Свържи се с нас

Крими

Съдят жена, откраднала дамска чанта и опитала да изтегли пари на банкомат

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд жена за кражба на вещи и ползване на чужди дебитни карти

Published

on

снимка: МВР, Архив

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу жена за кражба на вещи и ползване на чужди дебитни карти.

Обвинението срещу Ц. В. е за това, че на 6 декември м.г., след обед, от служебно помещение на болнично заведение, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – деформиране вратата на метален шкаф, отнела дамска чанта, портмоне, 10 лева, пудра, две червила, спирала за очи, огледало, лична карта, дебитна карта, международна кредитна карта – всичко на обща стойност 69,20 лева, от владението на собственичката, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Повдигнато й е обвинение и за това, че същият ден, в Габрово, на банкомат, при условията на продължавано престъпление, използвала международната кредитна карта и дебитни карти за осъществяване на транзакции за теглене на парични суми, които не са реализирани поради погрешно въведен ПИН-код, като платежните инструменти са ползвани без съгласието на титуляра им и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

Пострадалата работела в болнично заведение и при застъпването на смяна оставила личните си вещи на съхранение в метално шкафче, което заключила с катинар. Помещението със служебни гардероби се намирало в близост до санитарен възел, ползван само от персонала.

Същият ден, без конкретен повод, обвиняемата посетила болничното заведение, влязла в помещението с тоалетна и видяла металните шкафчета на персонала. Огледала ги и през процепа на едната врата забелязала, че в него има дамска чанта. Решила да я вземе и с ръка хванала горният край на вратата, изкривила я и през отвора издърпала чантата. Обвиняемата прегледала съдържанието й и взела портмонето и козметичните принадлежности, оставила чантата на носилка и излязла от болницата.

Въпреки, че не разполагала с ПИН-кодове за чуждите карти, решила да ги използва, за да изтегли пари на банкомат, като извършила четири последователни опита за транзакции – теглена на пари. След неуспеха изхвърлила двете пластики в река Янтра.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицаи и жандармеристи отново с акция в Габрово

Published

on

За периода от 30 април до 6 май на територията, обслужвана от габровската полиция, се проведе операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен.

В хода на акцията са били извършени проверки на 369 лица, 53 автомобила, 95 адреса, 24 търговски обекта, паркове и градинки. В резултат на проверките са били съставени 41 акта, задържани са 2 лица и са разкрити 2 престъпления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Наквасен мотопедист се отчете на дрегера за Гергьовден

Published

on

55-годишен многократно осъждан жител на село Горско Калугерово остана без шофьорската си книжка, след като бе заловен да кара много пиян.

Нарушението било хванато на Гергьовден, 6 май, около 02.45 часа, в дряновското село Гостилица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава автопатрулен екип на дряновската полиция, патрулиращ в района, забелязал и спрял незабавно за проверка мотопед, който бил без поставени регистрационни табели.

При направената справка в информационните масиви на МВР органите на реда установили, че мотопедът не бил регистриран по надлежния ред.

При извършената проверка за алкохол на управляващия го мъж, дрегерът отчел солидните 2.01 промила в количеството издишан въздух. Водачът отказал кръвна проба и приел показателите на техническото средство.

По случая в РУ-Дряново са образувани две бързи производства за извършени престъпления по чл.345 ал.2 и чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Севлиево

Published

on

Две специализирани полицейски операции се проведоха през последните няколко дни в Габрово и Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово, съобщена днес, 7 май.

За периода от 26 до 30 април на територията на град Габрово е била проведена акция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред. В хода на операцията са били проверени 266 лица, 41 автомобила, 105 адреса, 19 търговски обекта, паркове и градинки.

В следствие на извършените проверки са били съставени 25 акта, изготвени са 7 протокола за полицейско предупреждение и 4 разпореждания.

От 26 април до 6 май на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била реализирана специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотици в районите на училищата и детските градини.

По време на акцията са били проверени 431 лица и 352 автомобила. Образувани са три бързи производства. Задържани са били три лица: 20-годишен, управлявал МПС след употребата на амфетамин и метамфетамин, и двама младежи на 19 г. и 21 г. за притежание на марихуана.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица