Свържи се с нас

Новини

Фестивалът „Семе българско“ с все по-нарастващи мащаби

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Фестивалът „Семе българско“ с все по-нарастващи мащаби. „Всяка инициатива на този фестивал има дълбок смисъл и той е да ни върне към традициите и да закопнеем още по-силно за своето наследство – за това, което сме забравили,и за това, което на сме знаели, че имаме. От нас зависи да съхраним земята си! Нека събираме и засяваме семената български за идните поколения. Наша отговорност е България и българският род да продължи да съществува както никога до сега – славно и достойно“, заяви д-р Иванов, кмет на община Севлиево, по време на официалното откриване на събитието.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Космическият глас на Валя Балканска с „Излел е Дельо хайдутин“ и „Аз съм българче“ в изпълнение на двете деца – лицата на тазгодишното издание на фестивала „Семе българско“ сложиха началото му в събота на Лазаровден в парк „Казармите“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Д-р Иван Иванов, кмет на Община Севлиево, инж. Владимир Уручев и Андрей Юруков, депутати в Европейския парламент от ПП ГЕРБ/ЕНП, Николай Сираков, областен управител на Област Габрово, проф . д-р ТоткаТрифонова, председател на Селскостопанската академия застанаха на сцената, за да обещаят на севлиевци, подели националната идея за съхраняванена българщината, че ще я подкрепят и занапред със средствата на политиката и науката. Фестивалът се организира под патронажа на Министерството на земеделието.

„Всяка инициатива на този фестивал има дълбок смисъл и той е да ни върне към традициите и да закопнеем още по-силно за своето наследство – за това, което сме забравили,и за това, което на сме знаели, че имаме. От нас зависи да съхраним земята си!“- каза д-р Иванов.

Владимир Уручев приветства идеята и нейните създатели, които я реализират вече трети път, при това с все по-нарастващ мащаб на събитието .“ Светът се интернационализира и все повече традиции започват да се размиват. Нужно е противодействие и то е в идеи като този фестивал – каза той.- Необходимостта от съхраняване на традициите започва от нас самите, започва от тези хора, които носят в сърцата си идеята си“

Проф д-р Тотка Трифонова, председател на Селскостопанската академия поздрави Севлиево от името на Министерството на земеделието и храните и лично от министър ДесиславаТанева и увери, че, целта на министерството, подкрепена от общата европейска политика е да има повече българско производство, повече родни продукти на нашата трапеза, да се съхрани традицията на българското хранене.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов , заедно с официалните гости на фестивала, създадоха най-чудесната картина – националният трибагреник от символните за България рози.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Гости и домакини, самодейци и любители се заловиха ръка за ръка в едно дълго и жизнерадостно хоро за хората по време на фестивала.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Повече от 100 участници на уникални български стоки привличат интереса на посетителите, които с изненада откриват качеството, красотата и вкуса на българските изделия и намират на щандовете познатия любим вкус на домашна храна от природата.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Откриха растения марихуана в дома на напушен водач от Габрово

Published

on

В хода на полицейска акция по линия „Наркотици“ е задържан 39-годишен осъждан жител на Габрово.

Вчера, 23 юни, около 08.50 часа, в района на село Враниловци служители на габровската полиция спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кабстар“. По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила след употреба на марихуана.

При последвалите допълнителни действия в жилището, обитавано от мъжа, криминалистите установили, че е засадил и отглежда растения от рода на конопа, с тегло 167 грама, както и че в ниша, специално пригодена за поддържане на температура и вентилация, държи зелена суха листна маса с общо тегло 156 грама.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса реагирала на марихуана. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.343б, чл.354а и чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Корупцията в България остава невидима за Брюксел

Published

on

Корупцията, която e завладяла България, остава невидима за Брюксел. Твърде дълго Комисията си затваряше очите, когато премиери от Европейската народна партия злоупотребяваха с власт. Това каза Петър Витанов, ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент по време на разискванията в ЕП относно доклада на Комисията за върховенството на закона за 2020 г.

„Европейските граждани очакват от нас да защитаваме техните права и свободи, както и демокрацията – тогава, когато е поставена в риск. Възможно ли е да го направим в ситуация, в която все по-често виждаме  докъде водят конюнктурните съображения на едно политическо семейство, овладяло най-високите постове в Европейския съюз?“, попита Витанов.

Той обърна внимание и на факта, че Комисията е останала безучастна към случващото се както в България, така и в други държави от Източна Европа.

„Комисията твърде дълго си затваряше очите, когато премиери от ЕНП тежко злоупотребяваха с властта, обграждаха се с олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства”, добави Петър Витанов.

Petar VITANOV in the EP

Според него част от европейците нямат чувството, че в страните им има върховенство на закона. Петър Витанов призова и за по-решителни действия от страна на Брюксел.

„В резултат днес върховенството на закона е мираж не само в една страна-членка. Случаят с България е емблематичен. Докато Комисията описваше или по-скоро прикриваше ситуацуята с витиевати фрази и характерни брюкселски клишета, САЩ наложи най-големият пакет санкции, за един ден, по закона Магнитски, на български бизнесмени. Причината – корупция. Онази, която остана невидима тук, в Брюксел. Затова въпросът ми към Комисията е: след 12 години управление на ГЕРБ и ЕНП в България, кого са корумпирали тези бизнесмени? Надявам се най-после да видим отговора в следващия доклад за България“, завърши Витанов.

Евродепутатите се обединяват около идеята за постоянен и всеобхватен механизъм, който да включва ясни препоръки в бъдещите доклади. Настояват също така за по-специфични за държавите-членки препоръки, които да включват както крайни срокове за изпълнение, така и ясни критерии.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица