Свържи се с нас

Новини

Новото тренировъчно игрище е инвестиция в здравето и бъдещето на нашите деца

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев” беше официално открито днес. На събитието присъстваха кметът Николай Сираков, народни представители, зам.-министърът на спорта Иван Ценов, зам.-обласният управител Пламен Недков, общински съветници и други.

„Това съоражение е изцяло изградено с помощта на собствени приходи на Община Габрово. Надявам се на този терен много деца да се запалят по футбола. От тях да израстнат много спортисти.Пожелавам на всички, които стъпят на новия терен да изпитат удоволствието от това да спортуват, да отделят повече време за спорт, за да спре престоя им пред компютъра и да ги накараме да почувстват свободата в себе си“, се обърна към присъстващите кметът Сираков.

От Община Габрово обещаха още 2 проекта свързани със спортната инфраструктура на града. „Тази инвестиция в тренировъчното игрище е инвестиция в здравето и бъдещето на нашите деца, и бъдещето на България. Пожелавам на всички, които ще играят тук, най-вече на децата, понеже разбрах от строителя на площадката, че тревната настилка е същата като на едно от тези на Манчестър Юнайтед им пожелавам след някоя година да имаме представител да играе там“, пожела заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След приветствените думи от официалните лица, кметът Сираков и министър Ценов прерязаха лентата на новото игрище.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Непосредствено след откриването, в демострационен двубой на новия терен  се срещнаха детските отбори на футболните клубове „Янтра 1919” и „Орловец 94”. Двата тима  получиха професионална подкрепа морално на терена от изявени спортисти, спортни деятели, политици. Лично кметът Николай Сираков даде началото на футболния сблъсък.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

 

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица