Свържи се с нас

Крими

Щракнаха белезниците на четирима заради наркотици

Published

on

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Общо четирима души бяха арестувани в резултат на специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Арестите са били извършени в Габрово, Севлиево и два в Трявна, става ясно от информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В понеделник, около 13.00 часа на ул.“Боровска“ в областния град, габровски полицаи задържали 26-годишен мъж от Ботевград. При извършения личен обиск на лицето органите на реда открили 2 грама марихуана. Последвало претърсване на жилището на арестувания, при което криминалистите се натъкнали и иззели още 48 грама от същия вид.

Във вторник вечерта, около 21.30 часа на площад „Свобода“ в Севлиево полицейски екип извършил проверка 18-годишен младеж от същия град, който доброволно предал найлонова свивка, съдържаща канабис.

Другите два ареста в Трявна били извършени също вчера, 23 октомври, в часовете около обяд. Полицейски служители извършили проверка на 20-годишен младеж от Славейковия град, при която било установено, че същият държал в себе си близо 21 грама марихуана.

Същият ден, около 13.10 часа, на ул.“Украйна“ бил закопчан и четвъртият заподозрян. Това бил 20-годишен младеж от Трявна. При проверката на лицето полицейски служители забелязали, че младежът изхвърлил на земята две хартиени свивки, съдържащи растителна маса и кристалообразно вещество – съответно марихуана и амфетамин.

Последвало претърсване на обитавана от младия мъж къща в Трявна, в която криминалистите намерили и иззели още близо 133 грама марихуана и 3,6 грама жълто кристалообразно вещество, реагирало на полевия наркотест на амфетамин.

По случаите срещу 26-годишния мъж от Ботевград, 18-годишния севлиевец и 20-годишния тревненец, хванат с канабис и амфетамин, са образувани досъдебни производства, а срещу втория 20-годишен младеж от Трявна – бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Красен Кръстев е новият началник на полицията в Трявна

Published

on

Главен инспектор Красен Кръстев е новият началник на Районното полицейско управление в Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Красен Кръстев е роден през 1981 г. в Габрово. Завършил е висше образование в Технически университет – Габрово. В системата на МВР постъпва през 2008 г. Работил е в „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред“. През 2012 г. е назначен за разузнавач в група „Криминална полиция“ в РУ Трявна.

През 2023 г. е назначен за инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Габрово.

Считано от 21.05.2024 г. гл.инсп.Кръстев е временно преназначен на длъжността началник на Районно управление Трявна при ОДМВР-Габрово.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица