Свържи се с нас

Новини

Габровци се сплотяват около добри идеи за развитието на своя град

Published

on

снимка: ОДФ – Габрово

За Обществения дарителски фонд последните дни бяха много динамични. Стремежът да оживят града, да привлекат туристи, да дадат възможности на младите хора да спортуват, да работят и да се учат по-добре, привлече 48 организации в първата сесия „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

От демо център за електрически велосипеди, през семеен фестивал, до щуро пътешествие в света на театъра и киното – разнообразните предложения впечатлиха журито и направиха избора му труден.

Работата на комисията включваше индивидуално разглеждане на проектите, обсъждане от членовете и събеседване с някои от кандидатите. Голяма част от бюджетите бяха редуцирани с оглед на това повече идеи и организации да намерят подкрепа.

Класирани бяха проекти с над 65 точки от 100 възможни. 22 проекта бяха допуснати до дарителски кръг, който предстои да бъде свикан през втората половина на септември.

„Надяваме се общността на Габрово да откликне на свежите идеи и да помогне за набирането на част от средствата за осъществяването им. Те наистина го заслужават!“, каза управителят на фонда Тихомир Галов.

снимка: ОДФ – Габрово

Припомняме, че голямата помощ за Обществения фонд – Габрово дойде от Фондация „Америка за България“, която през февруари 2018 дари 150 000 лева за реализирането на креативни проекти, насочени към младите хора и към развитието на бизнеса в района.

„Съдействаме за развитието на силна, работеща общност в Габрово, която сама да се грижи за съдбата на своя град“, сподели Надя Захариева, програмен директор във Фондацията.

Общественият фонд в Габрово има 15-годишна история и се ползва с безупречна репутация. Списък на одобрените проекти в първата сесия можете да намерите на фейсбук страницата на фонда. На официалния сайт на ОДФ допълнително ще бъде публикувана по-пълна информация за кандидатите.

ПРОЕКТИ, ОДОБРЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ В РАМКИТЕ НА ПЪРВА КОНКУРСНА СЕСИЯ „ГАБРОВО – ГРАД НА ТВОРЧЕСТВОТО, МЛАДЕЖТА И ТУРИЗМА“

  Име на проекта Кандидат Точки
1 Годишна програма за събития Фондация ,,Градище“ 92
2 КУЛТзона 6-ти участък Билкопродавница с чайна „ЗаВерата“ ООД 88
3 Габровският семеен фестивал „Четирите стихии“ Рекламна агенция „ЕЛМАЗОВИ“ ООД 88
4 Селски МОЛ НЧ „Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011” 86
5 Спортното ориентиране и знанията за природата вървят ръка за ръка КСО УЗАНА 84
6 Традиционни фолклорни нюанси  със съвременно звучене Детски фолклорен ансамбъл “Габровче” 84
7 КУЛТзона „€-ти участък” МОДУЛ: „€-ТИ УЧАСТЪК”. НЕКА КВАРТАЛЪТ БЪДЕ С ТЕБ! Сдружение „Фабриката”

 

83
8 Създаване на специализирана инфраструктура за планински и екстремни спортове. Клуб за планинарство и екстремни спортове „Хемус Адвенчър” 83
9 Демо център за електрически велосипеди НераБайк 82
10 Спортът – по-добрият начин децата да пораснат Сдружение спортен клуб „ Некст“ 81
11 Фестивал на изкуствата  ,,Традицията е модерна“ Школа за приложни изкуства Ива Пенчева 81
12 Киноцентър Бокс Вижън ЕООД 81
13 От фермата до хладилника Сдружение „Планета Габрово” 79
14 Габрово – център за иновативен събитиен туризъм Сдружение „Спортен клуб Инч спорт” 78
15 Щуропътешествие в света на театъра и киното Малка Театрална Компания ООД 76
16 С приятели сред природата Иси Агро ЕООД 74
17 Приключенски лагер за бъдещи герои Народно Читалище „Светлина-1927“ с. Жълтеш 69
18 Реакция! – Иновативен младежки форум Сдружение „ИМКА” 68
19 Подравни движението Ти си здрав ЕООД 67
20 Бадминтон за мен и моето дете Спортен клуб Габрово „БАДМИНТОН” 67
21 Гад-Жет Дурмана ЕООД 66
22 Лидерство с участие в Габрово ОТВОРЕНО ПРОСТРАНСТВО ООД 66

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица