Новини, Общество|01.11.2016 9:49

Доброто е заразно!

снимка: СОУ "Отец Паисий" - Габрово

снимка: СОУ „Отец Паисий“ – Габрово

Така звучи мотото на кампанията „Капачки в действие“, в която училищната общност в Средно училище „Отец Паисий“ – Габрово се включва активно. Мисията на кампанията е да помогне за подобряване на условията за отглеждане и живот на деца, лишени от родителска грижа. Това е зелена благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки.

С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.

снимка: СОУ "Отец Паисий" - Габрово

снимка: СОУ „Отец Паисий“ – Габрово

Зад кампанията стои и идеята за опазване на околната среда, чрез възпитание от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки. Чрез разделното събиране на отпадъци се опазва природата на България.

Ученици, родители, учители, служители и техни близки и познати са обединени от общата кауза да помогнат на деца, лишени от родителска ласка. Всички събират ненужните пластмасови капачки с единствената цел да открият радост в нечии детски очи.

Събирането се превръща в своеобразна надпревара кой ще донесе повече капачки и кой ще привлече повече участници в кампанията. Пламена Попова и Христо Христов от единадесети клас са сред благодетелите, събрали най – много капачки и привлекли най- много съмишленици.

снимка: СОУ "Отец Паисий" - Габрово

снимка: СОУ „Отец Паисий“ – Габрово

Те споделят, че съществуването на хората се осмисля с правенето на добрини. Чувстват се удовлетворени, че могат да допринесат за щастието на някой друг.

Събраните количества единайсетокласниците представиха в един от пунктовете в Габрово. Там получиха сертификат за участието си в кампанията и символични подаръци. Събирането на пластмасови капачки в СУ „Отец Паисий“ – Габрово продължава и ще кара малки и големи да разпространяват мотото „Доброто е заразно“.

Автор: Евдокия Николкова, СОУ „Отец Паисий“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар