Свържи се с нас

Икономика

Първият фермерски пазар „ОТ БГ“ премина успешно

Published

on

Първият в Габрово фермерски пазар „ОТ БГ“ премина успешно. Той се проведе на 20 юни на площад „Възраждане“, а през щандовете на производителите преминаха стотици габровци и гости на града.

Чрез трибуната на „Габрово Нюз“, медиен партньор на събитието, организаторите му Рекламна агенция „Елмазови“, благодариха на всички фермери, производители на храна и здравословни продукти, както и на всички останали изложители, участвали със своето майсторство, труд и творчество.

„Благодарим и за партньорството на Областна дирекция „Земеделие“- Габрово към Министерството на земеделието, храните и горите, Агенцията по храните – Габрово и на Община Габрово. Благодарим на всички посетители, които подкрепиха производителите не само от област Габрово, но и от съседни области, участвали във фермерския пазар „Ог БГ“, защото избирайки техните продукти ние подкрепяме пазителите на българския вкус и храна. Хората, които въпреки трудните условия за оцеляване работят на светло и ни предлагат истински, качествени и сертифицирани продукти“, заявиха от екипа на Рекламната агенция.

Добрата новина е, че изложителите отново изявяват желание за участие във фермерски пазар „От БГ“ в Габрово и през юли ще бъде обявена датата, когато габровци и гости на града ще могат да дегустират и да закупят техните продукти.

Освен това в следващото издание през юли ще има още нови изложители от област Габрово, както и представители от производителите на сертифицирани продукти за здраве и красота. Производителите, изграждащи повече от 7 години фермерската общност в България, обменят помежду си информация и активно участват във всички формати на фермерски пазари, които законно защитават техните интереси.

На фермерския пазар „От БГ“ в Габрово, всички изложители бяха с изискваните разрешителни и сертификати за качество.

„Но нашата благодарност не стига дотук, защото Фейсбук групите „Габровските майки и татковци“, „Похвалите и абсурди на Габрово“ и „Габровските майки даряват надежда“, събраха 1 563 лв. от благотворителния базар в подкрепа на габровския логопод Стефан Стефанов, борещ се с будната кома“, допълват организаторите.

Освен това към сумата ще бъдат добавени още 108 лв от щанда на габровските производители на пестил фирма „Марино България“, които за всяко закупено пакетче отделиха по 50 ст. за каузата.

Благодарности се изказват и към Ивета Атанасова за работилничката с деца, в която най-малките посетители създаваха своите градинки по уникален начин с материали от природата.

„Благодарим на творците по ръкоделие „ДевиРа“, които специално дойдоха отдалече, за да споделят вълшебството на българската везба и тъкането на шевици.“

Освен това за томболата на събитието всички изложители предоставиха по един свой продукт и голямата фермерска кошница зарадва една габровка, посетила и пазарувала от пазара.

„Ние, организаторите, вярваме, че чрез фермерски пазар „ОТ БГ“ ще можем да предложим ежемесечно на всички Вас истински и качествени продукти и да подкрепим онези най-смели хора от нашето общество, които въпреки всичко продължават и ги произвеждат.“

*Снимки: Рекламна агенция „Елмазови“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Представиха възможностите за подпомагане за ВЕИ в предприятия и домакинства

Published

on

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова и Камара на строителите ОП-Габрово организираха среща с експерти от Министерството на иновациите и растежа за предстоящите схеми за подпомагане на предприятията и на домакинствата в областта на енергията от възобновяеми източници.

„Една от мисиите на областния управител е да съдейства за добрия диалог и координация между бизнеса и държавата. Благодаря на Министерството на иновациите и растежа,че откликнаха на поканата ни и за доброто сътрудничество. Оставаме отворени за организирането и провеждането подобни разяснителни срещи за програми и проекти в бъдещето“, каза Кристина Сидорова.

По време на срещата бяха представени две процедури- „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията” и „Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата”.

Акцент бе поставен върху първата, която се явява една от малкото процедури, по която фирмите от Сектор Строителство са допустими и като бенефициенти, и като изпълнители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Интер Пауър“ изгражда, оборудва и поддържа фотоволтаични паркове и централи

Published

on

Интер Пауър“ ООД проектира, изгражда, оборудва и поддържа фотоволтаични паркове и електроцентрали за бита и бизнеса. Габровската компания дава гаранция на производителността и монтажа до 25 години.

Съдейства при узаконяване и кандидатстване по европейски програми, идеен проект и изчисления за възвращаемост на инвестицията. Осигурява инсталация и настройка от сертифицирани специалисти, с квалификация за монтаж на фотоволтаични електроцентрали.

„Интер Пауър“ ООД, в партньорството с водещата компания V-TAC, вече предлага на своите клиенти цялостно портфолио от решения и елементи за изграждане, инсталиране и поддръжка на фотоволтаични паркове и централи.

Гамата включва фотоволтаични комплекти, соларни панели, соларни инвертори, решения за съхранение на енергия и аксесоари, като всички те са разработени, за да отговорят на уникалните нужди на клиентите.

Възползвайте се от количества на склад с експресна доставка в цяла България, както и от корпоративни отстъпки за дистрибутори и клиенти на едро.

За контакти, телефон: +359893556772 или на адрес в Габрово, ул.“Орловска“ 51 (срещу сградата на ОДМВР – Габрово) или направете своето запитване на: https://www.inter-power.shop/zapitvane.

Зареди още

Икономика

Да „прецакаш“ брокера?

Published

on

Измина една динамична година, изпратихме я с благодарност, много доволни клиенти и партньори. В тази връзка искам на кратко да ви запозная с моите разсъждения:

Покупко-продажбата на имот е действие на една синхронизирана система от продавач, купувач, брокер, общински служби, институции, доставчици на услуги, адвокати и нотариус. Система, в която ние, брокерите /агенциите за недвижими имоти/ заемаме важно място. Професионалният брокер оправдава доверието на клиента. Всеки се обръща към АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ с искане да му се реши проблема по най-добрия начин. И така ръка за ръка, ние всички останали от работещата системата на ПАЗАРА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ година след година решаваме казуси: продаваме; купуваме; отдаваме под наем имотите – на вас, нашите клиенти! Наблюденията са, че сделките стават все по- сложни и изискващи ПРОФЕСИОНАЛНИ умения. Опитът, който имат брокерите в АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ е незаменим!

Четейки всичко това съм сигурна как вече има някой несъгласен! Ще кажете: „Наемам си един адвокат и си решавам проблема…“!?! Не знам защо има една погрешна нагласа…Да, една сделка няма как да се случи без компетентен юрист /те също са част от веригата/, но за да има сделка, да стигнем до тяхната компетенция, някой трябва да събере страните, да договори условията.

Често пъти както се казва в една българска поговорка „Евтин на брашното, скъп на триците“, за да се икономисат таксите на АГЕНЦИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ , която обикновено е 3% се опитват сами да продават или купуват. Появиха се Фейсбук групи, страници, сайтове за имоти – „без посредник“. Та там четем и гледаме коментари на любители! Кой каквото чул, разбрал, видял, „ проучил“ си определя цена на имота и си я търси и си вярва, защото един приятел е продал за толкова, а друг си е купил за толкова, а моят имот е много по-хубав! Съответно коментари: „Това цена за целият блок ли е”?

Та така, това са несериозни занимания със сериозни дела! Няма лошо, сигурно има и добри сделки / без КОМИСИОННА/, но колко ли има и загубили много повече от икономисаните 3% ?

Във времето напред ще се опитам без да злепоставям хора да ви разкажа за сделки с „ПРЕЦАКАНИ“ клиенти, а изводите ще оставя на вас! Такова нещо има ли? – „ И вълкът сит, и агнето цяло“ – В рамките на годишната ни кампания „ ПОКУПКА или НАЕМ“ ще ви запознаваме с особеностите на ГАБРОВСКИЯ ПАЗАР ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ. Ще се опитаме да ви бъдем полезни как най-добре да инвестирате парите и времето си! . . .

Таня Дикова
Гарант Недвижими имоти

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица