Свържи се с нас

Новини

Нов шеф на Общинския инспекторат в Габрово

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пламен Станчев е новият ръководител на Общинския инспекторат в Габрово. Той бе официално представен пред местните медии от кмета Таня Христова по време на брифинг за журналисти. „Вярвам, че оттук насетне тази изключително важна дейност ще показва по какъв начин може наистина да се проявява с конкретни резултати на територията на нашата община“, заяви кметът.

Пламен Станчев е завършил философия в Софийския университет. Работил е като психолог и ръководител на психологическа лаборатория към Министерството на транспорта. Има над 20-годишен стаж в сферата на националната сигурност.

От около месец той е ръководител на Общински инспекторат – Габрово, като по думите му за този период е положил старание в изготвянето на анализ на дейността на повереното му звено, с оглед да бъде оптимизирана дейността му и постигане на по-висока ефективност.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Това е насочено по отношение на организацията на работа. Най-вече по планиране, контрол и отчетност, повишаване квалификацията на хората, които работят в Инспектората. Ще търсим и по-ефективно взаимодействие, както с дирекциите към общинската администрация, така и външни организации – МВР, ОДБХ, РЗИ и др. с които се налага да работим“, каза Станчев.

Общинският инспекторат се занимава с контролна дейност и превенция по отношение на наредбите, приети от Общински съвет – Габрово, и функции възложени на кмета на общината от различни Закони.

По думите на кмета на Габрово има много сфери, в които намесата на Инспектората трябва да се усеща. „Убедена съм, че с последователност и достатъчно предварителна информираност всички ние като граждани ще ставаме все по-дисциплинирани“, добави още Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Двама в ареста заради марихуана в буркани

Published

on

Двама севлиевци бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията е била проведена в петък, 23 септември. Криминалисти извършили претърсване в два частни имота в града.

В едното от жилищата, обитавано от 28-годишен мъж, полицаите намерили буркани, съдържащи суха зелена листна маса, с тегло 13 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Задържан бил и 32-годишен севлиевец, държащ в жилището си също марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напит по пладне велосипедист се самоконтузи на ул.“Орловска“

Published

on

Неприятен инцидент посред бял ден с пиян велосипедист изправи косите на минувачи. Сцената се разиграла в съботния ден, около 13.35 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово.

Пристигналият на мястото на пътнотранспортното произшествие екип на полицията установил, че 64-годишен велосипедист не е контролирал непрекъснато движението си, ударил се в бордюр и паднал на тротоара.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след прегледа бил освободен с контузна рана на главата.

Проверен бил за употребата на алкохол, като дрегерът отчел 1.09 промила. ПТП-то е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Представят сборника „Къде ли не съм строил…“ в Историческия музей на Дряново

Published

on

Почти едно десетилетие съставителят на сборника „Къде ли не съм строил“, Николай Пенчев, е работил като уредник, а през 1985-86 г. и временно е изпълнявал длъжността директор на Исторически музей – Дряново. И въпреки, че след това напуска институцията, той остава пристрастен към изследване историята на Дряново и дряновския край.

Има множество публикации в местния печат и няколко участия в научни конференции като любима тема на неговите проучвания са строителите от Дряновско. Сега своите статии, и на други изследователи на строителните традиции тук, Николай Пенчев събра и издаде в сборник.

Освен публикуваните в периодичния печат и в други медии текстове, книгата му съдържа 130 страници с 10 различни приложения, където лесно и удобно могат да се открият интересни данни и направят справки за селищата от Дряновско, и имената на майстори, предприемачи, строителни инженери, техници, наименования на инструменти, термини от практиката.

„Къде ли не съм строил“ представлява интерес за всеки, който се интересува от историята на Дряново и дряновския край. Събитието ще се състои на 27 септември, вторник, от 17.30 ч. в Исторически музей – Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица