Свържи се с нас

Новини

Лайънс клуб Габрово дарява средства за Светия престол на новата църква

Published

on

снимка: Светломир Христов

В края на миналата седмица се проведе Дарителска вечер на Лайънс клуб Габрово, с кауза да се съберат средства за направата на Светия престол в новата църква „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

Събраните средства от вечерта ще бъдат предоставени на Църковното настоятелство за изработването на Светия престол за новостроящия се храм в кв. Младост в Габрово.


Вечерта беше уважена от Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Веселин Георгиев, 1-ви Вице Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Иван Байков, представители на Лайънс клубовете от Варна Академика, Велико Търново, Силистра и Русе.

На събитието присъстваха и Таня Христова – кмет на община Габрово, арх. Николай Меразчиев – зам.-кмет, както и представители на различни организации и на бизнеса в Габрово.

Вечерта беше благословена от отец Стефан, който от името на църковното архиерейство дари икона, ръчна изработка от монасите от Атон, за благотворителния търг.

Народната певица Поли Паскова, със своето благотворително участие, направи вечерта за всички специална и незабравима, споделяйки не само най-хубавите си песни, но и отношението си към каузата в името на Храма.

Освен чрез куверта, гостите проявиха щедрост и с участието си в благотворителен базар и търг.

Президентът на Лайънс клуб Габрово за 2018/2019г. Валентина Станчева, с радост обяви, че събраната сума от Дарителската вечер – 5730 лв., е напълно достатъчна, за да бъде направен Светият престол в новата църква.

Напомняме, че на миналогодишното благотворително събитие на организацията бяха събрани средства, с които бяха закупени камбаните на храма, благодарение на което всяка сутрин и вечер те огласят кв. Младост.

Лайънс клуб Габрово благодари на всички дарители!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица