Свържи се с нас

Новини

Общински съвет прие промените в транспортната схема

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На извънредно заседание днес Общински съвет – Габрово прие измененията на транспортната схема на Община Габрово. Припомняме, че на 5 май бе приета нова транспортна схема, чието изпълнение бе възложено на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД.

След въвеждането на новата транспортна схема (2 май 2011) се създаде работна група със задача да следи изпълнението и систематизира предложонията, направени от граждани  и фирми  за конструктивни промени, основно по отношение на часовете на тръгване и интервала на следване по различните линии.

Промени се предвиждат в разписанията  на основните линии 1,2,4,6 и 7. Създават се и две нови тролейбусни линии. Едната е от Техномат – Шиваров мост, за задоволяване на нуждите на работещите в северната индустриална зона. Другата линия е Русевци – Шиваров мост (N 33), заменяща линията Русевци – Бичкиня 1 (Инструмент).

Корекциите бяха приети с гласовете на управляващите от ПП ГЕРБ, а групата на БСП гласува въздържал се.

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица