Свържи се с нас

Новини

Машините за пробно гласуване пристигнаха в Габрово

Published

on

Под полицейска охрана вчера, 12 септември, в Областна администрация – Габрово бяха доставени седем демонстрационни машини по решение на Централната избирателна комисия /ЦИК/.

В следващите седмици желаещите ще могат да се упражнят преди изборите на 2-ри октомври за народни представители.

Екип на областния управител прие машините и малко по-късно те бяха предадени на общините.

“Гласуването с машини вече не е нещо ново, но се радвам, че този път времето за информационна кампания и демонстрации е много повече, както и е увеличен броят на устройствата. Благодаря на общините и РИК – Габрово за графика, който направиха, така че да обхванат максимално много места от областта – квартали, села, навсякъде ще има демомашина, за да може всеки желаещ да си припомни или да пробва как ще се гласува на 2 октомври! Ще разчитам на активното съдействие на местната власт за популяризирането на тази възможност, особено в малките населени места“, заяви областният управител на Габрово Кристина Сидорова.

Графикът за всички общини с местата и часовете, в които ще може да се ползва демомашината и да се получи разяснителна информация от членове на РИК – Габрово може да видите оттук.

Всеки, който няма възможност да посети посочено място, но има желание да пробва начина за машинно гласуване, може да го направи чрез виртуален симулатор оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица