Свържи се с нас

Любопитно

Конкурс за изработка на пластичен проект на статуетка за ежегодна награда на „Смешен филм фест – Габрово“

Published

on

Община Габрово обявява конкурс без процедура с предмет – Изработка на пластичен проект на статуетка  за  ежегодна награда  на „Смешен филм фест – Габрово”, на основание заповед №1110/13.06.2011 г. на Кмета на Община Габрово. 

Възложител на конкурса е Община Габрово, с адрес: гр.Габрово, пл.Възраждане №3, Булстат – 000215630.

Условия за участие:
1. Кандидати в конкурса могат да бъдат физически лица.
2. Всеки кандидат в конкурса следва да спази следните изисквания:
а/ пластичният  проект на статуетката да бъде в мащаб  1:1;
б/ височина до 30 см;
в/ материал – глина, или друг подходящ за целта;
г/ проектът на пластиката да предвижда изработката и от подходящ за целта метал/ бронз, месинг, алуминий и др./;
д/ окончателната стойност на изработката на приза на фестивала не трябва да надхвърля 500 лева за една бройка.
2. До участие в конкурса не се допускат:
а/ лицата, взели участие в изготвянето на конкурсните условия;
б/ членовете на журито.

Награди и възнаграждения:
Средствата, необходими за подготовка и провеждане на конкурса се осигуряват от Възложителя.
Възнаграждения:
1. На спечелилия конкурса автор се присъжда парична награда в размер на 400 лева и правото след сключване на договор да изработва срещу заплащане статуетката.
2. Присъжда се и поощрителна награда от 100 лева.

Провеждане на конкурса:
Възложителят назначава жури с председател, в състав от минимум 3 члена.
Журито взема решения с квалифицирано мнозинство от присъстващите с право на глас.
За резултата от  работата си,  журито съставя протокол, който няма обществен характер.
Решението на журито по всички въпроси на конкурса и неговите оценки са независими, неоспорими и окончателни.

Документи за участие в конкурса:
1. Копие от документ за самоличност на кандидата.
2. Пластичен проект, съгласно условията на конкурса.
3. Кратко писмено обяснение на авторовата концепция, вложена в изработката на проекта.

Краен срок и място на подаване на документите и проекта:
Документите заедно с пластичния проект, се представят в срок до 16 часа на 03.08.2011 г. в Центъра за информация и услуги на гражданите, пл. „Възраждане” 3.
Проекти, изпратени по пощата и след крайния срок, също не се приемат.

Краен срок за обявяване на резултатите от конкурса:
В 14 дневен срок комисията разглежда и оценява постъпилите проекти, като за резултата от своята работа съставя протокол. Въз основа на протокола Кметът на Община Габрово в 3 дневен срок издава заповед, с която определя спечелилия конкурса кандидат. Резултатите от конкурса се съобщават на участниците в 7 – дневен срок. В 14-дневен срок след приключване на конкурса, Възложителят връща конкурсните проекти на не спечелилите участници.

Критерии за оценка при работата на журито:
1. Художествени достойнства и атрактивност на предложения проект.
2. Степен на близост до идеята на фестивала

Авторски права:
Авторските права се съблюдават от Възложителя и участниците в конкурса, съгласно Закона за авторското право и сродните му  права.

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Нов пиано бар в Габрово отваря врати

Published

on

Нов пиано бар в Габрово „Face 2 Face“ отваря врати. Официалното откриване ще се състои на 2 декември, петък. Най-новото бижу от нощния живот на нашия град ви очаква на адрес: ул.“Брянска“ 54, всяка сряда, четвъртък, петък и събота.

През седмицата пиано барът започва работа от 20.00 часа, а в петък и събота от 22.00 часа. Специални гости на откриването ще бъдат „Камино бенд“. Освен това всички посетители ги очаква атрактивна програма в деня на откриването, „welcome drink“, комплименти и изненади от заведението!

Пиано барът е приятно местенце за прекарване на вашата незабравима вечер с приятели, личен празник или фирмено тържество. 

„Face 2 Face“ ще предлага музика на живо, участия на музиканти и гостувания на звезди от българската поп музиката. Освен това ще бъдат организирани караоке партита и тематични вечери.

В нощния клуб ще бъдат предлагани богат асортимент на алкохолни напитки, коктейли и най-различни промоции. „Face 2 Face“ може да се похвали с пространство, идеално съобразено с крайната цел на заведението, а именно купон.

Можете да направите вашата резервация на телефон: +359 892 022 022.

Зареди още

Любопитно

Заповядайте на коледен базар на 17 декември

Published

on

Коледни песни, аромат на греяно вино, канела и коледни сладки, деликатеси за празничната трапеза и ръчно изработени подаръци, в помощ на Дядо Коледа. Всичко това можете да откриете на Коледния базар, който организират Рекламна агенция „Елмазови“ и Община Габрово на 17 декември.

Мястото е пл. „Възраждане“, денят е събота, началото е в 10.00 часа, а на коледната сцена ще видим ФТА „Боженци“ в 11.00 часа и Оркестър Габрово в 12.00, които ще направят деня ни много по-малко студен и много по-усмихнат.

Какво можем да си купим? Всички участници в базара са производители, фермери и занаятчии, чиито продукти не можем да открием в големите хипермаркети или магазинната мрежа. Директно от фермата ще има месо и месни деликатеси, мляко и млечни продукти, сушени плодове, ядки, вина, мед, сладка, тахан, разнообразни сладкиши, без които нито една Коледа не е възможна.

За под коледната елха на базара можете да купите билкова и натурална козметика, изделия от дърво, ръчно изработени сувенири и подаръци, играчки и много от малките чудеса, които придават на домовете ни дух и уют. Ще има и коледна томбола – всеки, пазарувал от търговците на базара, ще получи талонче с номер за своята покупка.

Едно от талончетата ще донесе на своя собственик пълна торба с продукти от базара – храни, козметика и подаръци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица