Свържи се с нас

Новини

Инфраструктурата по кварталите на Габрово е безобразна!

Published

on

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инфраструктурата по крайните квартали на Габрово е безобразна и оставена на произвола на съдбата! Тази критика към управляващите в Габрово отправи на пресконференция областният председател и общински съветник на БСП Николай Григоров.

Според него Община Габрово проявява безотговорно отношението към хората, живеещи в тези части на Габрово, неглижирайки проблемите им. Той даде за пример проблемната инфраструктура в квартал Радецки и по-конкретно в района на строителството на обхода на Габрово.

„Липсва ясна ангажираност от страна на Общината да направи каквито и да било стъпки, в посока подобряване качеството на живот“, заяви Николай Григоров.

В подкрепа на думите си социалистът припомни казаното от вицепремиера Томислав Дончев и кметът Таня Христова в национален ефир, които според него „изобщо не се ангажираха с това да бъде търсен начин за облекчаване живота на гражданите от Радецки и Гачевци.“

„Съществуват проблеми. Нямам информация да е свършена „грам“ работа в посока действия за подобряване качеството на живот на хората от двата габровски квартала. Инфраструктурата е в отвратително състояние, при това твърде дълго време вече. Нещата се влошават“, допълни още Григоров.

По думите му Агенция „Пътна инфраструктура“ дава изключително неубедителни отговори по отношение на проекта за обходен път на Габрово и това как той ще повлияе трайно върху живота на местната общност.

Отговорът на институциите „ако искате да се случат нещата – ще търпите“ Николай Григоров коментира, припомняйки действията на Томислав Дончев като кмет, когато ходеше да затваря пътя в квартал Бичкиня, през който преминаваше транзитния трафик заради ремонта на Прохода на Републиката.

„Тогава гражданите имаха право на добър живот, а сега се оказва, че трябва да търпят, защото било за доброто на всички. Този двоен аршин не е приемлив“, възмути се още областният председател на БСП.

Николай Григоров определи и състоянието на пътя за КК „Узана“ като плачевно, оставящо крайно неприятни впечатления на туристите, решили да посетят местността над Габрово.

Той припомни още, че в резултат на строителните дейности по обхода преди време падна и част от Хаджицонев мост, което наложи да бъде изградено ново съоръжение над реката.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Новини

Празник на географията в Габрово

Published

on

Община Габрово, Областна администрация-Габрово, РУО – Габрово, ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – Габрово организират „Пролетен празник на географията“.

Празникът ще се проведе на 22 април, понеделник, по повод „Деня на Земята“ в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието ще започне в 15.00 часа. Ще бъде излъчен екологичният филм „Море на вятъра“, след чийто край ще бъдат наградени изявени ученици, постигнали успехи по География и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г.

След награждаването ще се проведе викторина за училищни отбори от общините на област Габрово, придружена от кратка фолклорна програма.

Викторината е на тема: „Габрово в географията и историята на България“. Въпросите за нея са подготвени от комисия, чиито членове не са от област Габрово, с председател проф. Марин Русев, председател на УС на АПГР.

Заявка за участие са заявили ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, НАГ, ПТГ“Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица