Свържи се с нас

Новини

Габровци с „Ангелски сърца“ подкрепиха „Коледните внучета“

Published

on

снимка: Община Габрово

Габровци с „Ангелски сърца“ подкрепиха инициативата „Коледни внучета“, информираха от Община Габрово. Ученици от средните училища и гимназиите в града, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества и габровци отвориха сърцата си в подкрепа на инициативата.

снимка: Община Габрово

По време на концерта „Ангелски сърца“, който се състоя на 7 декември в зала „Възраждане“, бяха събрани парични средства, с които ще бъдат закупени коледни елхички и украса. Те ще бъдат дарени на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово, за да внесат празнична атмосфера в домовете им за коледните и новогодишни празници.

снимка: Община Габрово

С пожелания за весели празници и колело на късметите за успешна Нова година, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества посрещаха многобройната публика.

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова поздрави младежите, ученическите съвети и доброволците за добротата, сърдечността и ангелските им сърца, за смелостта да бъдат инициативни в полза на местната общност, за съпричастността им към възрастните хора в града.

По думите й това е „вечер на добротворството, на добрите помисли и чувства, на истински „добрите сърца“, вечерта е специална, заради младите хора на Габрово, които превръщат една своя идея в реалност.“ Тя изказа благодарност на организаторите и на всички доброволци, с чиято помощ се осъществи концерта и инициативата „Коледни внучета“.

Даниел Стоянов – гайда

В концерта се включиха ученици от Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Райчо Каролев“, както и доброволците към Центъра за работа с доброволци при Община Габрово. Младите таланти подготвиха музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хоп-хоп танци, много популярни песни, драматизация и скечове, рок, рап и бийт-бокс изпълнения.

Катерина Тонева, Бояна Ботева и Калоян Ботев

Детски танцов състав, СУ „Отец Паисий“

Фолклорна танцова формация „Боженци“

Димитър Михайлов – кавал

Камерен хор на момчетата

Четвъртокласници от ОУ „Ран Босилек“

Теди Лефтерова и Венко Иванов

Галина Петрова – флейта

Десислава Тодорова и Мартин Стефанов

Организаторите на събитието разиграха томболи с публиката, с което благодариха за отзивчивостта на хората в реализирането на кампанията.

Група „Just Dance“

Допълнителна подкрепа за каузата извършиха децата и младежите от СУ „Отец Паисий“, които организираха благотворителен коледен базар по време на концерта. Събраните средства от него се прибавиха към приходите от събитието.

снимка: Община Габрово

Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища. След приключването на дарителската акция, доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.

снимка: Община Габрово

Събитието се осъществи с подкрепата на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, местни фирми, представители на вериги за бързо хранене и заведения, местни книжарници, зумба инструкторката Васи Късева и СКГ „Бадминтон“ – Габрово.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица