Свържи се с нас

Новини

Таня Христова: От нас зависи да бъдем активни и будни, за да пребъдем!

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Скъпи съграждани,

Нека с вяра в сърцето, светлина в душата и буден ум отбележим общобългарския празник на народните будители!

Малко са народите по света, които с гордост почитат своите просветители, книжовници, революционери и всички, допринесли за осъзнаването ни като българска нация, вдъхновили стремежа ни към образование, книжовност, свобода и независима държава.

За всички нас имената на свети Йоан Рилски, Паисий Хилендарски и Софроний Врачански, на братя Миладинови, Неофит Рилски и Васил Априлов, на Вазов, Чинтулов и Каравелов, на Раковски, Ботев, Левски, Стефан Караджа и Хаджи Димитър, са на личности, изградили историческата ни памет като българи. Те не са единствените, нужно е само да отворим нашата история, да разгърнем българската книжнина и ще видим имената на още много родолюбци, посветили живота си на България, на българския дух и душевност. Като габровци веднага се сещаме с чувство на благодарност, че от нашия град е тръгнало българското светско образование, без което идеята за независима българска църква и национално освобождение са немислими.

Днес, когато сме отдавна свободно живеещи, отново преминаваме през времена на изпитания и глобални предизвикателства. Затова е нужно да се вгледаме в националната си идентичност, да се обединим и работим заедно, заради общото ни добруване. Защото от нас зависи просветителските идеали на будителите да пребъдат във времето, за да ни има не само като част от Европа, а да бъдем нация от активни, будни, творящи и развиващи се българи-европейци.

Честит празник!

Таня Христова
Кмет на община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица