитие на агро бизнес.“, заяви още директорът на областната дирекция.

Той връчи и благодарствен адрес на кмета д-р Иванов от името на Фонд „Земеделие“ по повод на стартиралия проект.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Ансамбъл „Развитие“ ще зарадва Севлиево с 2 концерта

Неповторимият фолклорен ансамбъл „Развитие“ ще чества своята 60-годишнина в края на месеца. Младите таланти, основният състав и ветераните от ансамбъла са подготвили специален концерт-спектакъл, с който ще зарадват севлиевци и гостите на града.

Фолклорен ансамбъл „Развитие“ към народно читалище „Развитие – 1870“ е пазител на българската народна идентичност вече 60 години. През цялото това време съставът на ансамбъла е успял не само да съхрани, но и да развие по неповторим начин фолклорните песни и танци не само от Северняшкия край, но и от други фолклорни области на страната.

снимка: Община Севлиево

През всички тези години ансамбълът е участвал в хиляди изяви в България и по света, а дейността му продължава да се развива с подкрепата на Община Севлиево. Поради очаквания голям интерес към юбилея от Ансамбъл „Развитие“ са подготвили две дати с представления на своя спектакъл.

Първият концерт ще бъде на 21 ноември в Дома на културата „Мара Белчева“, а вторият ще се проведе на 25 ноември на същата сцена.

Спектакълът на първата дата – 21 ноември, ще бъде с покани, а за втората дата – 25 ноември, входът ще е свободен за всички. Концертите и на двете дати ще започнат от 18:30 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Promedica24 гостува в Габрово

Най-голямата фирма за подбор на болногледачи за Германия Promedica24 гостува в началото на тази седмица в Габрово. Събитието предизвика интерес от габровци, които имаха възможността да се запознаят с работата, с атрактивно заплащане, и да разговарят с експертите на компанията.

По време на информационната среща представителите на Promedica24 обясниха какви са изискванията за работа в Германия, безплатният за служители курс по немски език, цялостното организиране на пътуването и престоя, чиито разходи за път, настаняване и храна са поети от Promedica24. Представена бе и възможността за избор на конкретна оферта – подходящо лице, за което да се полагат грижи, отговарящо изцяло на профила проявяващите интерес към работата.

Portrait of old mother and mature daughter hugging at home. Happy senior mother and adult daughter embracing with love on sofa. Cheerful woman hugging from behind older mom and looking at each other.

Кои са Promedica24?
Фирма с над 15 години опит в сферата на грижите за възрастни хора в Германия, наела над 35 хиляди социални асистенти от България, Румъния и Полша. Избирайки пряк работодател, Вие започвате сигурна и легална работа, с допълнителна здравна застраховка и без каквито и да е такси и комисионни. Много хора се притесняват да работят в чужбина заради пътуването и си задават въпроси като как ще го организират, дали няма да се изгубят, колко ли ще струва. В Promedica24 транспортът до Германия е напълно организиран. Всички разходи за път, настаняване и храна са покрити. На място единствените разходи, които могат да възникнат, са от лично естество. Не бива да се забравя един важен момент при работа в чужбина, а именно – да се чувствате сигурни и спокойни. За разрешаване на проблеми по време на престоя Ви в Германия, би се грижил Вашият личен координатор. За допълнително Ваше спокойствие, имате връзка 24/7 с фирмата посредством алармен телефон.

Ако се интересувате от работа като болногледач в Германия, можете да кандидатствате на www.promedica24.bg, или да получите повече информация на: 0878/449 699 и 0877/885 780.

Зареди още

Крими

Неприятности очакват крадец от Жълтеш

Приключи разследването срещу 39-годишен жител на село габровското село Жълтеш, който вече е привлечен в качеството на обвиняем за две кражби.

Престъпленията са извършени от него при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление през периода от 4 до 7 август тази година, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Криминалните деянията осъществени, чрез използване на технически средства и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот.

За извършеното престъпление, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до петнадесет години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица