Свържи се с нас

Новини

Габровската прокуратура отчете успешна 2018-та година

Published

on

снимка: Апелативна прокуратура – Велико Търново

В петък, 29 март, се проведе годишният отчетен доклад за дейността на прокуратурите от Габровския съдебен район за 2018 г.

На събранието присъстваха г-жа Румяна Арнаудова, завеждащ отдел „Специализиран“ при Върховна касационна прокуратура и г-н Валери Първанов, завеждащ отдел „Досъдебен“ при Върховна касационна прокуратура. От Апелативна прокуратура – Велико Търново присъстваха и.д. Апелативен прокурор г-жа Таня Недкова и прокурор Антоанета Чакърова.

За отчетния период прокурорите от региона са работили по общо 2 776 преписки, като 95% от тях са били решени до края на периода.

През годината в съдебния район има новообразувани общо 1 453 досъдебни производства. 69,5% от всички, наблюдавани през отчетния период досъдебни производства, са приключени през годината.

От внесените в съда и прекратени досъдебни производства 74% са разследвани в срок до 8 месеца.

Отчетени бяха основните фактори, довели до по-продължителни срокове на разследване по някои дела.

През 2018 г. прокурорите от съдебния район са внесли в съда обвинителен акт, споразумение или с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание общо срещу 584 лица.

По разгледаните от съда дела през годината са постановени осъдителни присъди и решения спрямо 559 лица, като оправдателните присъди и решения са едва 1,96%.

Г-жа Арнаудова, г-н Първанов и г-жа Недкова изразиха задоволство от качеството на работа на прокурорите в съдебния район, както и от полаганите усилия за намаляване сроковете на разследване по делата.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Арестуваха криминален тип, блудствал с непълнолетна

Published

on

Полицията задържа многократно осъждан за кражби, грабежи и блудства, 30-годишен дряновец, извършил блудство с непълнолетно момиче.

Насилникът бил хванат в събота, 17 октомври. Мъжът, чрез заплахи и сила, извършил блудствени действия спрямо непълнолетно момиче от Дряново.

На лицето е била наложена полицейска мярка „задържане“ за срок до 24 часа.

По случая в РУ-Дряново е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Социалистите с „Виртуална приемна“ за граждани

Published

on

Във времена на епидемия от КОВИД – 19, общинските съветници на БСП – Габрово и народният представител Кристина Сидорова ви дават възможност да поставите вашите проблеми и въпроси, да изкажете мнение и препоръка във виртуалната им приемна.

Те се ангажират да отговорят на всеки, който спазва добрия тон, използва кирилица и е предоставил имейл или телефон за обратна връзка.

„Виртуалнaта приемна” е наша идея, която смятаме, че ще бъде полезна за жителите на Габрово. Тя ще даде възможност за много по-облекчен контакт и по-бързо решаване на поставените казуси”, коментираха инициаторите от БСП – Габрово.

Виртуалната приемна може да откриете на сайта на БСП – Габрово или оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Служител „под градус“ е с комоцио след злополука

Published

on

Служител „под градус“ бе приет в габровската болница с мозъчно сътресение след претърпян инцидент.

Злополуката е станала в събота, 17 октомври, около 09.30 часа на бул.“Столетов“ в областния град.

Пристигналият на мястото екип на „Пътна полиция“ установил, че 38-годишен мъж, возещ се в задната част на степенка на специализиран товарен автомобил за събиране на смет, е паднал на земята.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където била установена диагнозата „комоцио“. За щастие животът на пострадалият бил вън от опасност.

Мъжът обаче бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 0.23 промила. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица