Свържи се с нас

Новини

Опасно паркиране в Габрово! (снимки + видео)

Published

on

264302_176955375701803_4613835_nНаш читател ни изпрати снимки и видео на шофьори, за които явно правилата за паркиране не важат, тъй като са спрели както са сметнали за най-добре. Поне такива са лошите примери, уловени и показващи паркирани автомобили в близост или директно върху пешеходни пътеки.

Фотосите са направени в центъра на Габрово, както и в различни точки на областния град. Случаите не са изолирани и ние не веднъж сме порицавали подобни нарушители, показвайки че не толерираме своеволията на пътя и стоим зад пътната безопасност.

Публикуваме без редакторска намеса изпратения до нас сигнал, с надеждата, че подобно поведение от страна на шофьорите ще бъде избягвано в бъдеще, за да не бъдат допускани инциденти и предпоставки за тяхното възникване.

„Здравейте,

Обръщам се към Вашата медия с един наболял проблем – опасното паркиране на МПС в близост и върху пешеходните пътеки в Габрово.

Шофирам всекидневно и се натъквам на една и съща ситуация: автомобил, престояващ или паркирал на по-малко от 5 м. преди пешеходна пътека (изискване по ЗДвП), или директно върху нея. Очевидно за всички е, че МВР не санкционира това поведение, в противен случай то щеше да е в много по-малки мащаби.

Наясно съм, че има много нарушения по пътищата ни, но гореописаното е с повишена опасност за живота на пешеходците и особено за децата, когато се случва в близост до детски градини и училища.

Прилагам списък с места, на които по мои наблюдения това нарушение се случва много често:
PP_Sad– ПП между сградата на Съда и Костницата
– ПП в близост до бившата Мототехника и новата бизнес сграда до Пощата;
PP_Mustang

PP_Mustang_1

PP_Mustang_2– ПП между р-т Мустанг и общежитието на ТУ в кв. Младост
PP Katiusha– ПП до бл. Катюша
– ПП до Козирката
– ПП до бл. Дунав
– ПП между бившата сладкарница „Малина“ и пешеходната зона. Там дори има означено парко-място!
– ПП между бл. „Дом на книгата“ и парка до Театъра (преди моста);
PP_Lukoil– ПП между сградата на митницата и Лукойл;
PP_Osmo_OU– ПП в близост до Осмо ОУ;
– ПП в близост до Любовната чешма;

PP_D_Gradina

Надявам се с ваша помощ да успеем да насочим общественото (също и на МВР) внимание към по-активно действие за решаване на този обществено опасен проблем.

Благодаря Ви!“

„Габрово Нюз“ благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимков и видео материал на наглите нарушители.

Ако и Вие имате снимки, видео или информация за каквото и да било нарушение – изпращайте ни ги на електронна поща: info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, а ни ще ги правим достъпни до широката общественост на Габрово.

На електронен адрес: avtokontrol@rdvr-gabrovo.org, също може да се подават сигнали за допуснати нарушения по пътищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица