Новини, Общество|02.04.2019 16:35

Лайънс клуб Габрово дарява средства за Светия престол на новата църква

снимка: Светломир Христов

В края на миналата седмица се проведе Дарителска вечер на Лайънс клуб Габрово, с кауза да се съберат средства за направата на Светия престол в новата църква „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

Събраните средства от вечерта ще бъдат предоставени на Църковното настоятелство за изработването на Светия престол за новостроящия се храм в кв. Младост в Габрово.


Вечерта беше уважена от Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Веселин Георгиев, 1-ви Вице Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Иван Байков, представители на Лайънс клубовете от Варна Академика, Велико Търново, Силистра и Русе.

На събитието присъстваха и Таня Христова – кмет на община Габрово, арх. Николай Меразчиев – зам.-кмет, както и представители на различни организации и на бизнеса в Габрово.

Вечерта беше благословена от отец Стефан, който от името на църковното архиерейство дари икона, ръчна изработка от монасите от Атон, за благотворителния търг.

Народната певица Поли Паскова, със своето благотворително участие, направи вечерта за всички специална и незабравима, споделяйки не само най-хубавите си песни, но и отношението си към каузата в името на Храма.

Освен чрез куверта, гостите проявиха щедрост и с участието си в благотворителен базар и търг.

Президентът на Лайънс клуб Габрово за 2018/2019г. Валентина Станчева, с радост обяви, че събраната сума от Дарителската вечер – 5730 лв., е напълно достатъчна, за да бъде направен Светият престол в новата църква.

Напомняме, че на миналогодишното благотворително събитие на организацията бяха събрани средства, с които бяха закупени камбаните на храма, благодарение на което всяка сутрин и вечер те огласят кв. Младост.

Лайънс клуб Габрово благодари на всички дарители!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар