Свържи се с нас

Новини

Габровските медицински специалисти излязоха отново на протест

Published

on

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Медицински сестри и специалисти по здравни грижи от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово излязоха на трети пореден протест, заради ниското заплащане и лошите условия на труд. Протестната акция се състоя вчера, 1 април, пред сградата на областната болница в нашия град.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровските медицински специалисти заявиха, че напрежението ескалира, тъй като им се налага да съвместяват различни задължения в отделенията, но за сметка на това получават унизително и обидно ниско заплащане за труда си.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Протестиращите споделиха, че липсата на адекватна политика в сектор здравеопазването е причината за кризисната ситуация, а проблемът с кадрите скоро ще бъде усетен, който очакват да ще се задълбочи.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ има над 40 незаети позиции за медицински сестри и здравни работници, което допълнително усложнява организирането на работата, споделиха протестиращи.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Компенсираме със съвместителство и платени дежурства. Това, което правим затормозява и амортизира колегите, защото натоварването става по-голямо. Голяма част от колегите работят и в доболничната помощ. Понякога се случва по 18, по 24 часа те да бъдат на дежурство, което е недопустимо и крие рискове“, заяви Радка Колева, старша медицинска сестра в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Медицински сестри и специалисти по здравни грижи в Габрово категорично заявиха, че ще продължат с протестните си действия, докато исканията им не бъдат чути и изпълнени.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

5 коментара

5 Comments

 1. Emergency

  02.04.2019 at 13:51

  Злите лелки пак протестират в работно време?Високата заплата се заработва,ама на тях не им се работи.Удобно им е да реват от ниска заплата и да не си търсят друга работа …

 2. dr.who

  02.04.2019 at 13:59

  А нещо за отровната работна атмосфера която създават със сплетните и скандалите си?

 3. Радка Колева

  02.04.2019 at 14:39

  Достойните застават с имената си когато коментират, а мишки и мижитурки си правят профили за да злобеят и пишат простотии. Бъдете здрави и щастливи, уважаеми. Ние освен да протестираме, знаем и да работим и сме го доказали.

 4. медицинска сестра

  04.04.2019 at 14:21

  Може ли протестиращата главна сестра да каже колко лева е нейната заплата ?
  Аз мисля , че точно тя не трябва в работно време да е на протест !!!

  • запознат

   04.04.2019 at 14:28

   Вероятно два пъти по- голяма от тази напротестиращите сестри , но пък протестира от тяхно име .

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица