Свържи се с нас

Новини

Лайънс клуб Габрово дарява средства за Светия престол на новата църква

Published

on

снимка: Светломир Христов

В края на миналата седмица се проведе Дарителска вечер на Лайънс клуб Габрово, с кауза да се съберат средства за направата на Светия престол в новата църква „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.

Събраните средства от вечерта ще бъдат предоставени на Църковното настоятелство за изработването на Светия престол за новостроящия се храм в кв. Младост в Габрово.


Вечерта беше уважена от Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Веселин Георгиев, 1-ви Вице Дистрикт управител на Дистрикт 130 България – Иван Байков, представители на Лайънс клубовете от Варна Академика, Велико Търново, Силистра и Русе.

На събитието присъстваха и Таня Христова – кмет на община Габрово, арх. Николай Меразчиев – зам.-кмет, както и представители на различни организации и на бизнеса в Габрово.

Вечерта беше благословена от отец Стефан, който от името на църковното архиерейство дари икона, ръчна изработка от монасите от Атон, за благотворителния търг.

Народната певица Поли Паскова, със своето благотворително участие, направи вечерта за всички специална и незабравима, споделяйки не само най-хубавите си песни, но и отношението си към каузата в името на Храма.

Освен чрез куверта, гостите проявиха щедрост и с участието си в благотворителен базар и търг.

Президентът на Лайънс клуб Габрово за 2018/2019г. Валентина Станчева, с радост обяви, че събраната сума от Дарителската вечер – 5730 лв., е напълно достатъчна, за да бъде направен Светият престол в новата църква.

Напомняме, че на миналогодишното благотворително събитие на организацията бяха събрани средства, с които бяха закупени камбаните на храма, благодарение на което всяка сутрин и вечер те огласят кв. Младост.

Лайънс клуб Габрово благодари на всички дарители!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица