Култура, Новини|11.05.2017 10:41

Ден на отворените врати в Библиотеката

снимка: Община Габрово

По повод професионалния празник на библиотеките в България – 11 май, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” ще отбележи празника чрез различни инициативи, ориентирани към потребителите й.

Денят е част от Националната библиотечна седмица „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие”, която продължава от 8 до 15 май 2017 г.

11 май ще бъде „ден на отворените врати” – всеки желаещ може да се разходи из отделите на библиотеката и да се запознае с предлаганите услуги.

От 9.00 до 18.00 часа на гише „Информация и регистрация” – централна сграда, I етаж, и в Детски отдел (в сградата на НЧ „Априлов-Палаузов“) ще се извършва безплатна регистрация за библиотечни услуги за всички, които нямат такава или предишната им регистрация вече е изтекла.

Същият ден в залата за срещи и събития на библиотеката, Комисията по библиотечно-информационно обслужване на гражданите при Общински съвет – Габрово ще разговаря за успехите и проблемите на библиотеките в България с ръководството на РБ „Априлов-Палаузов”.

Ето и пълната програма за Националната библиотечна седмица 2017 в Габрово, инициирана от екипа на библиотеката:

8 – 15 май

Седмица на „изпята поезия” – във всеки ден от седмицата в заемната за възрастни ще звучат музикални произведения по известни поетични текстове на български и чужди автори.
„Архитектура и библиотеки – минало и бъдеще” – виртуална изложба на сайта www.liggabrovo.com.

10 май

„Нощ на литературата” в Габрово – 18.00 – 22.00 ч., паметникът на Ран Босилек – членове на Клуб на доброволците при РБ „Априлов-Палаузов” ще вземат участие в общоградското четене-маратон по книгата на Андри Снайр Магнасон „Приказка за синьото кълбо”.

12 май

Презентация „Четенето – потребност и приключение”, придружена с дискусия за четенето и ролята на библиотеката като място за получаване на информация – Детски отдел на РБ „Априлов-Палаузов“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар