Свържи се с нас

Любопитно

Гигантски 299-метров тиквеник приготвиха в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Рекордно голям тиквеник, с дължина от 299 метра, приготвиха в Севлиево за празниците на града.

За направата на тиквеното изкушение бяха използвани 65 кг готови кори, 130 кг тиква, 22 кг захар, 16 кг орехи, 24 литра олио, половин кг канела и 200 грама ванилия, накрая е поръсен с 12 кг пудра захар.

снимка: Община Севлиево

На официална церемония бяха връчени и наградите от конкурсите „Тиквени фантазии“ и „Тиква най-…, най-…“. Компетентно жури имаше трудната задача да разгледа произведенията на всички участници и да избере най-добрите сред тях.

В конкурса „Тиквени фантазии“ в раздел рисунка, категория до 10 години първото място зае Сесил Кумджиева. Второто място е за Константин Тодоров, а трето място си поделиха Деница Михайлова и Ефе Еминов.

снимка: Община Севлиево

В следващата категория – 11-14 години първото място заслужено отиде при Гергана Георгиева, второто е за Радост Димитрова, а третото отново си поделиха Николай Андреев и Стефани Христова.

Първото място в категорията 15-18 години е за Симона Маламова. Това е и единствената награда в категорията.

В раздел приложно изкуство също бяха наградени най-добрите участници. На първо място в раздел до 10 години са малчуганите от детска градина „Мечо Пух“ в с. Петко Славейков, второто място е за детска градина „Пролет“, Севлиево, а третото за детска градина „Слънце“ в града.

В категорията 11-18 години първото място е при учениците от ОУ „Стефан Пешев“, второто е за Румяна Николова, Анелия Младенова и Златин Михов от ОУ „Христо Ботев“, с. Добромирка. А третото място е за Кристина Янкова и Ренета Иванова от същото училище.

В категорията над 18 години първото място е за Културен клуб на пенсионера – Севлиево, втората награда взе Катя Георгиева, а третото място си поделят Росица Георгиева и Марияна Няголова.
И тази година бяха отличени тиквите, най-уникални в различни категории.


Наградата за най-малка тиква взе Деница Иванова от ОУ „Христо Ботев“, с. Добромирка. Най-красивата тиква е изпратена от НЧ „Отец Паисии – 1922“, с. Богатово.

Най-нестандартната тиква тази година е от подготвителната група при детска градина „Слънце“. Най-дългата тиква е на Галина Георгиева от Севлиево, а рекордьорът тази година – най-голямата тиква, тежи цели 260 кг. и е отгледана от земеделския производител Бисер Пинчев от с. Крива бара, общ. Козлодуй. А голямата награда от 1000 лв. беше осигурена от „Дилмано Дилберо“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица