Свържи се с нас

Крими

Измамница, обирала възрастни в Габрово, получи заслуженото си!

Районна прокуратура – Габрово предаде на съд жена, мамила и крала пари от възрастни хора

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу жена, мамила и крала пари от възрастни хора.

Обвинението срещу Ц. В. е за това, че през периода 24.10.2017 г. – 22.01.2018 г., в Габрово, при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи.

На 24 октомври м.г., от шкаф в съблекалня към бистро, отнела два мобилни телефона, на обща стойност 396,30 лв. На 8 декември м.г., от болнична стая откраднала мобилен телефон „Нокиа” и паричната сума от 390 лева, на обща стойност 422 лв.

На 19 декември м.г., от къща задигнала дамско портмоне и паричната сума от 200 лв., на обща стойност 212,60 лв. На 23 декември м.г., от къща взела паричната сума от 40 лв. На 4 януари т.г., от къща откраднала 440 лв., 22 януари от апартамент –взела 40 лева.

Всички откраднати вещи били на обща стойност 1550, 90 лв., от владението на различни лица без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Привлечена е като обвиняема и за това, че през периода 04.01.2018г. – 13.02.2018г., в гр. Габрово, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, че предоставя помощ на възрастни хора и с това причинила имотни вреди общо в размер на 854,70 лв. Сумите вземала под предлог, че ще им осигури по-евтини дърва или лекарства.

Към края на 2017 г. и началото на 2018 г. обвиняемата имала финансови затруднения и решила да извършва множество кражби и измами, за да си набавя средства. В почти всички случаи търсела възрастни хора, представяла се за социален работник, като казвала, че може да им предостави помощи, свързани с безплатно лечение или предоставяне на социални услуги – храна и дърва, като ги мамела да ѝ дадат пари или използвайки временното им невнимание, открадвала пари или вещи от тях.

По искане на прокуратурата на обвиняемата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицаи и жандармеристи отново с акция в Габрово

Published

on

За периода от 30 април до 6 май на територията, обслужвана от габровската полиция, се проведе операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен.

В хода на акцията са били извършени проверки на 369 лица, 53 автомобила, 95 адреса, 24 търговски обекта, паркове и градинки. В резултат на проверките са били съставени 41 акта, задържани са 2 лица и са разкрити 2 престъпления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Наквасен мотопедист се отчете на дрегера за Гергьовден

Published

on

55-годишен многократно осъждан жител на село Горско Калугерово остана без шофьорската си книжка, след като бе заловен да кара много пиян.

Нарушението било хванато на Гергьовден, 6 май, около 02.45 часа, в дряновското село Гостилица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава автопатрулен екип на дряновската полиция, патрулиращ в района, забелязал и спрял незабавно за проверка мотопед, който бил без поставени регистрационни табели.

При направената справка в информационните масиви на МВР органите на реда установили, че мотопедът не бил регистриран по надлежния ред.

При извършената проверка за алкохол на управляващия го мъж, дрегерът отчел солидните 2.01 промила в количеството издишан въздух. Водачът отказал кръвна проба и приел показателите на техническото средство.

По случая в РУ-Дряново са образувани две бързи производства за извършени престъпления по чл.345 ал.2 и чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейски акции в Габрово и Севлиево

Published

on

Две специализирани полицейски операции се проведоха през последните няколко дни в Габрово и Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово, съобщена днес, 7 май.

За периода от 26 до 30 април на територията на град Габрово е била проведена акция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред. В хода на операцията са били проверени 266 лица, 41 автомобила, 105 адреса, 19 търговски обекта, паркове и градинки.

В следствие на извършените проверки са били съставени 25 акта, изготвени са 7 протокола за полицейско предупреждение и 4 разпореждания.

От 26 април до 6 май на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била реализирана специализирана операция срещу употребата и разпространението на наркотици в районите на училищата и детските градини.

По време на акцията са били проверени 431 лица и 352 автомобила. Образувани са три бързи производства. Задържани са били три лица: 20-годишен, управлявал МПС след употребата на амфетамин и метамфетамин, и двама младежи на 19 г. и 21 г. за притежание на марихуана.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица