Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево направи първа копка на реконструкцията на пътя за яз.“Ал.Стамболийски“

Проектът е за над 7 млн. лева. като участъкът се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“

Published

on

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов направи първа копка на проекта за рехабилитация на пътя, свързващ гр. Севлиево с язовир Александър Стамболийски. Проектът предвижда да се обнови изцяло пътя и прилежащата му инфраструктура в гр. Севлиево и селата Крушево и Младен до язовир „Александър Стамболийски“.

снимка: Община Севлиево

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на път GAB1169/III-404, Севлиево –Крушево –Младен –яз. „Александър Стамболийски“ се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“. Той се изпълнява по подмярка 7.2. ,,Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка – 7,,Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на ПРСР „2014-2020“. Общата стойност на проекта е 7 033 393,45лв., от които 5 978 384,44лв. са европейско финансиране. Дейностите по проекта се очаква да бъдат завършени до 21 декември 2020 г.

снимка: Община Севлиево

На официалната церемония по проекта присъстваха цялото общинско ръководство на Община Севлиево, председателя на Общинския съвет Здравка Лалева, народният представител от партия ГЕРБ Иглика Иванова, Минчо Минчев, директор на Областната дирекция в Габрово на Държавен фонд „Земеделие“, кметските наместници и изпълнителите по проекта.

снимка: Община Севлиево

„Искам да благодаря на колегите, които направиха възможно този проект да стартира. Благодарение на „ПРПС 2014 – 2020“ ние успяваме за пореден път да използваме възможностите, която ни предоставят европейските фондове, за да продължим да обновяваме инфраструктурата не само в град Севлиево, но и в останалите населени места на Общината“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той пожела проектът да бъде приключен в срок и с необходимото качество, както подобава.

„Това събитие е резултат от усилията на две администрации – Държавен фонд „Земеделие“ и Община Севлиево. Искам да благодаря на д-р Иванов и неговия екип за тяхната усърдна работа за благоустрояването на Община Севлиево“, добави и Минчо Минчев.

„Вратите на Фонд „Земеделие“ са широко отворени за всички кметове, за хора, които имат идеи в областта на селските райони, както и такива, които имат идеи за развитие на агро бизнес.“, заяви още директорът на областната дирекция.

Той връчи и благодарствен адрес на кмета д-р Иванов от името на Фонд „Земеделие“ по повод на стартиралия проект.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спряха дрогиран и пиян шофьор

Published

on

Две досъдебни производства са образувани срещу 33-годишен дряновец, хванат да шофира след употребата на алкохол и наркотични вещества.

Дрогираният и пиян водач бил хванат в понеделник, около 21.00 часа на ул.“Ангел Кънчев“ в Дряново.

Тогава екип на полицията, патрулиращ в района, спрял лек автомобил „Ауди А4Ю, управляван от 33-годишния мъж.

На водача била извършена проверка за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1.57 промила алкохол в количеството издишан въздух.

Пияният бил тестван и с техническо средство „DRUG TEST-5000, което отчело, че лицето управлявал автомобила и след употреба на амфетамин и метафетамин.

В РУ Дряново са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 343б ал.1 и чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Застреляха породист кон край Кръвеник

Published

on

Полицията издирва извършителя, застрелял кон в местността Киевщица, намираща се в землището на севлиевското село Кръвеник.

Животното е било порода Хафлингер. То е било оставено на свободна паша за времето от 17.30 часа в неделя до 15.00 часа в понеделник, когато стопанинът му го заварил с отнет живот.

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на ветеринарен лекар. По случая в РУ Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 б от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Три са новите случаи на коронавирус в региона

Published

on

Три са положителните проби за КОВИД – 19 в региона през последното денонощие. Касае се за двама от Габрово и един от Дряново.

Това става ясно от данните към вчерашна дата, 29 септември, на Министерството на здравеопазването, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

58-годишен габровец, работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево, е бил установен с вирусната инфекция, която е била отрита и при 24-годишна жена, също от Габрово, служител във фирма „Блазер груп Габрово“.

Положителен за коронавирус е и 45-годишен дряновец, също работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево.

Новорегистрираните 3 случая провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените с КОВИД – 19 за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица