Свържи се с нас

Новини

Шест квартала в Габрово с нова улична мрежа, похвали се Общината

Обновена и подобрена е уличната мрежа в шест габровски квартала

Published

on

снимка: Община Габрово

Приключиха текущите ремонти на част от уличната и пътна мрежа, и съоръженията към нея, които стартираха през август тази година по силата на тригодишен договор за поддръжка на общинската инфраструктура с изпълнител фирма „Димас“ АД.

снимка: Община Габрово

Ремонтните дейности изцяло обновиха и частично подобриха състоянието на улици, подходи, междублокови пространства и паркинги в кварталите Йонковото, Радичевец, Бичкиня, Любово, Етър, Ябълка, района на чешма Минковото, пространството на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“, информираха от администрацията на кмета.

снимка: Община Габрово

Текущите ремонти ще продължат до края на строителния сезон на 2018 г. или докато позволяват климатичните условия.

снимка: Община Габрово

Извършено е цялостно асфалтиране: в кв. Бичкиня, в района на бул. „Хемус“, № 25-51 – подходи, паркинги и междублоково пространство; ул. „Пионерска“; В кв. Етър – участъка от ул. „Етнографска“, който представлява транспортен подход към ЕМО „Етър“; В кв. Любово – ул. „Палма“; В кв. Йонковото – ул. „Зелен връх“.

Извършено е изкърпване на най-разрушените участъци от улиците „Петър Божинов“, „Китка“ и паркинг Бичкиня, като предстои изкърпване на участъци по бул. „Столетов“;

снимка: Община Габрово

Извършени са дейности по илица „Етнографска“ в кв. Етър; Улиците „Черни връх“, „ген. Дерожински“, „Нова махала“ и „Бяла река“; улиците „Байкал“, „Планинец“ и „Екзарх Йосиф“ в кв. Йонковото; улиците „Елин Пелин“, „Поп Андрей“, „Прага“, „Радичевец“, „Бачо Киро“ и „Добри Чинтулов“.

снимка: Община Габрово

Извършен е цялостен ремонт на района около чешма Минковото. Дейностите включват отводняване на района около чешмата, изграждане на дренаж за отвеждане на подпочвените води от южната част на ската, почистване на водосток и възстановяване на отводнителна канавка. Усилена е основата на пътната настилка на подхода към чешмата, който е цялостно асфалтиран.

снимка: Община Габрово

Изцяло обновен и обезопасен е паркингът на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“. Обособено е пространство за пешеходци и е поставена нова маркировка. Подобрена е организацията на движение в района на паркинга и училището.

снимка: Община Габрово

На ул. „Пионерска“, кръстовище Бичкиня и бул. „Хемус“ е извършено повдигане, нивелиране и укрепване на 15 ревизионни шахти и 6 дъждоприемни шахти. Монтирани са три нови самонивелиращи се капаци за ревизионни шахти на ул. „Стефан Караджа“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица