Свържи се с нас

Новини

Лидерите в Неделната продължават без грешка

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

Статуквото на върха в класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово се запази след изиграването на мачовете от 16-я кръг.

„ФК Палаузово“ победи „Идеал Стандарт Видима“ със 7:1, след хеттрик на Павел Велчев. По един гол добавиха Николай Стоянов, Бисер Стефанов, Драгомир Стефанов и Христо Устапанов. За севлиевци точен бе Иван Косев.

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ бе още по-убедителен, надигравайки „ФК БМБ“, с 16:3. Шест гола отбеляза Пламен Меразов, с хеттрик се отличи Виктор Колев, по два гола вкараха Климент Велев и Ивайло Райнов, а по един добавиха Никола Камбуров, Даниел Христов и Петко Моровяков. За „ФК БМБ“ точни бяха Мариян Йорданов, Момчил Кискинов и Николай Дончев.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ също добави три точки към актива си, надделявайки трудно в края на мача, срещу „Веспа“ с 5:3. Цветан Енчев вкара два гола, а по един Божидар Ненов, Божидар Василев и Кирил Каменополски. За „Веспа“ Андриян Христов отбеляза два гола, а един добави Павел Арнаудов.

снимка: АНЛ – Габрово

„Pasta Gabrovo“ също записа убедителна победа, надигравайки „Рио“, с 10:1. Детелин Станчев бе точен четири пъти, Васил Нанков отбеляза хеттрик, а по един вкараха Мартин Димов и Ивелин Павлов. Златко Янков от „Рио“ си отбеляза автогол, а Деян Пенев вкара почетният гол за съотборниците му.

снимка: АНЛ – Габрово

В петата среща за деня, „МФК Борово“ победи в хубав и непредвидим мач „Eagles“ с 3:0. Развръзката бе накрая, след като в последните десет минути, Петър Недялков и на два пъти Нено Караджов, донесоха класическата победа за тима си.

Следващата неделя, 7 април, в 11.30 часа стартира поредният, 17 кръг от АНЛ – Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Защитната маска става задължителна за всички!

Published

on

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде днес, 30 март, здравният министър Кирил Ананиев със Заповед.

Издадената заповед ще се съобщи на министъра на вътрешните работи и областните управители в страната, които да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.

Предварителното изпълнение на Заповедта е с цел осигуряване живота и защита на здравето на гражданите. Мерките се приемат с цел ограничаване разпространяване на епидемията от коронавирус, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кризисната социална кухня в Габрово заработи

Published

on

Кризисната социална кухня в Габрово заработи, информираха от местната общинска администрация. Първите заявки бяха изпълнени и 25 човека днес получиха храната си за два дни. От услугата могат да се възползват и хора, поставени под карантина.

Това е временна социална услуга на Общината, целяща да подпомогне гражданите на Габрово в епидемиологичната обстановка и спазването на социална дистанция.

Услугата е предназначена за възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и пълнолетни лица в риск.

Кризисната кухня е платена услуга и цели да доставя прясно приготвена топла храна, включваща супа и две основни ястия /за обяд и вечеря/, покриващи голяма част от необходимата храна на ден.

снимка: Община Габрово

Доставя се до местоживеенето на лицата трикратно: в понеделник, сряда и петък, като покрива шест дни в седмицата, включително и събота.

При заявено желание за доставка на храна, лицата сключват договор с Община Габрово и предоставят депозит за една седмица, в размер е 21 лв. и се внася при подписването на договора. Социален работник ще занесе документите в дома на желаещото лице.

Дневната таксата за храна е 3,50 лв. Допълнителна информация за услугата Кризисна социална кухня, както и заявяване на желание за записване, може да получите в делнични дни от 8.30 до 17.00 ч. на тел: 066/818 380 и 0882 960 994.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Издаване на едномесечен безплатен електронен подпис

Published

on

Държавна агенция „Електронно управление“ уведомява гражданите и бизнеса, че имат възможност да заявяват административни услуги, без да е необходимо да посещават на място съответната администрация, чрез Единния портал – www.egov.bg – моето пространство.

Достъпът се извършва чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) издаден върху физически носител, облачен, мобилен КЕП или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националния осигурителен институт.

От 18 март т.г. има постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги, които ще предоставят онлайн възможност за заявяване на подписа. Повече информация може да се намери оттук.

Продиктувана от епидемията корона вирус, гражданите и бизнеса ще могат да получат от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД безплатен облачен или мобилен КЕП, с който за период от един месец да подписват безплатно заявленията за електронни административни услуги.

Подписването може да се извършва в платформите на тези дружества – https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com, а с КЕП на физически носител по стандартната процедура.

♦ За връзка с Помощния контактен център на ДАЕУ използвайте в работно време от 9:00 до 18:00 и извън работно време от 18:00 до 22:00 телефони: 02 949 2388, 02 949 2392
♦ За връзка с Евротръст: +359 2 448 58 58
♦ За връзка с Борика: 0700 199 10 или *9910

Останете си вкъщи, бъдете дигитални. Заявявайте административни услуги електронно.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица