Свържи се с нас

Новини

Областният управител изпрати Писмо в подкрепа на „Уравнение“-то

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният управител Мариян Костадинов изпрати Писмо в подкрепа на реализиране на проекта „Уравнение“ в рамките на националната кампания за превенция на детското насилие. Най-отговорно Костадинов препоръча тази постановка да бъде подкрепена финансово от Министерство на вътрешните работи, Министерство на културата, от училищата, общините и от всички институции, които работят по проблема, за да може „Уравнение”-то на Русенския театър  да бъде представено в максимален брой населени места.

„Оценяваме и подкрепяме усилията на екипа Ви и високата обществена значимост на идеята да представите проблема с детското насилие по един интерактивен метод, който се оказва изключително в полза  на кампанията. Считам, че е необходимо по-широко разпространение на поставената от Вас пиеса и популяризирането и сред обществото, както в по-големите областни центрове, така и в останалите градове в страната. Само така, достигайки до повече хора, кампанията и по- специално „Уравнение“ като част от нея, ще постигне в цялост поставените си цели” се казва в писмото до режисьора на постановката Орлин Дяков.

Припомняме, че като част от националната кампания в Габрово също беше организирана  инициатива, посветена на проблема с насилието сред децата, която завърши именно с постановката „Уравнение”-то. „Областна администрация – Габрово застава изцяло зад проблема с детското насилие и счита, че усилията на всички институции, неправителствени организации  и цялото общество трябва да бъдат обединени в тази посока.Убедени сме, че това е начинът да се провокира съзнанието на младите и техните родители за един  наболял проблем, какъвто е насилието сред децата.” – коментира още областният управител.

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица