Свържи се с нас

Новини

28 нарушения в горите разкриха служители на СЦДП – Габрово от началото на юни

Задържани са 6 каруци

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

28 нарушения в горски територии са разкрили от началото на юни служители на Северноцентралното държавно предприятие и териториалните му поделения в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград. Нарушенията са по Закона за горите.

Други 11 са били констатирани, но към момента са с неизвестен извършител. Общо 17,50 кубически метра дървесина са били обект на неправомерно посегателство през периода.

На хванатите нарушители са съставени актове, които са придвижени по компетентност за налагане на съответните наказания. Освен това са задържани шест каруци – пет на територията на ДЛС „Дунав“ – Русе и една в ДЛС „Каракуз“ – Дулово. Конфискувани са също 2 резачки.

Общият брой на извършените за периода проверки в обхвата на Северноцентралното държавно предприятие – Габрово е 973. В това число са инспекции на 314 обекта за дърводобив, 397 превозни средства. Проверени са били 254 физически лица, а също 5 ловци и 6 риболовци.

Активната дейност по опазване на горските територии, осъществявана от Северноцентралното държавно предприятие и поделенията му, продължава в непрекъснат порядък.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

9 коментара

9 Comments

 1. А престъпленията на държавните бракониери от ОПГ ГЕРП!?
  ТЯХ КОГА????

 2. И Краси Черния е от ДПС, нали, Свиньо?
  Само е назначен от Бойко, защото са в неподписана ко-аналиция.

  Ммµ????

 3. ;-)))

  22.06.2018 at 20:08

  USA, 2058 година.
  – Тате, какво е това пенсия?
  – Не знам, питай дядо си.
  – Дядо, какво е това пенсия?
  – Някога, много отдавна, са давали на старите хора пари да си купят хляб, масло…
  – А какво е това масло?
  – Тъова е нещо много вкусно, дето го има в Таша, май сан…

 4. инфо за дебилла

  23.06.2018 at 16:10

  Много добре се живее, сред безнаказана циганска и мутренска престъпност, гарантирани от БХК, Отрпврно општество и Америка vs Bulgaria.

  Само че тези, които живеят добре, ги знаем кои са.

 5. инфо

  23.06.2018 at 18:22

  Посланието им е ясно: трайте си, защото лошия Путин ни мисли лошото. Но все по-малко мои сънародници се хващат на тази въдица, която прецедентът ни Плевню Алиев и вицесоросоидът ни Томислав Герберончев умело хвърлят. Все повече ние, българските граждани, разбираме, че причината да живеем зле не са руснаците и западноевропейците, а са нашите политици и олигарси до един свързани с бившата БКП и от средите на службите на сигурността. Това са нашите нови, а всъщност стари, господари – ГЕРБ, ДСБ, БСП и ДПС .

 6. инфо

  23.06.2018 at 20:33

  Какво крои Борисоглу без да ходи в Сараите на Доган?
  Тлъсти обществени поръчки за строителните фирми от обръчите на ДПС, за да е сигурен, че Доган ще гласува вместо Обединените проститутки в Парламента.
  А какво крои първият приятел на Пердоган Васал Бойко , когато хоси през месец в Амадола да се надупи на Султана, също знаем:
  Предава държавата си и я прави турски вилает с 2000 минарета.

 7. Villager

  23.06.2018 at 22:01

  Всеки, който иска България да напусне НАТО и Педро-гейския съюз, е престъпник и трябва да бъде вкаран в панделата!!!
  Бългерия е свободна и демократична и вие имате право да казвате само „уес, сър“ на мастерите.
  Борис Джпнсън и Ъерезс Мей само не разбирам защо още не са се самозаключили в затвора, ама това е защото съм тъпо шорошко парче и мозъкът ми е ампутиран!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица