Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево направи първа копка на реконструкцията на пътя за яз.“Ал.Стамболийски“

Проектът е за над 7 млн. лева. като участъкът се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“

Published

on

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов направи първа копка на проекта за рехабилитация на пътя, свързващ гр. Севлиево с язовир Александър Стамболийски. Проектът предвижда да се обнови изцяло пътя и прилежащата му инфраструктура в гр. Севлиево и селата Крушево и Младен до язовир „Александър Стамболийски“.

снимка: Община Севлиево

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на път GAB1169/III-404, Севлиево –Крушево –Младен –яз. „Александър Стамболийски“ се финансира от „Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.“. Той се изпълнява по подмярка 7.2. ,,Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка – 7,,Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на ПРСР „2014-2020“. Общата стойност на проекта е 7 033 393,45лв., от които 5 978 384,44лв. са европейско финансиране. Дейностите по проекта се очаква да бъдат завършени до 21 декември 2020 г.

снимка: Община Севлиево

На официалната церемония по проекта присъстваха цялото общинско ръководство на Община Севлиево, председателя на Общинския съвет Здравка Лалева, народният представител от партия ГЕРБ Иглика Иванова, Минчо Минчев, директор на Областната дирекция в Габрово на Държавен фонд „Земеделие“, кметските наместници и изпълнителите по проекта.

снимка: Община Севлиево

„Искам да благодаря на колегите, които направиха възможно този проект да стартира. Благодарение на „ПРПС 2014 – 2020“ ние успяваме за пореден път да използваме възможностите, която ни предоставят европейските фондове, за да продължим да обновяваме инфраструктурата не само в град Севлиево, но и в останалите населени места на Общината“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той пожела проектът да бъде приключен в срок и с необходимото качество, както подобава.

„Това събитие е резултат от усилията на две администрации – Държавен фонд „Земеделие“ и Община Севлиево. Искам да благодаря на д-р Иванов и неговия екип за тяхната усърдна работа за благоустрояването на Община Севлиево“, добави и Минчо Минчев.

„Вратите на Фонд „Земеделие“ са широко отворени за всички кметове, за хора, които имат идеи в областта на селските райони, както и такива, които имат идеи за развитие на агро бизнес.“, заяви още директорът на областната дирекция.

Той връчи и благодарствен адрес на кмета д-р Иванов от името на Фонд „Земеделие“ по повод на стартиралия проект.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица